Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (76)

plakát

Piti Piti Pa (1970) 

Louis de Funèse mám hodně rád, ale bohužel jak se říká,,I mistr tesař se někdy utne". Taneční kreace a děvčata, copak to bylo fajn a zajímavý příběh s roztomilým dítětem se mi také líbil. Bohužel vtip mi trošku uklouzával a někdy jsem odešel i na záchod v průběhu filmu, což normálně především u filmech s Louisem, nedělám. No což, stalo se...

plakát

Letec (2004) 

Hodně přeceňovaný film, který si těch 5 oscarů s těží zasloužil. Na této tří hodinové podívané jsem se tak trochu někdy i modlil, kdy už bude konec. Režie Martina Scorcese tady kráčela mimo, ale jeho perličky přijdou déle a u některých už přišli - o tom si ovšem povíme někde jinde. Celkový dojem z výborné vizuální stránky, ale samotný utahaný děj, doplňoval Leo, kterého jsem viděl hrát lépe. Jediný kdo byl přesvědčivý, byla Kate Blanchett, která mě v jistých mezích snad ještě nezklamala, tady musela bohužel svůj výkon držet nahoře, prototože její kolegové byli trošku ve snech...Kate Beckinsale je možná hezká, ale herecky mě moc nepřesvědčuje. Nebudu to dál protahovat tady Scorcese nezabodoval a u mě je to na 60%...

plakát

Pelíšky (1999) 

Tohle jsou ty zlaté časy Jana Hřebejka, kdy natáčel jeden povedenější film vedle druhého a nikdo nepochyboval o tom, že by se mohl stát jedním z nejlepších anšich režisérů( v té době už byl). Bohužel klopítnutí nastalo po roku 2003 a přišla éra horších filmů, samozřejmě v produkci tv nova.....Zpět k filmu. Tohle je jedním slovem perla perlová. Sešla se skupinka herců, kteří vytvořily skvělou atmosféru pro skvělou komedii. Mohl bych vyjmenovávat hromady hlášek, které tam zazněly, ale myslím, že snad každý tenhle film viděl a kdo ne doporučuju vidět......

plakát

Jak ukrást Dagmaru (2001) odpad!

Jarda se opět překonal. Natočil "českého Bonda", ale tak hrozně a debilně, že takováhle šumárna nikomu nemohla přirůst k srdci. Typický béčkový film, pro béčkového diváka, který u těhle ptákovin hezky spinká a polovičatě zhruba sleduje, co se děje v té BEDNĚ a když se náhodou vystřelí, nebo přijde trošku vyšší zvuk hned na to reaguje - no konečně se to hejbe! Tahle dějová omeleta složená z nejrůznějších sraček, scénáristicky totálně tupá a herecky vymaštěná, nemá snad ani právo se nazývat filmem. Ale Jarda, ten který točí své policajtské filmy o sto šest si prostě věří. Na svých počátcích nebyl špatný, ale tímhle si teda dal ránu níž jako hrom.

plakát

Sociální síť (2010) 

Zbožňuju Davida Finchera! A taky s tím jdu do každého jeho filmu. Nějaký kecy, že to nemusí být ono my je šumák. Prostě já Finchera považuju za jednoho z nej režisérů současnosti. Tentokrát se zakousnul do něčeho, čemu se říká "přelomový vynález". Nevím jestli se s tím mohu ztotožnit, FB mám, ale nejsem na to nijak zvlášť hrdej. Tento film nám ukázal nějaké ty "šramce", které se okolo facebooku točily. Je to dost složité......, ne vlastně ani není, každý se na to dívá jinak. Pro mě to byly dvě hodiny rychlých dialogů, které byly zároveň i účelové a vůbec mi to nevadilo. Všechno to bylo doplněno o parádní hudbu a velice skvělou atmosféru, i když občas se příběh trošku toulal tam kde to není nutné. Už i vím, že Jesse Eisenberg byla skvělá volba( a třeba z toho přijde i překvapivá nominace na oskara, kdo ví) a Justin Timberlake, že není jen zpívající star, ale i pořádný herecký kousek, který by mohl být výborný. Ten kdo byl nakonec podveden byl Andrew Garfield, který hrál nad mé očekávání a jemu bych tu sošku vrazil přímo do ruky - já tleskám:) Za opět poctivě a výborně odvedenou prácičku dám 90%, které jsou zatím pomezí mezi 4* a 5 *.

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Seriál přátelé myslím obdržel definitivní úder a jeho nadšenecká sledovanost teď poputuje níže a níže. HIMYM to prostě přátelům natřel. Ovšem tyto dva seriály se dají i srovnávat s tím, že jak to vypadá, oba budou míti na výsledném skóre 10 sezon. A to si vemte, že úroveň přátelů začala popadávat někdy kolem 7,8 řady a u HIMYM to začalo kulhat už kolem 4,5 řady. Takže pokud nepřijde nějaké výrazné zlepšení, mohlo to by to od ukončení tohoto sitcomu vypadat ještě hůř než u přátel - i když u nás za to může hlavně tv Prima, která nám to servíruje pořád dokola, takže už to nikohoh nebaví a ani se nedivím. V čem je ovšem seriál HIMYM tak vyjímečný? Nevím jestli to budou hezčí dámy, i když Robin je fakt kus a Lilly od 2 do 4 řady taky ušla. Joeyho nám nahrazuje Barney, který ho zastiňuje a dle mě jeho některé hlášky jsou nezapomenutelné( sry Joey ty si byl takový méně chytrý hoch, ale perlils méně:)). Nevím zda si jsou Ross a Ted nějak podobný, to nedokážu odhadnout, ale jak to vypadá, na kontě budou mít podbný počet svateb a podobný počet špatných vztahů - uvidíme jak se nám Ted vyvede.A kdo nám tu přebejvá, ano Marshall"hrdý" právník, který nemůže uskutečnit své vysněné touhy(a já s ním soucítím) - no s Chandlerem ho srovnávat nebudu, protože to není možné. Kdybych to měl vzít tak první 3 řady byly naprosto skvělé a ty byly určitě na 100%. Počátkem 4 řady se nám Barney zamiloval( jak já mu to přál), ale jak se v následující sezoně ukáže, není to jeho. Bohužel některé fórky byli slabší a začalo to malinku ztroskotávat, obzvlášť Tedovým špatným manželstvím číslo 1. - které bude, doufám, i to předposlední. 4 řada tedy tak 70%. Pátou nám přibyl opět novým kvalitní scénář s plným kvalitních vtipů, že se musím opět vrátit výše na 90%. 6 řada se nám zatím rozklouzává a klouže se nahoru a dolů, no uvidíme, na jakých procentech nám se zastaví. Takže momentálně 90% pro celek.

plakát

Mizerové II (2003) 

Michael Bay alias mistr akcí se nám opět vyšvihnul s filmem, kde opět lítají kulky kolem hlav a automobilové honičky jsou v plném proudu - Kobra11 je v tomto ohledu horší. Mohly by jsme trošku polemizovat o stopáži, která je opět více méně přehnaná, ale dá se to skousnout. Dva hlavní hrdinové"ostří hoši", kteří se s ničím jen tak neserou, obdivuju a u některých scénkách jsem skoro brečel smíchy - viz. Martin Lawrence a jeho,, Pořád mě bolí prdel" nebo když si dal éčko :). Joe Pantoliano se opět předvedl jako správný "šéf" a jeho kousky taky stály za to. Když si to srhneme, tak hrdinové jsou výborný, Jordi Mollá je jako pašerák skvělej a jeho kolega Peter Stormare též nebyl špatný. Dějová linka propletená všemožnýma akčníma kouskama se mi líbila, i když někdy to bylo už za hranicí, ale CO! nevadí! Pro mě mizerové určitě 70%.

plakát

Batman začíná (2005) 

Batman se nám opět probudil k životu! Po sérii trapných batmanů na sklonku 20.století(samozřejmě kromě Tima Burtona) nám jako z nebe spadl další klenot tohoto věhlasného komicsu. Tentokrát je brán trošku jinak. Christopher Nolan do toho nedával nijak té "pohádkové barvitosti", ale bral věci více reálněji lépe řečeno novodoběji. A proč ne? Zatímco Burton na to šel hned(akce a padouši), Nolan nám z toho udělal i trošku menší "životopis" slavného batmana. Kladl důraz na příběh a některé scénky z jeho výcviku mě nechali na sedle přišpendleného jako hřebík. Role se uchytil Christian Bale a dle mého zahrál to snad ještě lépe než Michael Keaton, i když každý hráli trošku jinak, u mě má více navrh právě novodobý Bale. Liam Neeson je úžasný se sklony k spravedlnosti a ukazuje Bruceovi aspoň cestu po které se vydat, bohužel jejich metody jsou tolik neortodoxní, že se s nima Bruce nedokáže ztotožnit. Cilian Murphy je extrém a v jeho očích je vidět, že tenhle kluk snad pro ty záporné role vyrostl. Dále věrný Alfréd, kterého si vzal Michael Caine, řekněte, kdo by ho zahrál lépe než právě on? Fantastický. Berme v úvahu i Katie Holmes, která se tu ukázala, škoda že do druhého pokračováni nezasáhla, určitě má mé sympatie, jak pro herecký výkon, tak i pro svou postavičku. Do tohoto mocného příběhu zasahují i mí sympatizátoři Morgan Freeman a Gary Oldman, i když Gary je vlastně jedním z hlavních postav, zatímco Morgan se zde jen mihne. Nolanovo dílo je naprosto skvělé i s dialogy obsahujících filosofické úvahy, scénář též výborný. Všechno dohromady nám dává 100%.

plakát

Láska nebeská (2003) 

A´t žije anglická romantická komedie. Ten pozitivismus se jenom šířil a krásná hudba skvěle doplňovala. Scénář je vynikající, někdy jsem opravdu jenom žasl. Alan Rickman zase vytahuje filmy do ještě vyšších kvalit, ale tady to zas tolik nestálo jenom na něm, jeho kolegové se pořádně předvedli obzvlášť Emma Thompson a Colin Firth. Úsměv velkého a sladkého Hugh Granta mi vždy byl tak trochu proti srsti, ale tady mi vůbec nevadil spíše naopak - už to není jako Láska s výstrahou. Krásná atmosféra, která oživuje kouzlo Vánoc a tenhle film je pro romatické páry jako dělaný, samozřejmě v tom nejlepším slova smyslu :). Nebojte se! chyby jsou, ale já je nenašel :) Doplňkem byl skvělý anglický humor, který považuju za jedinečný v určitých mezích. Takhle to vidím a dávám 90% a pod ně nikdy nepůjdu. PS: Uvidíme za pár let, ale stejně si myslím, že to kouzlo nezmizí.

plakát

Slunce, seno, erotika (1991) 

Tady se z té počáteční "euforie" stala neskutečná volovina. Kelišová to snad jediná trošku táhla kupředu, ale ty tupé a levné vtipy už jaksi dozněli. Všechna nadšení musela rychle upadnout a snad jen trvalému divákovi této trilogie se to muselo trošku líbit. Já dávám 40% a to ještě s odřenýma ušima. Troškova slušná počáteční kariéra upadá...