Reklama

Reklama

Dangal

  • Indie দঙ্গল (více)
Trailer

Mahavir Singh Phogat (Aamir Khan) býval vynikající zápasník, ale musel nechat sportu, aby si našel práci, která ho uživí. Doufá, že jednou aspoň jeho syn vyhraje pro Indii medaili. Jenomže se mu narodí samé dcery, a tak zklamaný Mahavir na svůj sen pomalu zapomíná. Pak si ale přijdou rodiče dvou chlapců stěžovat, že Mahavirovy dcery zbily jejich syny. Dívky se k tomu přiznají a Mahavir si uvědomí, že i když má dcery, ještě to neznamená, že z nich nemůže vychovat zápasníky. K překvapení a nelibosti celé vesnice je začne trénovat k zápasení. Film je inspirován skutečností. (rikitiki)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak zázraky sa predsa len dejú! Kto by si bol pomyslel, že jedna z najlepších športových drám (možno vôbec najlepšia) čo som kedy videl príde z Indie, mnou nie veľmi preferovanej filmovej krajiny. Ide po všetkých stránkach o dokonalý a priam fantasticky namixovaný športovo-dramatický snímok, v ktorom nechýba absolútne nič. Zo začiatku sa dokonca myslelo aj na štipku humoru, neskôr.... páni to bola jedna veľká dramatická lahôdka. Vôbec ma nenapadá ani jedna chybička alebo aspoň jeden malinkatý dôvod, prečo by mal niekto tomuto skvostu strhnúť hviezdičku. Aj samotný životný príbeh oboch dievčat a ich otca bol veľmi zaujímavý a pútavo vykreslený. Čím všetkým si museli prejsť a čo ich to stálo... Dievčatá sa najprv museli popasovať s otcom, potom samé so sebou a nakoniec aj s celým svetom. Športové scénky boli zase precízne a veľmi profesionálne spracované, napínavé a v samotnom finále tak emotívne, že som ledva dýchal. Naozaj si nepamätám, že by som videl niečo podobné a na tak vysokej úrovni, čo by na mňa takto silno zapôsobilo. Jednoducho snímam klobúk, sánka dole... BOMBASTICKÉ. Aamira Khana ako herca začínam brať veľmi vážne. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sportovní snímek má dvě hlavní témata: boj s předsudky a vztah k otci, který si chce umanutě prostřednictvím svých děti naplnit svůj dávný sen. Popravdě, takoví rodiče jsou postrach a ze sportu je známo hodně odstrašujících příkladů. Snímek ale vztah nekompromisního otce a ke sportovní dřině odsouzených dcer ukazuje v trochu jiném světle, v krátké scéně s jejich čtrnáctiletou násilně provdanou spolužačkou se otcova urputnost jeví přece jen přívětivěji, než je snaha zbavit se dcery co nejrychleji a někam ji vyvdat. _____ Otázkou ale zůstává, jestli by měl o dcery vůbec zájem, kdyby z nich nevychoval zápasnice. Vnímá je jen tímhle způsobem, nikdy jim nedovolí být něčím jiným, být dívkami, být samy sebou. Když se starší z dcer vymaní z otcova přísného režimu, čeká ji trest a kajícný návrat pod otcova křídla. Podle mě to není láska, ale zotročení. _____ Ve filmu je hodně scén ze zápasů, ty závěrečné jsou skoro v reálném čase, ale natočené jsou napínavě, takže to jde zvládnout, i když člověk zrovna není fanouškem zápasení. /5. 7. 2017/ ()

Reklama

Andrea1717 

všechny recenze uživatele

Ťažko mi hodnotiť tento film, z môho pohľadu nič moc, nezaujal ma, ale na druhej strane som pri ňom ani nezaspala. Jediný náznak nejakých emócií v dvoch záberoch... je fakt, že športová tématika ide celkom mimo mňa a nedokážem ju oceniť. Aj Sultan ma zaujal viac... zato ma zaujali titulky, ktoré boli deravé ako "noty na bubon" a bez preloženia piesní.... pre mňa obrovské mínus... ale za to film nemôže .... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet INR700 milionov (približne $11miliónov)Tržby USA $12,391,761Tržby Celosvetovo $302,895,451 (Historicky rekordný zárobok pre Indiu z toho silných $193milionov len priamo z Číny, sila, Čína vládne)▐ Ďalšie veľké prekvapenie z Indie. Príbeh o dievčatách súperiacich v jude je šikovne zostavaný a hlavne pútavo natočený, čo sa týka bohatej minutáže nie šanca na nejaké slabšie chvíľky. Herecky na úrovni, súboje a výcvik je prehľadne natočený, má to správne grády, nechýba správna dávka dramatizácia a ešte dokonca je to natočené podľa skutočných udalostí. /80%/ ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Zpočátku mi to přišlo, jak nepovedená parodie. Otec zápasník má mindrák, že nevyhrál medaili, a tak chce syna, aby jí vyhrál za něj. Dostane ale samý dcery, tak je z toho strašně na dně, ovšem jen do chvíle, kdy dvě jeho nejstarší dcery zbouchají nějaký drzý kluky a jemu dojde, že oni vlastně taky "mají zápasení v krvi" a začne je k jejich nevoli trénovat. No prostě jeden facepalm za druhým. Nicméně jak byla první polovina filmu přihlouplá, tak ta druhá "vyloženě sportovní" byla oproti tomu fakt dobře natočená. Tak dobře, až mě to ke konci dojalo. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (15)

  • Film byl promítán také v indickém parlamentu ve snaze posílit postavení žen ve společnosti. (HellFire)
  • Hlavní hrdinky absolvovaly náročný sedmiměsíční trénink, aby jejich zápasení působilo věrohodně. Kromě toho se jich spolu s celým štábem ujal Kripa Shankar Patel Bishnoi, trenér indického ženského wrestlingového týmu. (HellFire)
  • Během jedné scény utrpěl Aamir Khan (Mahavir Singh Phogat) zranění ramene, kvůli němuž musel přerušit natáčení. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama