Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (53)

plakát

Osobní strážce (1992) 

Tenhle fim si pamatuju už z dětství, kdy si ho máma pouštěla a pravidelně u něj brečela. Asi jsem po ní, pokaždé mě taky dokáže rozbrečet. Je to dojemné, romanické a vše umocňuje hlas Whitney Houstoun.

plakát

Nepochopená (2014) 

Sháním správná slova pro komentář k tomuto filmu, asi jen že mi vyrazil dech.

plakát

Takoví jsme byli (1973) 

Nemůžu uvěřit, že jsem tento film shlédla až na KVIFF 2014. Taková herecká dojímavá podívaná!!

plakát

Setkání v červenci (1978) 

Tenhle film vidím pravidelně každý červenec. Daniela Kolářová a Oldřich Kaiser předvádějí pohodovu letní komedii.

plakát

Osudové pláže (1988) 

Tento film je moje srdcovka. Nádherný příběh kamarádství na celý život, na který se dokážu podívat i po třicáté. Člověka nutí přemýšlet o tom jaká kamarádství opravdu jsou a co je za ně schopný člověk udělat, jak je schopný za ně bojovat a jak důležité pro člověka jsou.

plakát

Faunův labyrint (2006) 

Film před Váma otevře neskutečné množství fantazie pro "dospělé". Film má skvělé umělecké ambice, super technické provední a nevšední zážitek i s prvky hororu.

plakát

Vedlejší účinky (2013) 

Bez pochyby skvělé psychologické drama. Víc takovýchto filmů!

plakát

Bídníci (2012) 

Jsem ráda, že tak podceňovaný muzikálový film, se blísknul na Glóbech. Muzikál opravdu skvěle sedl na plátno a to nejen díky skvělým hereckým výkonům, kde Hugh Jackman předváděl opravdu skvělý herecký koncert a kde Anne Hathaway zpěv zvládla bravůrně, ale také díky skvělé scénografii. Během filmu se mě zmocnily emocniální pocity, které umocňují zpívané slovo. Nesedne to každému, ale pro mě jakožto milovník muzikálů, to byl jedinečný zážitek.

plakát

Bizarní obyvatelé moří (2009) (TV film) 

Neuvěřitelné co s námi žije na této planetě! Naprosto fascinující a strhující podívaná. Bravo..

plakát

Až vyjde měsíc (2012) 

Nádherně vynalézavý film, který Vás zcela ponoří do příběhu dvou dospělých, uvězněných v těle dvanáctiletých bezhlavě zamilovaných "dětí". Diváka nutí přemýšlet o nekonečnosti lásky a co je každý schopný pro lásku udělat, obzvláště v takto útlém věku. Je to legrační, je to dojemné, příjemně odlišné, možná až příliš sebevědomé. Každopádně využívání charakterových vlastností ve filmu, je víc než dost a každý si určitě odnese skvělý zážitek. Také skvěle pojaté kostýmy a umělecký směr. Obsáhlé dialogy svlékl emoce postav, a člověk se nemůže ubránit pocitu starosti z předčasné dospělosti kdy je zatížen sentimentální hmotností, lhostejnosti dospělých. Toto vše navíc umocnil moderní soundtrack, který notoval každou scénu, která je bohatá na vizuální detaily. Není to typický tradiční film. Bylo zábavné vidět věci v časovém období ve filmu, starých hraček, kuchyňských předmětů a hlavně starého magnetofonu.