Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fifinka má narozeniny, a tak pro ni její přátelé vymyslí výlet do Prahy na výstavu z doby císaře Rudolfa II. Když dorazí, nechce se jim stát dlouhou frontu na vstupenky a rozhodnou se, že půjdou na prohlídku Zlaté uličky. Potkají podivného lva, ten je zavede do hrobky českých králů na setkání s Rudolfem II. Císař jim vysvětlí, že byl lehkomyslný a zapletl se s magistrem Kellym. Dal mu dokonce královské slovo, že pokud mu do několika dnů přinese kámen mudrců, může chtít cokoliv. Kelly chce samozřejmě královskou korunu. Rudolf II. se na doporučení svého rádce chce vydat do budoucnosti, aby od kamarádů ze Čtyřlístku získal kámen dřív než Kelly. Problém je v tom, že Myšpulín ani ostatní si nejsou vědomi, že by ho vlastnili. Pak si Myšpulín uvědomí, že kámen mudrců skutečně má, neboť ten spadl z nebe v den Fifinčiných narozenin a doslova si Čtyřlístek našel. Císař ani jeho přátelé ještě nemají vyhráno... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film o Čtyřlístku nebo celovečerní reklama? To je první, co mě napadlo po začátku tohoto díla. Protože reklama zde umístěná, to už není obyčejný product placement, ale naprosto iritující vnucování výrobků dětskému divákovi. Animace je rovněž takřka děsivá, ale nakonec jsem si přivykl a přes některé detaily (Fifinčina spodnička, reportérčiny kalhotky) jsem už pak neměl problém. Zimozel vypadá dokonce velmi dobře. A hudba? Soukup pro mě znamená extravaganci, ale tady se vůbec nehodí. A vtípky zaměřená svou vtipností a intelektem tak na tříleté děti se taky míjí účinkem. (scény s kohoutem). Ale abych jenom nehanil. Jsem velký fanda Čtyřlístku od dětství, takže najprve ocením příběh, který nebyl úplně špatný, byť trošku překombinovaný a v závěru zrychlený. Nicméně autoři (Hana a Josef Lamkovi) vždy patřili k nejlepším pisatelům Čtyřlístku...skoro vždy zahrnují cesty časem, záhady a mytologii a to já rád. A je fakt, že na dvou místech jsem se zasmál fakt upřímně....především ve scéně, kdy doktor v léčebně prohlásí "Sedl na ptáka noha a vzal roha" a hned následně, když ho odvádí sestřička a v ruce má injekční stříkačku :-D P.S. Na druhou stranu, on vlastně dělal Němeček reklamu výrobkům v 90. letech pořád....vzpomínám Capri-sonne, Krupička od Myšky a žvýkačky Malabar, pokud se správně pamatuju.... ()

Aelita

všechny recenze uživatele

Animovaná pohádková komedie s legendárním Čtyřlístkem v hlavní roli se odehrává v dobách vlády bankéřů, managerů, státních i unijních činitelů, vědců, umělců, politiků, filosofů a jiných novodobých levicových, pravicových i veškerých prostředních intelektuálů, stojících u pák regulace globálního hospodářství i manipulace s veřejným míněním a pracujících výhradně se simulakry (virtuálními kopiemi reálně neexistujících věcí), kteří v touze po bájném kameni mudrců neboli po vševědění a velemoci vydávají všanc cenný poklad – Svatováclavskou korunu a blaho celého království neboli reálné hmotné statky. Jediný, kdo může zachránit realitu před uvržením do doby ledové nebo do matrixu, jsou obyčejní hrdinové každodennosti. Jsou to Fifinka (dobrá kamarádka a ochránkyně domácího krbu), Myšpulín (koumák a mistr všeuměl), Pinďa (selský rozum a milovník života) a Bobík (věrný přítel a ochránce), kteří se neohroženě vydávají tam, kde je zapotřebí jejích pomoc. (Meziřádkový text distributora) ___ Příloha: SPOLEČNOST: SPIKNUTÍ VZDĚLANÝCH (http://neviditelnypes.lidovky.cz/spolecnost-spiknuti-vzdelanych-dax-/p_spolecnost.asp?c=A130211_215132_p_spolecnost_wag) ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Nakreslene to je hezky, nektere pohyby postavicek mi ale prisly az moc vyumelkovane. Vlastne jako cely pribeh, ktery se strasne vlece a nema moc co nabidnout. Sice rozumim tomu, ze zfilmovani takoveho legendarniho komiksu je nevdecna prace (hlavne zavdecit se divakum, z hlediska ocekavani verejnosti a navratnosti asi trefa do cerneho), ale na scenari se melo vice zapracovat. Zklamany jsem trochu i z dabingu. Nuda. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Čtyřlístky jsem jako malej četl. Když jsem se dozvěděl o filmu, tak jsem si říkal, že ho chci vidět. A tohoto se mi dostalo. Nápad není až tak špatný, ale má svoje trhliny. Animace je hrozná a to už i na český film. Ale je to vtipné a rozhodně se na to dá dívat. Prostě je to průměrný film, na který se klidně podívám ještě jednou. ()

Hans. 

všechny recenze uživatele

Je to smutný, otravná, vtíravá reklama se nevyhne ani těmto čtyřem legendárním kamarádům... U scénáře se taky žádný zázrak nekoná, ale dětem se ten příběh bude asi líbit. Animace mi nevadila a dabing ten se povedl asi ze všeho nejlépe. Suma sumárum s přimhouřeným okem nostalgika to na to průměrné hodnocení vyjde. Pro ty kteří na čtyřlístku vyrůstali je tento film povinnost, ale žádného velkého koncertu se nedočkají... ()

Galerie (25)

Zajímavosti (21)

  • Výtvarník Jaroslav Němeček kreslil komiks „Čtyřlístek“ již s myšlenkou na jeho zfilmování, proto mají postavičky jen tři prsty a palec, což je u animovaných filmů obvyklé. (JoranProvenzano)
  • Na filmu pracovalo ve filmovém studiu Alkay Animation Prague více než čtyřicet animátorů z celého světa. (JoranProvenzano)
  • Ve sněhu nejsou vidět ani známky po klouzání nebo chození, přestože se v něm hlavní postavy vyvalovaly. (karlik4801)

Reklama

Reklama