Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (1 230)

plakát

Moonraker (1979) 

Děsná prča podle Werichova hesla TO JE BLBÝ, TO SE BUDE LÍBIT! Ovšem bez Richarda Kiela by to bylo úplně pitomé, to si nezastírejme. Fakt je, že jsem se opakovaně ukrutně bavil, což ovšem neznamená, že bych byl ochoten této srandovní slátanině přidělit víc, než nějakých 65%.

plakát

Špion, který mě miloval (1977) 

Můj oblíbený James Moore Robert Bond. Tohle tedy Mooreovi sedlo, jako zadek na hrnec. No a co mě dostalo úplně nejvíc? Tak samozřejmě, že Barborka byla nádherná, ale to ne, co vy myslíte. Pochopitelně naprosto nezapomenutelnou roli tu střihnul Richard Kiel. Fantazie.

plakát

Válka policajtů (2004) 

Film trochu připomíná stejnojmennou záležitost ze 70. let s Claudem Brasseurem, je ale mnohem syrovější a akčnější. A co mu chybí? Asi vůbec nic. Jedině možná třetí do party z francouzské Velké Trojky - Jean Reno. A pak by to byl nářez zcela bezkonkurenční.

plakát

Nesnesitelná krutost (2003) 

Tedy mě to moc nebavilo, snad i proto, že od Coenů prostě očekávám poněkud jiný žánr i zpracování. A kromě toho nemám moc v oblibě Catherine, což jistě přispělo k tomu, že se mi místní hodnocení zdá být v podstatě odpovídající.

plakát

Zbytečná krutost (1984) 

Výborný "atmosférický" thriller, který předznamenal éru Coenů v Holém Vůdu. A že to stále stojí za to! Víc nedodám, vše obstarali předchozí komentátoři (včetně těch, které to neoslovilo), tož nebudu nosit fošny do lesa.

plakát

Formule 1 (1978) 

Mohutný zážitek z filmové projekce v 78. roce, na který se nezapomíná. Kdeže loňské sněhy jsou, tehdy se ve F1 ještě OPRAVDU ZÁVODILO, žádná pitomá technicko taktická omezení průběhu závodu neexistovala a formule posouvala i rozvoj automobilového průmyslu mílovými kroky vpřed. Zařazení i jiných typů závodů do tohoto dramatického dokumentu bylo velmi přínosné a myslím, že dnešní dokumentaristi by se mohli z tohoto kousku opravdu hodně poučit.

plakát

Falstaff (1965) 

Dvojnásobně geniální výkon Orsona Wellese. Režijně i herecky naprosto přesné, jen je mi líto, že se k této roli přes svoji téměř celoživotní snahu nedostal Honza Werich. Mohl bychom mít světově proslulého Falstaffa.

plakát

Holka na zabití (1975) 

Jediným kladem této blbosti je, že Dáša nemusela nic hrát a přesto (nebo právě proto) byla na zabití.

plakát

Starožitníkův krám (1980) (TV film) 

Tak tohle byl snad nejlepší výkon Terezy Pokorné v životě. Škoda tak předčasného svazku s Jurajem, film přišel o potenciální hvězdu první velikosti. Možná jí to stálo za to, ale já jsem dodnes smutný.

plakát

Hop - a je tu lidoop (1977) 

Trapně blbá rádobysatira, pro kterou bych možná našel místo v kontextu doby v roce 1972, ale v sedmasedmdesátém už opravdu ne-e. Takové pěkné obsazení (tedy až na Moniku Hálovou, chuděru, stejně blbá role, jako u ostatních, jen herecké parametry poněkud dietnější) a taková kravina ve výsledku.