Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2025 a James Cole (Bruce Willis) žije v ponurém a zasněženém světě. Začalo to už na konci dvacátého století, kdy během dvou let zemřelo na následky nebezpečného viru pět miliard lidí. Ti se teď krčí pod zemí jako krtci. Lidstvo se s tím ale nehodlá smířit, proto strojem času vysílá do minulosti dobrovolníky z řad vězňů. Jejich úkolem není spasit svět - mají pouze pozorovat, sbírat vzorky a odhalit zdroj nákazy. Vědci pak snadněji vyvinou protilátku, aby se lidé jednadvacátého století mohli vrátit zpátky na zemský povrch. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (1 444)

Eddard 

všechny recenze uživatele

Dvanáct opic - to je pro mě překrásná Madeline Stowe, nejlepší dramatické výkony Brada Pitta a Bruce Willise a samozřejmě nezaměnitelná atmosféra a vůbec celý vizuál, který tomuhle filmu vdechl "jeden z nejkreativnějších hollywoodských režisérů":-) Terry Gilliam. Příběhů zabývající se fenoménem cestování v čase bylo ve filmech zpracováno hodně, musím říct, že 12 Opic patří rozhodně k těm lepším - už jenom proto, že o žádné cestování v čase možná vůbec nejde. A tahle mystifikace jde Gilliamovi výborně, stejně jako přesvědčivé vykreslování vzniku křehkého, podivného a osudového vztahu mezi psychiatričkou Katherine a zmateným Jamesem. Přestože se nejedná o film bezchybný, pokud je vám blízký žánr sci-fi, máte rádi Gilliema či prostě rádi uvažujete nad záhadnými filmy, je 12 Opic podívanou, kterou si nenechejte ujít. 90% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý psycho dramatický sci-fi thriller s velice zaujímavým, premysleným scénarom a kvalitným, vysoko profesionálnym filmovým spracovaním. Ku tomu ešte aj prvotriedné herecké obsadenie. Bruce Willis v hlavnej úlohe je absolutne bravúrny a Bratt Pitt takmer tak isto dokonalý. "Dvanásť opíc" je snímok o ktorom môžem smelo tvrdiť, že nie je len na jedno pozretie. Ja som ho už veru videl možno aj toľko krát, koľko bolo tých opíc v jeho názve. A stále si ho raz za čas rád pripomenie. "12 opíc". **** ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Takové filmy mám nejraději. Formálně famózní, emotivní, ale i myšlenkově bohaté a přitom divácky přístupné (např. Gilliamův starší počin, Brazil, nesplňuje poslední jmenovaný faktor a proto mu za sebe nemůžu udělit pětihvězdí, neboť jej vlastně pořádně nechápu). Twelve monkeys má plné dlaně i dalších prvků, které s takovou radostí vídám ve filmech: obrazovou výtvarnost, osobitost, dobré herecké výkony, padnoucí hudbu, či škokující rozuzlení zápletky, takže hodnocení je jasné.... ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Nejsem až za hrob uctívající tvorbu páně Gilliamovu, ale tenhle film, který jsem si musela pustit několikrát, abych ho absorbovala v jeho plné rozvětvenosti, barevnosti, emotivnosti a vůbec v celé jeho pestré škále, velmi ctím. Bruce Willis, kterého jsem do té doby vnímala především jako vtipného bodrého řízka, mě posadil svým výkonem na zadek. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Krásně komplikovaný a složitý film, který nejspíš nechápe nikdo - ani jeho tvůrce. Hrátky s časem, různé náznaky. skryté významy - dokonalé. Velmi uměřený a dobrý Bruce a výborný Brad Pitt (Zlatý glóbus a nominace na Oscara). Mizerná je ovšem hudba, ale to je drobnost, které si spíše všimnete, když se na to speciálně zaměříte. Na to vám ale zbude čas, až film uvidíte tak po dvacáté. Rozhodně nestačí zhlédnout jednou, to prostě lidský mozek není schopen pobrat. Jo a ještě nominace na Oscara za kostýmy. Také se divíte, že žádné ocenění pro scénář a režii? No jo. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (58)

  • Bruce Willis tento snímek natočil za výrazně nižší honorář, než by si mohl normálně říct. Důvodem byl jeho zájem o spolupráci s Terry Gilliamem. Willis vlastně pracoval zadarmo, honorář dostal až po nasazení filmu do kin. (don corleone)

Související novinky

Stav Bruce Willise se zhoršil

Stav Bruce Willise se zhoršil

17.02.2023

67letý legendární herec mnoha ikonických rolí Bruce Willis ukončil kariéru v březnu loňského roku kvůli afázii, nemoci, která poznamenala jeho schopnost mluvit a porozumět řeči. Tou dobou měl… (více)

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Reklama

Reklama