Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Bílá růže (1982) 

Poprvé v ČSR uvedeno na MFF v Karlových Varech 1982. Výborně natočený film s německou "Tüchtigkeit". Pro Lenu Stolze musel být rok 1982 traumatizujícím rokem, protože sehrála dvě hlavní role - a obě žen bojujících proti nacistům a nakonec zastřelených...

plakát

Bílá tma (1948) 

Viděl jsem hodně dávno v televizi a některé dramatické scény mi dodnes utkvěli v paměti. Na to, že po tomto filmu František Čáp emigroval, se jedná o dost tendenční a politicky patetické dílo.

plakát

Billy Elliot Muzikál (2014) (divadelní záznam) 

Filmová verze je možná akčnější, ale divadelní záznam má jednu velkou přednost - protože se zde nemůže stříhat a vše se tocí najednou", mnohem přesvědčivěji vynikají výkony hlavních představitelů. A to platí ve vrchované míře o Elliottu Hannovi, který byl vůbec nejmladším představitelem role z herců, kteří se v roli postupně od roku 2005 do roku 2015 vystřídali (začínal ve věku deseti let, při natáčení měl jedenáct).

plakát

Bis daß das Geld euch scheidet (1960) 

Námět, který podrobně rozebírá jeden manželský osud , vyvažuje některé (na dnešní dobu) nevěrohodné situace výbornými hereckými výkony.

plakát

Bis zur bitteren Neige (1975) 

Vcelku zdařilá adaptace jednoho z raných románů Simmela, v níž Maurice Ronet hraje ústřední postavu, padlou hvězdu muzikálů, Paula Jordana

plakát

Bitva o Británii (1969) 

Velká pocta hrdinným britským letcům za druhé světové války i statečností obyčejných Britů. Promítáno na brněnském Filmfóru roku 1970, do čs. kin zakoupeno nebylo.

plakát

Bitva v Ardenách (1965) 

Tento film přímo volá po velkém kinosálu se 70 mm produkcí a "Intermission" uprostřed. Úchvatně natočené akční scény a brilantní herecké výkony na panoramatickém plátně a se šestikanálovým zvukem v prostoru kina se mi coby dvanáctiletému hluboce vryly do paměti.

plakát

Bizoni na tahu (1980) 

zatímco Strach a hnus v Las Vegas jsem viděl před dvaceti lety a po shlédnutí mi vůbec nesednul, Linsonova komedie mě okamžitě nadchnula. Podíl na tom má i můj oblíbený herec Bill Murray, který dává roli Dr. Thompsona správně ulítlý rozměr. Některé scény jsou jako z crazy comedy! Jen nevím, jak by se v realitě s takovými průsery někdo udržel v zaměstnání a (podle náznaků souvislostí děje ) v něm dokonce povyšoval.

plakát

Black Gunn (1972) 

Jeden z prvních představitelů žánru, jenž získal označení "blaxploitation". Promítnuto na brněnském trhu Filmórum roku 1972, do čs. distribuce však nebyl zakoupen

plakát

Black Mass: Špinavá hra (2015) 

Nebýt výborného výkonu "jiného" Johnny Deppa, Black Mass by ani nestál za shlédnutí. I když pro některé určitě kvalitní krimi, tento film šel zcela mimo mě. Všechno tady už bylo- politická korupce, brutalita, udavač ve vlastních řadách, bratři stojící každý na opačné straně zákona (nebo ne?), a v podstatě ani nehraje roli, jestli je příběh fikce nebo podle skutečných událostí. Pro mě velké zklamání.