Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (17)

plakát

Come Together (2016) 

Skvěle zpracovaná reklama. Škoda jen, že je na společnost HM, která kvůli prodeji levného oblečení vykořisťuje své dělníky v Bangladéši.

plakát

Černá labuť (2010) 

Začnu citací z filmu: "It was perfect." Black Swan splnila mé očekávání, ještě je mnohonásobně předčila. Naprosto famózní práce s kamerou a s motivem zrcadel. Úchvatný herecký výkon Natalie Portman. Gradace děsu mě místy doháněla k šílenství - kam se hrabou některé rádoby horory a thrillery. Aronofsky je filmařský bůh.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Na Scotta Pilgrima jsem si zašla do multiplexu (nemohla jsem se dočkat a chtěla jsem ho vidět na plátně). Kapacitu malého sálu jsem k mému údivu sdílela pouze se dvěma ženami středního věku. Jak smutné, pomyslela jsem si, a hned nato jsem dámy v duchu pochválila za odvahu, která jim bude odměněna jistě kvalitním filmovým zážitkem. To jsem ale neměla dělat, protože dosud mi tak drahé spolusedící se v půli filmu zvedly a měly se k odchodu (návštěvu toalety jsem vyloučila po zjištění "přítomnosti kabátu"). Jejich odchod byl doprovázen velmi účinným stretchingem hlavy doprava a doleva. Sem, tam, sem, tam - et cetera, et cetera. Prosta chladného uvažování mi hlavou prolítlo něco ve smyslu: Kam ten svět spěje, když už se rozhorčeně odchází i z dobrých filmů.. (popravdě to bylo spíš: No, to si snad ze mě dělaj prdel?!). Tak jsem zůstala v kině sama. Vlastně ne tak úplně - byla jsem tam já a Scott. A můžu vám říct, že tohle "rande" stálo za to! Myslím, že si brzo domluvíme další. Mr. Pilgrim rocks!

plakát

Kočičí lidé (1982) 

"Zachraň mě! Jen ty zastavíš to zabíjení. Musíš se se mnou milovat, i když jsi moje sestra. Hledal jsem tě tak dlouho ve všech pěstounských domovech. Budeme spolu žít jako naši rodiče." - No, to prostě nemá chybu! Dávám 4 za Malcolma-nemůžu si zkrátka pomoct.

plakát

Čachtická paní (2009) 

Osobně si myslím, že si film zaslouží o krapet lepší hodnocení, než současných 47 procent (zajímavé je srovnání s imdb, kde se hodnocení rovná 6,3 z 10 - ze dne 9.10. 2010). Dle mého názoru se jedná o poměrně zvládnutý film (na to, kolik Julie Delpy zastávala ve filmu funkcí - viz komentář trona) na motivy legendy o šlechtičně z Čachtic. Film se zakládá na pověstech a svědectvích, které o hraběnce ve své době skutečně kolovaly a byly zaznamenány. Z toho film také vychází a nezakrytě to přiznává. Je to krvavá legenda a proto také vždy tak přitahovala pozornost, nebo ne? Tak je film také pojat - komorně, krvavě a dle mého gusta. Rozhodně jej doporučuji ke shlédnutí.

plakát

Single Man (2009) 

Jak bych popsala tento film? Výtečná hudba i herecké výkony-samozřejmě. Nejednou je zde kladen důraz na detail a střih, při kterém vám uteče jeden zdánlivě nepodstatný okamžik z filmu. Na první pohled zaujme výtvarné zpracování - to, jakým způsobem se zde pracuje s barvou je velmi neotřelé. Mám ale dojem, že je v tom filmu něco hlubšího, než jen to. Něco jako třeba tohle: Někdy je svět jako sluncem vyšisovaný papír. Barva se mu vrátí tehdy, když přijdou klíčové momenty života, které jsou však převlečené za zdálivě obyčejné, a tak na ně časem zapomeneme. George (voice-over): "A few times in my life I've had moments of absolute clarity, when for a few brief seconds the silence drowns out the noise and I can feel rather than think, and things seem so sharp and the world seems so fresh. I can never make these moments last. I cling to them, but like everything, they fade. I have lived my life on these moments. They pull me back to the present, and I realize that everything is exactly the way it was meant to be."

plakát

Highway (2002) 

Zajímavá práce s filmovým obrazem (struktura, barva) a střihem. Méně známý film, co se týká herecké filmografie Jareda Leta a Jakea Gyllenhaala, přestože se zde podávají velmi přesvědčivé výkony. Charakter postavy Pilota, Pop Quiz, gazilion průserů Jacka přezdívaného "God of Fuck" a film jako celek rozhodně stojí za pozornost. Malá ukázka: Pilot: "POP QUIZ." Jack: "NO." Pilot: "COME ON. IT´S A QUICK ONE." Jack:"GO." Pilot: "WHAT IS 1,056 DICKS?" Jack: "A LOT OF DICKS." Pilot: "BEEP. PERFECT SCORE. GOLD STAR."