Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Horor
  • Dobrodružný

Recenze (154)

plakát

Sinister 2 (2015) 

Nebýt rukopisu Derricksona, tak je to pravděpodobně naprosto zavrženíhodný film. Ano, lekačky fungovaly přesto, že to čekáte a i Foyovi se povedlo dostat diváka tam, kde ho potřebuje mít. Nicméně invence naprostá nula, protože o nějakém momentu překvapení nebo vůbec o nějakém novém prvku oproti jedničce se nedá vůbec mluvit. Postrádá to hutnou a skličující atmosféru, jinak se tvůrci drželi osvědčené šablony. Škoda, že Derrickson neměl i režii, možná by to skončilo jako jednička, takhle jen průměrný film s nadprůměrnýma lekačkama a solidním soundtrackem (zase ovšem přes kopírák).

plakát

Šílený Max: Zběsilá cesta (2015) 

Tak jsem váhal, zda si to pětihvězdu opravdu zaslouží, jenže ten film je fakt šíleně zběsilej jako máloco, navíc prudce zábavný, super masky a kostýmy a 3D neotravovalo jako obvykle, ani mi to nepřišlo v brýlích nepohodlný. Šablona pro akční filmy následující dekády, takže pět hvězd nakonec JO!

plakát

Dítě číslo 44 (2015) 

No, sice je vidět rukopis chtěných klišé a snaha trefit se do vkusu hlavnímu proudu, nicméně v celkem dlouhé stopáži film nenudí. Nevím, jestli je to tím, že Hardy dostává tolik příležitostí, nebo právě proto, ale pro mě osobně vyrostl mezi absolutní hereckou špičku a je radost ho sledovat v jakémkoli počinu. Samozřejmě mi vadilo, přestože se jednalo o pouhých pár vteřin, kdy měl být Čikatilo vyjádřen jako celkem politováníhodný umírněný chlapík, protože tady dostalo "based on a true story" pořádně na prdel. Ale suma sumárum zábavný, napínavý, a i ta nesympatická a ošklivá Noomi se tam celkem hodila.

plakát

Divočina (2014) 

Vážně chcete vidět Amerického turistického průvodce pro začátečníky? Ne, nechcete. Reese Witherspoon dohání v její debilitě snad jen Cate Blanchet z Jasmíniných slz. A to většina zdejších čtyř a pětihvězdičkářů vždycky tolik mluví o "klišé" :-D

plakát

Americký sniper (2014) 

Když ono ani tolik nevadí, jak moc americký to je, protože Clint Eastwood to prostě natočit umí.

plakát

Ouija (2014) 

Úplně nerozumím tomu, že tahle nebetyčná nuďárna má stejné hodnocení jako nadprůměrná Jessabelle....wtf?

plakát

Jessabelle (2014) 

Sice trošku vykradenej Klíč, ale já mám filmy tohoto typu rád. Malinko klišoidní, ale jako celek fungoval dobře. Neokoukaní herci tisíckrát lepší než nudný Šíja la Blaf a hlavní bylo, že jsem se bavil.

plakát

Annabelle (2014) 

Těžko vymyslet něco nového v subžánru duchů a démonů...nicméně kdo se několikrát solidně nelekl, tak kecá :-) V druhé části filmu je to docela poctivé řemeslo s budováním atmosféry, i když nakonec bez překvapení. Návštěvy kina však nelituju a těším se na další pokračování, i když to bude třeba prequel k prequelu. Pro fanoušky horroru dím: jen houšť!

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Cože 89%??? :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Nepřišlo mi, že se baví ani 10% dětí v kině - nepříliš dobrá vizitka oproti Dobám ledovým, Shrekům apod. Vraťme se zpátky na zem ;-) 2-3 hvězdy.

plakát

Vlk z Wall Street (2013) 

Jordan Belfort je bezpochyby bezskrupulózní, bezpáteřní, povrchní a materialistický zmrd. O tom žádná. Ostatně jako kdejaký současný zaměstnanec mobilního operátora, pojišťovny nebo banky, kteří získávají peníze jiných neméně ohavným způsobem jako dotyčný šovinistický playboy. O tom taky žádná. Jenže nemá cenu v tomhle masterpiecu hledat morální poselství, které tam není, ani nic dalšího, protože ať to beru z jakékoli strany, film je určený pro diváka, který má dostatek soudu určit hranice nadsázky, nafouknutosti a citu pro známé rčení: Příklady táhnou...Nevím jak vy, ale já jsem v kině už hodně dlouho nedostal za málo peněz tolik muziky, jakou zkomponoval geniální Scorsese. Je to prudce zábavné, čekáte na další okamžik, kdy se brilantní Leo objeví na plátně a pronese nějakou ujetou hlášku nebo zahraje svoji postavu s neuvěřitenou věrohodností, a takhle to trvá bez přestávky tři hodiny. Jsem přesvědčen, že scéna, kdy se snaží dostat pod prášky do auta, vstoupí do dějin kinematografie a bude nesčetněkrát parodována. Bez hluchého místa, bez prodlení, s neskutečným tahem na bránu. A jestli si z toho někdo vezme špatný příklad, rozhodně to není tím filmem, ale lidmi, kteří to v sobě prostě mají. Ostatně stejnou situaci zažíváme i u videoher. Ten film je naprosto dokanalej. Pro všechny jednohvězdičkáře a odpadáře stěžujicí si na hlubokost snímku, pointu, ponaučení nebo smysl jedna řečnická otázka: Jakej je vlastně smysl Pulp Fiction....?