Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Oblíbené filmy (5)

12 opic

12 opic (1995)

Dokonale promyšlené a zrealizované sci-fi o nezvratnosti osudu. Temná, drásavá a zneklidňující vize. Mistrovské dílo.

Hra na pláč

Hra na pláč (1992)

Mimořádně působivý příběh o lásce, přátelství, vině a trestu, jenž staví především na originálním a brilantně napsaném scénáři (Oscar) a vynikajících hereckých výkonech. Přiznávám, že tento film je moje těžká srdcovka, tudíž jsem k němu v podstatě nekritický, ale opravdu ho vřele doporučuji. Jedná se o vysokou kvalitu a trvalý zážitek.

Údolí včel

Údolí včel (1967)

Ač bych si v žádném případě netroufl zpochybňovat neobyčejnou uměleckou hodnotu a sílu "Markéty Lazarové", osobně považuji, možná právě kvůli větší přístupnosti a otevřenosti, za nejlepší český film všech dob "Udolí včel". Vrcholná Vláčilova tvorba je dle mého názoru plně srovnatelná s majstrštyky Bergmana nebo Kurosawy a "Udolí včel" představuje dokonale vybroušený drahokam bez jediného kazu. Bohužel, jsem takřka naprosto přesvědčen, že nic, co by se kvalitativně alespoň přiblížilo tomuto dílu (popřípadě "Markétě", "Kladivu" či "Spalovači") už v naší kinematografii nikdy nevznikne.

Monty Pythonův smysl života

Monty Pythonův smysl života (1983)

Pokud nějaký film skutečně změnil můj život, respektive můj přístup k životu a pohled na svět, je to tenhle. A to myslím zcela vážně. Navíc jsem se výborně bavil a Pythony mám prostě rád. 5*.

Butch Cassidy a Sundance Kid

Butch Cassidy a Sundance Kid (1969)

Perfektní ukázka svižné, vkusné, nepodbízivé, pohodové... zkrátka parádní filmové zábavy s neodolatelným ústředním duem. Co bych tak konkrétně na tomto skvostu vyzdvihl? Jo, už vím: "Neviděls tam někde venku Leforse, že ne?" "Leforse? Ne." "Tak to je dobrý. Na chvilku jsem myslel, že máme problém." "Butch Cassidy a Sundance Kid" je nádherný film.