Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Právník Miles Massey je bohatý, zakládá si na dokonalém zevnějšku, má bezchybnou manikúru i zářivě bílé zuby. Je specialistou na rozvody a vyhrává všechny spory, dokonce i tehdy, když je jeho mandant usvědčen z nevěry. Marylin Rexrothová je vypočítavá potvora, která se rozhodla, že si peníze na svou nezávislost vydělá rozvody s bohatými manželi. Udělala ale chybu, že si vzala jiného advokáta, a tak rozvod, při němž si slibovala dokonale oškubat svého bohatého manžela, prohrála. Ale je to profesionálka, ze své chyby se poučila. Nachystá proto na Milese dokonalou fintu, herce vydává za svého nového nastávajícího zazobaného manžela jen proto, aby se dostala na kobylku samotnému Milesovi. Ten se však neočekávaně sám zaplete do její rozvodové hry. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (349)

H34D 

všechny recenze uživatele

Na Nesnesitelnou krutost je třeba se dívat pozorněji než na běžné romantické komedie, ale na druhou stranu se také krutě nevyplatí aplikovat na ni velká měřítka jedinečnosti filmů bratří Coenů, protože tenhle film geniální skutečně není... Za vnějším tuctovým příběhem o neromantické lásce, zbohatlících a ziskuchtivých paničkách se skrývá vychytralá satira a manželsko-právnická parodie plná minimalisticky vtipných gagů (s jedním opravdu maximalistickým), které je třeba nejdříve prohlédnout a pak se jim můžeme od srdce zasmát. Film si nehraje na věrohodnou realitu, vše je přehnané v rámci jemné parodie a speciálně na první pohled nechutně sladký konec, chápu spíše jako úsměvné vyvrcholení absurdity. "You're exposed!" 7/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Od Coenovcov som necakal az taky blaznivy humor, ale ten mi nevadil, naopak vyhovoval mi a nasmial som sa prvu hodinu super, kym bol dej este stale zrozumitelny. Asi po 60 minute sa to zacinalo akosi preplietat, zmluva-nezmluva a v deji som sa nielenze stracal, ale aj humor nejako oslabol, preto 70%. Inac najviac sa mi ratala zamena pistole s inhalatorom - brutalne, ale smiesne :-) ... 17.09.2010 _______ George Clooney - (Miles) +++ Catherine Zeta-Jones - (Marylin) +++ Geoffrey Rush - (Donovan Donaly) +++ Cedric the Entertainer - (Gus Petch) +++ Edward Herrmann - (Rex Rexroth) +++ Richard Jenkins - (Freddy Bender) +++ Billy Bob Thornton - (Howard D. Boyle) +++ Produkcia: Ethan Coen, Joel Coen, Brian Grazer +++ Hudba: Carter Burwell +++ Nemecka Cinema - 75% ()

Reklama

sepp 

všechny recenze uživatele

Tohle ze nejsou typicti Coeni? Tohle ze je slaba komedie s prumernymi dialogy, bez vtipu a napadu? Od zacatku az do konce to cele naramne slape, porad se na platne neco deje a typicke coenovske zabery, drobne vtipky, komicka gesta a vety tvori typicky genialni mix, na ktery jsme u nich zvykli. Pro me jedna z nejlepsich romantickych komedii vsech dob. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Cary Grant současnosti jako rozvodový právník svádí klientku svého protivníka. Další variace na téma: "Kdo koho dřív převeze" s příměsí coenovské poťouchlosti. Clooney navíc boduje se svými zuby mnohem víc, než jsem kdy čekal. Coeni změnili svůj žánr, což jim vůbec nebylo ke škodě. Inteligentní a vůbec po čertech vtipná komedie. ()

Nancy 

všechny recenze uživatele

Podle mého skromného názoru je to jedna velká nuda s vynikajícím obsazením. Clooney je hrozně charismatický, to uznávám (je na něho také pěkný pohled), Catherine je pěkná a taky se na ní dá dívat, ale celkově film vyzní nudně, fádně a obyčejně. Co se týče humoru, tak ten jsem zde také nějak nenacházela... jen pár takových těch vtípků, co vás uvnitř donutí se zasmát, ale okolí to vůbec nepozná. Škoda, čekala jsem opravdu víc. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Clooney & Coen Brothers

Clooney & Coen Brothers

25.11.2005

Herec George Clooney už má za sebou dvě úspěšné práce se scénáristicko režijně producentským duem Ethanem a Joelem Coenovými, kterými byli filmy Bratříčku, kde jsi? a Nesnesitelná krutost. Nyní se… (více)

Reklama

Reklama