Reklama

Reklama

Constantine

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2015), 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Předloha:

Jamie Delano (komiks), Garth Ennis (komiks), Alan Moore (komiks)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Matt Ryan, Charles Halford, Angélica Celaya, Harold Perrineau, Michael James Shaw, Jeremy Davies, Lucy Griffiths, Julian Lehmann, Leisha Hailey, Lisa Darr (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Constantine dokáže v ľuďoch vidieť anjelov a démonov, no jeho duša je upísaná peklu. Rozhodne sa život plný zla opustiť, no toto rozhodnutie mu nevydrží dlho. Démoni sa totiž zamerajú na dcéru jeho kamaráta Liv (Lucy Griffiths známa z True Blood) a jemu nezostáva nič iné, než sa vrátiť späť do boja.
Tvorcovia obsadili do role hlavného hrdinu Matta Ryana (Myšlienky vraha, Vikingovia) a sľubujú návrat ku koreňom komiksu. (Refresher.sk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (188)

Diego 

všechny recenze uživatele

Hodnocení prvního dílu. Jsem fanoušek Constantina, takže jsem byl připraven mnohé odpustit, kdyby měl matt ryan černé vlasy a né tenhle blond přeliv, bylo by to lepší. Ale to je jen moje představa constantina:). A hle, bavilo mě to, i přes tv triky je to zdařile kreativní a jsem zvědavý na pokračování. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Ryanův Constantine je příjemná jízda. S komiksem má podstatně víc společného (minimálně s Azarellovou šestidílnou sérií, co vyšla v češtině). Kolem a kolem, v závěru mi to přijde jako mix právě Azarellova Hellblazera a Moorova Swamp Thinga. Kdo ví, co nás mohlo čekat v dalších sériích, kdyby studia nevyměkla. Kdejaká CW prkotina má nespočet sezón a Johna zařízli po pár nevydařených exorcismech. Ryan hrál sarkastického anglána s permanentím cigárem perfektně a dost se podobá svému komiksovému bratříčkovi od vzhledu, až přes povahové rysy. Stejně jako výborně obsazený Chase a dost sympatická Zed. Děj jako takový, přiznávám, má pár hluchých míst, ale jako celek se celou sérií pomalu, ale jistě začal rozrůstat komplexnější děj, který nás mohl provázet ještě pár sérií. Supernatural s Winchestery taky během první série pracoval s "melouchy" a na pozadí rozehrával komplexní dějovou linku. Pravda je, porovnávat první sérii Constantina a Supernatural je taky trochu hazard, protože Winchesteři měli víc charismatu a lepší scénář, tak nebo tak, je to za mě velká škoda, že děj nepokračoval dál. Stěžejní linka s Brujeria a koncem světa mohla mít pořádné koule, i s přihlénutím k praktickým efektům, kdy některé nebyly sebeparodizující a zrovna nadvakrát příjemné. Za mě velmi charismatický a napínavý seriál, který hold není asi pro obyčejného konzuma, jak spíš pro trpělivějšího a shovívavějšího diváka. A fandu Johna. 85% ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdo viděl film, tak ho nemůže seriál ani v nejmenším přesvědčit o svých kvalitách, které prostě nemá.Pilot byl zoufalej a já sem spíš hlavně z nudy pokračoval v sledování dál, zatim jsem skončil osmým dílem a můžu vám říct, že opravdu dobrý byl třetí, šestej a o právě zatím poslední osmý díl, jinak je to převážně bída a nuda.Hlavní představitel nesahá Keanu Reevesovi ani po kotníky a je mi úplně u prdele, že je blonďatej a angličan.Comix sem nikdy nečetl a pro mě je prostě John Constantine Keanu Reeves.Ostatní postavy mají nudně napsané charaktery a tak plochý scénář, jaký má seriálová postava Chase jsem snad ještě nezažil.Do seriálu nateklo spoustu peněz, to je vidět.Efekty jsou vynikající, ale celé je to špatně napsané i zahrané a jediný díl, který mě opravdu bavil byl šestý od řezníka Marshalla.Constantine je moc lidskej, nekouří vole skoro vůbec a jeho hlášky sice občas pobaví, ale drtivá většina je křeč.Kdybych neviděl film, možná bych byl nadšenější, ale z fleku můžu říct, že tenhle seriál do světa díru neudělá a předpokládám, že po 13. díle skončí.Zklamání.55%. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Pilot to rozjel zajímavě (přestože z toho malinko smrdí ona současná seriálová korektnost, Constantine hulí i chlastá tak jako střídměji, asi šel hoch konečně do sebe :-), Lucy Griffiths se docela podobá na svojí filmovou obdobu Rachel Weisz (což je jedno velké plus), naopak Matt Ryan je v porovnání s Reevesem poloviční. Ale démoni jsou fajní a dobrých hororových seriálů není nikdy dost. Sem s dalšími díly. ()

URBAN 

všechny recenze uživatele

Možná že se seriálový Constantine podobá více tomu komiksovému , ale na Reevese rozhodně Matt Ryan nemá , aspon to tak zatím vidím . Tento sice má stéjné vlastnosti a úchylky v chování , ale přece jen u filmového Constantina byly tyto vlastnosti prohloubenější . I přesto stojí tento seriál za zkouknutí a pokud jste fanoušek Constantina je to rozhodně povinnost . Pilotní díl sice upoutal , ale stéjně budu raději doufat v dalšího Constantina ve filmové podobě . ( 5.7.17/MAC/Pilot ) ()

Galerie (475)

Zajímavosti (9)

  • Původně se měla postava Liv Aberdine (Lucy Griffiths) objevit nadále v hlavní ženské roli v seriálu, ale scénáristé se rozhodli postavu vyškrtnout a vyměnit do hlavní role pasovat jinou ženskou postavu - Zed (Angélica Celaya), protože chtěli zápletku seriálu vést do trochu jiného směru. Liv se tak objevila pouze v pilotním díle. (Shadowspark)
  • Telefonní číslo uvedené na Constantinově vizitce (404) 248-7182 je funkční. Po vytočení se spojí s odchozí hlasovou zprávou od Constantina (Matt Ryan). 404 je také předvolba Atlanty, kde se seriál natáčel a odehrával. (LUKICKK)

Související novinky

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Seriálový Constantine hlásí comeback

Seriálový Constantine hlásí comeback

21.03.2018

V roce 2014 se rozjel seriálový Constantine, jehož na NBC zrušili po pouhých třinácti epizodách. Sledovanost holt nebyla taková, v jakou se doufalo, hrdina s tváří Matta Ryana ale fanouškům náramně… (více)

Constantine definitivně končí

Constantine definitivně končí

08.06.2015

Americké televize zruší každý rok řadu seriálů, které si nenajdou fanouškovskou základnu. Obvykle jde o zcela originální projekty, o to podivnější je tedy osud seriálového Constantinea. Momentálně na… (více)

Reklama

Reklama