Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (1 461)

plakát

Laurel a Hardy v cizinecké legii (1939) 

Film jsem viděl jak v kině Ponrepo, tak i v televizi a patří k tomu nejlepšímu, co L+H spolu natočili. Rozvíjejí zde naplno svou typickou komiku i styl dialogů, jež je charakterizují. A znamenitě jim sekunduje jejich "parťák James Finlayson.

plakát

Poslední bojovník (1970) 

Pro mne jedna z nezapomenutelných rolí Anthony Quinna (vedle Řeka Zorby) v době jeho největší slávy

plakát

První smrtelný hřích (1980) 

Předposlední hraný film tehdy pětašedesátiletého Franka Sinatry je jeho poslední hlavní rolí v bohaté filmové kariéře. Jeho citlivý a civilní poručík Dellaney je výborná postava, která utkví v paměti dlouho po shlédnutí filmu... Film měl původně režírovat R. Polanski, ale kvůli svému obvinění z mravnostního deliktu nemohl do USA přijet.

plakát

Splašený vlak (1985) 

Na A. Končalovského (Romance o zamilovaných) žánrově nezvyklý film, ale natočený se smyslem pro gradaci napětí (spoluautorem původního scénáře byl Akira Kurosawa, jenž jej plánoval natočit v New Yorku).  Do epizodní role byl v průběhu natáčení režisérem angažován Danny Trejo. Film byl Nominován na 3 Oscary.

plakát

Krycí název Oděsa (1974) 

Novinář  Miller (Jon Voight-  je na place  skoro ve všech scénách filmů) se vydává po stopách skrývajících se nacistů. Starý dobrý Forsyth+ hvězdné obsazení= spojení, které většinou funguje neomylně. Zde také (nehledě na zjednodušení děje oproti předloze).Ke zvýšení věrohodnosti filmu přispělo i to, že přední světový odborník na nacistické válečné zločince, Simon Wiesenthal, byl zvláštním poradcem producentů pro fakta, která stojí za příběhem. Wiesenthal je i postanou v tomto filmu a jeho roli ztvárnil známý izraelský herec Shmuel Rodensky,

plakát

Jednoduchý plán (1998) 

Napínavé, mrazivé, nic pro slabé nervy... Ale pro silné nervy lahůdka, která není ke shlédnutí každý den!

plakát

Stalo se jedné noci (1934) 

Přirozeně, že pro výběr filmů pro udílení Oscarů byla roku 1934 jiná kritéria  než dnes., ale přesto se jedná o nadčasový film, který pobaví (a dojme?) i dnes. Film byl nominován pouze  v 5 hlavních kategoriích Oscarů a všechny nominace získal, což se dosud nepodařilo ani jednomu filmu. Colbertová i Gable jsou skvělí v proměnlivosti hereckého rejstříku. A nezapomenutelná scéna jízdy autobusem, kdy všichni cestující (včetně řidiče) zpívají píseň "The Flying Trapeze" (třetí sloku si v této scéně zazpíval samotný Frank Capra v v epizodní roličce).

plakát

Úsvit (2023) 

Mé hodnocení vychází jednak s výborného scénáře, jednak z hereckého výkonu Elišky Křenkové, která postavou manželky ředitele továrny žije. Kvůli ní rozhodně stojí film za vidění.

plakát

Ještěr (2023) 

Opravdu velmi důmydlně vystavěná dramaturgie zápletky i celého filmu. Del Toro svým minimalistickým herectvím dodává věrohodnost své postavě zkušeného detektiva, který se najednou ocitá v téměř bezvýchodné situaci, když neví , komu může věřit. Od Singera se možná dočkáme ještě pěkných kousků !

plakát

Všechny velké a malé bytosti - S trochou štěstí (2023) (epizoda) 

Závěrečný díl čtvrté řady je opět "Christmas Special". Důstojné zakončení této etapy Herriotových příběhů z Anglie počátečních let druhé světové války. Věřím, že v samotné Anglii našel tento seriál svoji velkou skupinu příznivců a dočkáme se i páté řady.