Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (247)

plakát

Příběh Alvina Straighta (1999) 

Kamera: Freddie Francis ... neuveritelny poeticky pribeh, ktery chytne za srdce. skvela kamera a hudba a vykony, nemam jedine vyhrady, takze urcite pet hvezdicek. A nejsilnejsi scena ze vsechn lynchovych filmu - zena, ktera ma jeleny rada:-)

plakát

Casablanca (1942) 

Kamera: Arthur Edeson ... prestoze jsem nebyl uplne mimo a nerikal jsem si, jestli je to jen sen anebo skutecnost jak u jinych filmu, presto pro me prestal plynout cas a dejova linie me chytla totalne. Kamera je proste skvela a vyprava taky. A plynuti pribehu neuveritelne. Vykony hercu Bogarta a Viktora Lazsla nebo cernocha jsou skvele. Ingrid je trosku slabsi. Ale presto jsem se bavil a ani jednou se nepodival na hodinky, tedy pet hvezd.

plakát

Závrať (1958) 

Kamera: Robert Burks... druhy film, co jsem od hitchcocka videl(prvni byl psycho) a zjistil jsem, ze jeho filmy asi nebudou me oblibene. cele mi to prislo takove rozplizle, nevyvazene, ale za tu brilantni kameru, dokonalou vypravu(proc jsem se jen nenarodil o 40 let drive?) a barvicky si to 4 hvezdy urcite zaslouzi.

plakát

Hraběnky (2007) (seriál) 

Po zhlédnutí prvního dílu jsem naprosto uklidněn - natočil jsem dva filmy, s nulovými náklady, a jejich kvalita je zhruba stejná jako tento seriál. A hraje se v prime timu v pondělí na čt1. Takže jsem vklidu, nemusím se snažit chodit na nějakou vysokou filmovou školu, aby se mé dílo dostalo do televize. Stačí jen trošku souvislý scénář, herecké obsazení(Abrhám, dlouhý, bydžovská, Krajčo) a je to... paráda.

plakát

Persona (1966) 

Kamera: Sven Nykvist ... OMG!!!! Největší Bergmanovo psycho. Proč se řeší sedmá pečeť, jenž je lehce pochopitelná a radši nikdo pořádně nevysvětlí, co má znamenat tady toto?

plakát

Pingu (1990) (seriál) 

To je prostě paráda, přestože jsem si myslel, že je to trapné, nyní na to nedám dopustit, zvuky nenapodobitelné, řekl bych že vhodné pro všechny věkové a společenské kategorie(pro huliče základním filmovým kamenem)...Pingu rulez

plakát

Zvětšenina (1966) 

Kamera: Carlo Di Palma ... nadčasové, skvělé dílo, které ve mě zanechalo velkou rýhu a inspirovalo a nadchlo k dalšímu počínání. Parádní režie, kamera, výprava a scénář. Nemám slov a vzdávám hold Antonionimu a celému všemu světu.

plakát

Osm a půl (1963) 

Kamera: Gianni Di Venanzo ... úžas! Nadšení! Nemám slov! Sladký život je oproti osm a půl tichým filmem. Množství slov, postav, scén, všeho, mistrovské Felliniho dílko.!

plakát

Trhák (1980) 

Kamera: Ivan Šlapeta ... to je totální úlet. U tohoto filmu jsem se jako u jedineho smal od zacátku až do konce, všechno, co vypustí postavy z úst je prostě hláška. A je to znamená, že je to kultvní film a ne že ne... "Paní Hurychová, já, a to je moje zvláštonst, si maltu vždycky míchám sám." "Jak je ten film blbej, tak je drahej!" a miliony dalších

plakát

Vlasy (1979) 

Kamera: Miroslav Ondříček ... ano, Miloš Forman si zkusil natočit muzikál a dopadlo to jak to dopadlo. Muzikály nesnáším a můžu z celého srdce říct, že toto byl ten nejlepší, co jsem viděl. Ondříčkova kamera nezklame v portretových záběrech, v autě apod... ale na středně velké davové scény je krátká. Ale velký dav je opět fajn. Musím ale něco poznamenat - je to nejhorší film od Formana,jaký jsem viděl... ale i tak jsem se celkem bavil... achjo, schýza,