Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (297)

plakát

Sseulsseulhago charanhasindoggaebi (2016) (seriál) 

Korejských doram jsem viděla spousty, ale tohle byla napínavá podívaná, u které jsem se smála i brečela a v očekávání dalšího děje zůstala napjatá až do konce. Největší jiskry létaly mezi Goblinem a smrťákem, jsou to nejvtipnější a nejsilnější momenty, kterých se oko diváka dočká. Goblinova nevěsta mě zklamala ve všech ohledech. Chemie byla lepší dokonce i mezi smrťákem a jeho milou.. Ale i přesto všechno se Goblin stává s Crash landing on you nejvíc wow seriály, které jsem měla tu čest vidět. A soundtrack na tom má obrovskou zásluhu. BTW: únos na konci druhého dílu je lahůdka.

plakát

Gomen, aišiteru (2017) (seriál) 

Svíralo se mi srdce. Jako bych tam byla a jako bych to všechno zažila a prožila. Lidskost, nebo to co z nás lidí dělá lidi - láska - byla hlavním tématem. O co víc, ta láska neočekávala nic nazpět. Ze samé lásky ta láska se bránila lásce, aby to tolik nebolelo, až už nebude. Seriál šel až do samé podstaty toho, co je v životě důležité. No a co si budeme povídat, hlavní hrdina odvedl nejvíc práce. "Proč žijete? Proto abyste se pomstil? Taková marnost!"

plakát

Láska s čokoládovou příchutí (2019) (seriál) 

Divím se zdejšímu nízkému, 73% hodnocení. Podle mě je tento seriál čímsi odlišný od jiných doram. Vyvolává emoce. Líbí se mi odmítavý postoj I Kanga k hlavní hrdince, líbí se mi eskalace jejich vztahu i rodinných patálií a finální vyřešení napětí mezi bratranci. Líbí se mi propagace paliativní péče pacientů. Scénárista má patrně velkou slabost pro jídlo, protože to, na co se budete muset dívat ve vás patrně vyvolá chuť na bílý sex a to i o půlnoci. Díky hospicovému prostředí se dočkáme i častého loučení se s vedlejšími postavami, a možná proto, že se seriál nesoustředí pouze na hlavní dvě postavy, ale na každodenní koloběh života se vším všudy, je dorama diferentní. "Den, který jste dnes promarnili, je zítřek po kterém zoufale toužil někdo, kdo včera zemřel" mě bude patrně nějakou dobu provázet životem.

plakát

Gwaenchana, sarangiya (2014) (seriál) 

U žádné doramy jsem se nenasmála jako tady. Mám ráda syrový humor, i černý humor ocením. Lidskost i v nejednoduchých situacích byla cítit v každém díle. Jako bonus jsem dostala psychologický podtext děje, který mi byl velice blízký a příjemný. Dong-il Sung zastřešoval dospělost a vyzrálost, jeho charakter bych chtěla potkat i v reálném světe a troufám si tvrdit, že základ doramy stál právě na něm. Takhle přátelsky jsem se u seriálu nikdy necítila. Určitě se jsem neviděla poprvé a naposledy.

plakát

Geunyang saranghaneun sai (2017) (seriál) 

Seriál má krásné postavy. Není tam jediná, která by nebyla hluboce propracovaná. Dokonce i ten hlavní záporák mi byl sympatický a fandila jsem mu. Nejkrásnější scéna je pro mě ta, kdy se všechna "vnoučata" setkají v nemocnici u lůžka Nanny.

plakát

Láska padá z nebe (2019) (seriál) 

To byl doják. Těžko říct, na kolik byl vykreslený rozdíl mezi severem a jihem autentický, ale i kdyby byl jen z poloviny pravdivý, tak by byl i tak dost šokující. Scéna s vozidlem Jaguár, na které se chodí dívat celá severokorejská vesnice je nepřekonatelná. A hlavní hrdinka tomu nasadí korunu: Proč všichni okukují to auto? Vždyť je to obyčejný sedan??!?? Zeptejte se mě na jediné jméno ze seriálu a neuspějete. Nicméně, až potkáte charakter jako měl hlavní hrdina, pošlete ho za mnou. Že takový existuje jen v jiné dimenzi? Tak to si budu muset tuhle 22 hodinovou pohádku pustit při další covid karanténě znovu.

plakát

Pátrání po Sugar Manovi (2012) 

Jedním slovem: pecka. Ten příběh je opravdu strašně neuvěřitelný, chvílemi smutný, chvílemi radostný. Na mě udělala největší dojem Rodriguezova pokora, která se zrcadlila i v povaze jeho dcer. "I Lost my job two weeks before Christmas" - to je osud, který si sám předpověděl.

plakát

Dangal (2016) 

Víc než dva roky jsem film odkládala. Přišel ke mě v pravý čas... Typická cesta k úspěchu někoho, kdo v sobě objeví hrdinu. Jak moc jednodušší je, když jej ve vás objeví někdo nejbližší - rodič. Jak mocné je, když víte, že ve vás věří, když věří, že na to máte. Jak úžasné je vůbec najít jakéhokoliv hrdinu v sobě. Máme na to celý život, tak nám všem přeji, ať ho najdeme co nejdříve, abychom došli naplnění.

plakát

Contratiempo (2016) 

Tleskám. Skvělý triller s promyšleným příběhem a nečekaným rozuzlením. Skvěle vymyšlený a promyšlený scénář. Na začátku jsem netušila, že budu na konci sedět s otevřenou hubou a s příjemným pocitem, který vydrží pár dní. Ten konec je tak grandiózní, že se člověku chce až vysmát vrahovi do očí.