Reklama

Reklama

V jižním Bostonu sedmdesátých let minulého století přemluví agent FBI John Connolly (Edgerton) irského mafiána Jamese „Whitey" Bulgera (Depp) ke spolupráci s FBI a vyřazení společného nepřítele, italské mafie, ze hry. Filmové drama líčí příběh nesourodého spojenectví, které se vymklo kontrole a umožnilo Whiteymu vyhnout se právnímu postihu, upevnit si mocenské postavení a stát se jedním z nejbezohlednějších a nejmocnějších gangsterů v historii Bostonu. (Freeman Ent.)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (457)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Film, kterej chce strašně moc bejt čtvrtým Kmotrem, paradoxně mu to ale zase tolik neubližuje. Ukecanej a rozvláčnej, jenže zároveň taky hypnoticky vtahující a vyžadující od diváka hravou orientaci v postavách. Dlouho jsem v kině nezažil takovou fandovskou euforii z toho, jak se na plátně postupně objevovalo čím dál víc top hollywoodskejch ksichtíků - radost pohledět! Depp famózní. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Poměrně rutinní kousek, lpící na tom jak to bylo a nepřidávající téměř nic navíc. Dojde i na nějaká ta klišé. Kromě Deppa mě v hlavnějších rolích nikdo neoslnil a na nikom mi nezáleželo, ale překvapily spíš nějaké postavy vedlejší. Agent Connolly byl při přesvědčování nadřízených a kolegů přesvědčivej asi jako retardovanej lachtan. Většina postav je dost ploše napsána. Whiteyho kumpáni jsou toho názorným příkladem a když si máme ke konci myslet že něco cítí, tak to nepůsobí moc přesvědčivě. Nahoru film táhne jen zručný řemeslný zpracování a Depp. Tenhle scénář nemá srdce. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinová konverzační rekonstrukce skutečných událostí, kde je vše naprosto v pořádku, ale zároveň nás vůbec nic nepřekvapí a výrazněji nevytrhne z letargie monotónního a citově odcizeného vyprávění. S postavami se neztotožníme, pouze jejich předem načrtnuté osudy sledujeme okem nezainteresovaného soudce, stejně jako to dělá záměrně strohá režie. Potěšil bravurní výkon Deppa (takhle se hraje očima), dobře napsané dialogy a hudební podpis Junkie XL, ostatní zůstává výrazně ve stínu klasických děl hollywoodské mafiánské školy... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $53miliónovTržby USA $62,575,678Tržby Celosvetovo $99,775,678Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,740,393Tržby za predaj DVD v USA $6,222,431║ Scottovi Cooperovi sa darí keď sa mu podarilo mať vo filme také silné herecké osadenstvo, krimi námet mi padol dobre, tu sa mohol viac rozkokošiť a dej ponúka v chytľavej štýlovej macherskej forme, Johnny Depp konečne v úlohe čo mu sadla a opäť ukázal že na to má aby niečo poriadne zo seba vyždímal /videl v kine: 70%/ ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Johny Depp se po deseti letech nějakým nedopatřením octnul v normální roli. Není pirátem, kadeřníkem, upírem, indiánem ani pirátem. Je to gangster... rovnou ten největší v historii Bostonu. Sice má na sobě tradičně tolik makeupu, že by to stačilo na natření jachty, jeho výkon ale hravě strká do kapsy všechny ty kokoty, který ztvárnil doposud. A je to fajn! První polovina filmu je dokonce víc než skvělá. Jakmile ale už není koho vraždit, film upadá do rutinní dramatický krimi kaše, kterou známe ze Zákona a pořádku. V rámci žánru se tedy nic světobornýho nekoná, je ovšem příjemnou změnou vidět zase něco, co se nezabývá zbytečnostma a jede si to ryze onen brutální příběh jednoho a mnoha lidí, kteří v touze po moci zrazovali a mordovali koho mohli. Nuže technicky a herecky bezchybný, scénáristicky ale všechna esa padnou v první hodině a pak už není moc na co koukat. Slabší čtyři. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (14)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Massachusetts. (MikaelSVK)
  • O příběhu gangstera Jamese Bulgera nepřímo pojednává i film Skrytá identita (2006) od Martina Scorseseho. Ten se ale jeho příběhem pouze inspiroval a sleduje tak hlavně dvojici protichůdných informátorů, kteří v tomto filmu nemají zase až tak podstatnou roli. (LucasAbelle)

Související novinky

Od Trona k požárníkům

Od Trona k požárníkům

01.02.2016

Joseph Kosinski má za sebou dvě sci-fi, Tron: Legacy a Nevědomí, a ještě nedávno plánoval třetí. Další díl Trona byl ale nakonec zrušen, a tak se Kosinski odebral k adaptaci závodní videohry Gran… (více)

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

Bond a Bourne dostanou další konkurenci

24.11.2015

Momentálně můžete zajít do kina na gangsterku Black Mass: Špinavá hra od Scotta Coopera. Z filmu se nestal kdovíjaký hit, reakce diváků a kritiků jsou ale opatrně spokojené. Není tedy divu, že si… (více)

Cumberbatch vymyslí žárovku

Cumberbatch vymyslí žárovku

27.09.2015

Benedict Cumberbatch (Sherlock) se již brzy objeví po boku Johnnyho Deppa v gangsterce Black Mass: Špinavá hra a příští rok ho uvidíme jako marveláckého Doctora Strange. Momentálně se ale uchází o… (více)

Sherlock jako Deppův brácha

Sherlock jako Deppův brácha

27.05.2014

Johnny Depp se v posledních letech věnoval hlavně disneyovským blockbusterům, letos se ale všechno změní. Jeho sci-fi Transcendence už máme za sebou, v nejbližší době pak zkusí štěstí v mysteriózním… (více)

Reklama

Reklama