Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Oblíbené filmy (10)

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Bravo Ladislav Fuks! Bravo Juraj Herz! Bravo Rudolf Hrušínský! Psychologické drama s lehkou dávkou komedie jak má být. "V zemi to trvá 20 let, v krematoriu 75 minut." CELKOVÉ HODNOCENÍ 99%.

Sladký život

Sladký život (1960)

Pan režisér Federico Fellini je u mě zárukou kvalitního snímku. Ve filmu je vidět jakým způsobem zahýbe s člověkem, který žil doposud spořádaný život, jeho povolání bulvárního novináře. Často se ocitá v blízkosti italské smetánky a touží po senzacích. Propuká v něm zájem o alkohol a o ženy. Skvělý herecký výkon Anity Ekberg. La Dolce Vita jsem viděl v kině a byl to úžasný zážitek. Samotná historie, potíže a skandály, které Sladký život vyvolal v Itálii a ve světě kinematografie je další zvláštností tohoto filmu. CELKOVÉ HODNOCENÍ 97%.

Mimo zákon

Mimo zákon (1986)

Na Jima Jarmusche nedám dopustit. Jeho vytříbený smysl pro odvyprávění příběhu je dokonalý. Skvělý film s fantastickými hereckými výkony. Především Roberto Benigni exceloval. Ve filmu je vykreslena nelehká doba Ameriky, ve které se dostat do vězení bylo jednoduché, jako si koupit zmrzlinu (jak se píše na obalu DVD). Děkuji tvůrcům a gratuluji. CELKOVÉ HODNOCENÍ 92%.