Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Dokumentární

Recenze (110)

plakát

Adam (2009) 

Relatable.

plakát

A dost! (2012) (pořad) 

Hodnocení není za způsob zpracování, ale za předávané informace.

plakát

Aftersun (2022) 

KOMENTÁŘ OBSAHUJE MÍRNÉ SPOILERY Už od začátku filmu se mě zmocňoval jakýsi svíravý, nepříjemný pocit. Nic nebylo explicitně řečeno, ale přesto jsem byla přesvědčená, že se na plátně brzy odehraje něco moc tragického. A tahle úzkost mě neopustila až do samého závěru, kdy už bylo jasné, co se vlastně ve filmu děje. Charlotte Wells dokázala ve své prvotině něco téměř neuvěřitelného - přenášet emoce jen pouhou prací s kamerou, beze slov či výrazné gestikulace herců. Všechno to prostě jen tak visí ve vzduchu. Tenhle film by měl být povinným materiálem pro všechny, kteří mají kolem sebe někoho, kdo bojuje s depresí. Jestli ani po zhlédnutí tohoto filmu nebudete alespoň trochu chápat, co se děje uvnitř lidí, kteří se s depresí potýkají, pak už vám nepomůže vůbec nic. Nejlepší reprezentace boje s duševní chorobou, jakou jsem kdy viděla.

plakát

Ach, Ramono! (2019) 

Hroznej film. Není tam snad jediná skupina lidí, kterou by tenhle film nezobrazoval jako magory. Všechny ženský postavy jsou tam brutální krávy, všichni chlapi vlastně taky. Fat shaming jak sviňa a bejt homouš je přece taky ta nejodpornější a nejtrapnější věc na světě... Prostě hrozný. Ještě bych pochopila, kdyby takovej film vydali někdy před dvaceti lety, i když ani na tu dobu, by to nebyla ani průměrná podívaná. Ale v dnešní době? No Rumuni jsou zjevně někde jinde... Postavy se chovají brutálně nelogicky, celý to vůbec nedává smysl. Navíc to má být komedie, ale není to vůbec vtipný. Prostě strašný. Nemůžete tady fandit ani jediný postavě. A nejvtipnější je na tom to, jak všechny ženský postavy Andreie označují za "hodnýho kluka". Ty vole přitom takový šovinistický prase. No masaker.

plakát

Ajťáci (2006) (seriál) 

Kvalita epizod se značně různí, ovšem některé jsou prostě naprosto perfektní, ani si nepamatuju, kdy naposled mě něco tak rozesmálo. Top pro mě navždy zůstane s02e01 The Work Outing, protože to prostě jen tak něco nepřekoná... "I'm disabled!"

plakát

Black Mirror: Bandersnatch (2018) 

Jako musím říct, že mě to zklamalo, čekala jsem, že když se spojí interaktivní film, Netflix a Black Mirror, vyleze z toho něco epickýho. Ale nestalo se tak. Za svůj život už jsem pár těch interaktivních filmů viděla, takže mám s čím porovnávat. Žádnej teda nebyl celovečerní a chápu, že když to nemá patnáct minut, ale hodinu a půl, tak to dá o mnoho víc práce, ale možná bych upřednostnila patnáctiminutovou verzi, kde mají vaše rozhodnutí na děj nějakej skutečnej dopad. U tohoto filmu máte ale jen iluzi svobody (což sice krásně koresponduje se životem hlavního hrdiny), ale je to neskutečně otravné. Dějová linka vás totiž neustále svádí na jednu a tu samou cestu a přestože se ve filmu vyskytuje několik konců (více či méně podobných), stejně máte pocit, že jen jeden z nich je ten správný a jste nuceni se k němu probojovat, ačkoliv musíte udělat rozhodnutí, pro která byste se jinak nerozhodli. Bez toho ale nemáte pocit toho správného ukončení a bude vás to vnitřně hryzat. Jenže když k tomu konci nakonec dojdete, stejně vás to vnitřně neuspokojí, naopak, akorát vás to naštve a budete si vyčítat, že jste ten čas tomu věnovaný mohli strávit jinak a lépe. Místní vysoké hodnocení nechápu, mám pocit, že půlka hodnotících se s interaktivním filmem setkala poprvé a tak tam napálila pět hvězd, protože je to přece něco nového, hrozně průlomového a navíc je to Black Mirror, že jo, tak tomu těch pět hvězd napálíme, protože je to hroznej hype (a to nemám nic proti Black Mirror, naopak, je to jeden z nejlepších seriálů co jsem kdy viděla). Ti uživatelé, kteří hráli třeba Heavy Rain ale asi úplně spokojení nebudou, protože jsou přece jen zvyklí na úplně jinou ligu.

plakát

Constantine (2014) (seriál) 

Pilot byl hroznej, druhej díl taky nic moc, ale od třetího dílu už to jde jen nahoru. Po tom rozpačitým začátku jsem tomu už ani nevěřila a málem jsem to s Constantinem vzdala, ale musím uznat, že se z podprůměrnýho prvního dílu dokázal proměnit v super jízdu. Doufám, že mu to vydrží a moc bych mu přála další sérii. A Mattovi Ryanovi role Constantina dokonale sedí!

plakát

Čarodějky (1998) (seriál) 

Moje dětství, nemůžu jinak. Objektivně to samozřejmě na 5* není. A první série byly o mnoho lepší než ty poslední, tam to šlo bohužel hodně dolů. Ale série 1-4 jsou prostě kult. A devadesátky byly fakt super.

plakát

Čas čarodějnic (2018) (seriál) 

Ze začátku to vypadalo, že se na to bude i dát koukat, ale postupem času se z toho stávala čím dál větší slátanina. Já nevím, co na tom ty lidi tak baví... žena, která je ve skutečnosti hrozně mocná, ale potřebuje prince na bílém koni, aby přišel a ukázal ji, že vlastně není úplně k ničemu, nebezpečná, zakázaná láska k upírovi, bohatý muž s frekventovanýma emočníma výlevama a láska na život a na smrt po čtrnácti dnech od prvního setkání. Tyhle rysy jsme mohli vidět ve Stmívání, vlastně i ve 50 Shades of Grey, pravděpodobně i v Upířích deníkách (nevím, neviděla jsem) a teď tu máme Čas čarodějnic. Já říkám jen: proč? To je pro většinu lidí (a ano, pravděpodobně většina z nich budou ženy) tak hrozně úžasný sledovat příběh, ve kterým přijede princ na bílým koni, aby vás zachránil, a příběh, ve kterým se ženy zamilovávají do mužů, do kterých by se zamilovávat neměly? WTF. Pokud takhle fakt uvažuje většina populace, tak pak není divu, že tu stále máme (samozřejmě už méně znatelnou) genderovou nerovnoprávnost :D No nic. To byla jen taková odbočka. Každopádně pokud se na seriál chcete začít dívat ze stejného důvodu, jako jsem začla já, a to protože máte rádi seriály a filmy kde se objevuje magie, pak doporučuju spíš novou Sabrinu, nebo nový Čarodějky. Ani jedno sice není úplnej zázrak, především tedy rozpačitý rozjezd Čarodějek, ale zatím to má vzestupnou tendenci a dá se na to koukat. Pokud máte ale rádi/y plytkou prvoplánovou romantiku, plnou sladkejch, naivních a komických řečiček a citových výlevů, umíráte napětím u psedodramatických scén, tak pak je tenhle seriál určený právě vám. První sérii jsem dokoukala jen díky pěknému prostředí (Oxford, Benátky), ale fakt si nejsem jistá, jestli budu dávat šanci sérii druhý. Na druhou stranu se tam má cestovat časem, což je další z mých oblíbených témat, tak uvidíme no. A takhle to dopadá, když prostě chcete dosledovat všechny rozkoukaný seriály, i přesto, že vás vůbec nebaví :D Na tomhle svým přístupu k seriálům musím fakt zapracovat :D