Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Pohádka

Recenze (9)

plakát

Behemot (2011) (TV film) 

Katastroficky katastrofický scénář!

plakát

Miloš Zeman - nekrolog politika a oslava Vysočiny (2007) (TV film) 

Dokument měl velký potenciál, povedla se vystihnout Zemanova lidská stránka, připadalo mi, že si sám užívá tu příležitost promluvit o svých vášních a osobním životě. Ale po technické stránce katastrofa, kameraman a mikrofon ťapkající v záběru tu působí trochu nepatřičně, stejně jako projíždějící auta. Prostřihy na historické záběry (týkající se politiky) jsou vkládány podle mě nešťastně, celek postrádá návaznost jestlivých obrazů. Navíc Sedláček během dialogů zoufale nezvládá Zemanovo tempo, jako by postrádal jakoukoli přípravu a po každé Zemanově reakci mu došly slova (nebo to bylo účelem?).. kdyby si otázky pokládal Zeman sám, byl by celý dokument možná záživnější.

plakát

Čtyřlístek ve službách krále (2013) 

Pro děti skvělá záležitost - dějově akční, poměrně vtipné, troška historie z doby Rudolfa II., k tomu dobře dokreslující hudba, vše se šťastným koncem jak má být. Odsuzuji však nevkus okatého product placementu (jenž bohužel cílí právě na děti), kazí to pěkný dojem z filmu..

plakát

Solaris (2002) 

Neviděla jsem předchozí Tarkovského verzi ani nečetla knižní předlohu, proto jsem nevěděla, do čeho jdu.. nicméně hodnotím jako jednu z nejlepších sci-fi, zanechalo to ve mě hluboký dojem. Skvostně rozpracovaná myšlenka, pomalé tempo bez speciálních efektů, to mi naprosto sedlo.. vydržela jsem napjatě v očekávání pochopení až do konce!

plakát

Zelená poušť (2012) 

Velké díky za tento dokument! Obdivuji, že i s minimálními prostředky se povedlo natočit něco tak kvalitního a srdcervoucího (mám snad jen připomínku ke zbytečně táhlému úvodu).. Je otřesné sledovat, co vše je nenávratně pryč kvůli penězům, děsivé, jak je ničen celý pralesní ekosystém a zdejší vládu to nechává chladnou. Snad tedy tento dokument přispěje k malé osvětě.

plakát

Hrob světlušek (1988) 

Film mě navzdory velkým očekáváním zklamal. Sice jedinečné, avšak od začátku do konce nudné, bez větší hloubky, jedna prvoplánovitě srdcervoucí scéna za druhou, samé neštěstí, slzy a dětský křik (já vím, že se to od filmu, kde děti ztratí své rodiče, očekává, ale stejně si myslím, že lze příběh udělat plnější a dojemnější). Jedno z mála plus - nekonal se happyend.

plakát

Valčík s Bašírem (2008) 

Prostřednictvím (nutno podotknout nádherné a velmi realistické) animace vylíčené zážitky z války a bejrútského masakru, snesitelnější a poutavější než reálné záběry, hudba zde podtrhuje již tak silné emoce. Oceňuji především originální formu vyprávění jednotlivých zúčastněných, za války převážně nezkušených vojáků, kde každý z nich bojuje se strachem ze smrti po svém, celkový průběh děsivé reality se tak postupně skládá z útržků jejich vzpomínek.

plakát

Jeden den (2011) 

Báječný romantický film! Bez umělé strojenosti a romantické přeslazenosti, opravdu živý příběh s mnoha dějovými zvraty. Jiskření mezi těmi dvěma z filmu naprosto vystupuje, stejně jako jejich zoufalství. Ačkoli jsou oba tak rozdílní, přesto si k sobě najdou cestu, nedokáží bez sebe být. Obdivuji, jak se u Dextera povedlo vystihnout jeho charakterovou proměnu v čase. Navíc se vyváženě střídá ticho s hudbou umocňující náladu záběrů. Jako divák jsem se stala součástí jejich příběhu.

plakát

Revoluce (2012) (seriál) 

Dva díly a stačilo.. skvělá myšlenka s velkým potenciálem, avšak protentokrát jednoduše a nezajímavě zpracovaná. Seriálu sice nechybí jakás takás napínavost, ale příběh je poměrně předvídatelný. Namísto realistických popisu těžkých časů po "konci elektřiny", se rozvíjí tuctový příběh (opuštěním typické velkoleposti by se seriál hned dostal do jiné ligy). Nikterak mě nezaujaly ani herecké výkony.