Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Romantický
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (297)

plakát

Byla to láska? (2020) (seriál) 

Nelíbilo. Na půlku jsem se musela dívat zrychleně. SPOILER: A ten poslední díl? Jakože ve chvíli, kdy se ta chladná svobodná matka konečně nechala přesvědčit, že to teda jako po 14 letech zkusí, tak ON se rozhodne, že si vezme dvouletou pauzu na psaní a ona ho pak s otevřenou náručí přijme? Třesky plesky, na to už se nedalo dívat. Charisma hlavního hrdiny bylo z těch mužských hrdinů úplně ale úplně nejmenší. A vůbec mě nemrzí, že moje hodnocení poslalo tenhle seriál do modrých čísel!

plakát

Dating in the Kitchen (2020) (seriál) 

První setkání s Čínou po korejských doramách. Ona je mladá a naivní, on je zralý zkušený businessman. Nějak mi dohromady nesedli, ale pal to voda. Vedlejší role, tzv. výplně děje, který by sám o sobě zabral poloviční stopáž, sice zajímavé, ale kvůli nim se přeci nedíváme, že?

plakát

Do Do Sol Sol La La Sol (2020) (seriál) 

Že má každý seriál tzv. "výplň" víme všichni. Někdy je dobrá, někdy je horší a někdy je stejně skvělá jako hlavní děj. Ale aby byl hlavní děj stejně nudný jako výplň, se mi u doramy stalo poprvé. A ještě nesmím zapomenout zmínit iritující záběry natáčené proti slunci, nebo jakoby v mlze kdy máte pocit, že si musíte jít vyčistit brýle, abyste pořádně viděli.

plakát

365 dní (2020) odpad!

Tohle je celé úplně špatně. Věřím, že předloha může být čtivá, ale tady se děly věci které byly dost laciné. Nebýt tam ty zbytečné porno scény, dalo by se říct, že je to nevyrovnaný film pro hormonami zmítané puberťáky.

plakát

Dokážeš udržet tajemství? (2019) 

Ne, tohle fakt ne. Je to trapné jak bláto o vánocích. Nezachránilo to vůbec nic. Nevím, zda je to špatná kamera, nebo herci, či scénář, ale tohle mělo zůstat někde u tvůrců v šuplíku.

plakát

Láska padá z nebe (2019) (seriál) 

To byl doják. Těžko říct, na kolik byl vykreslený rozdíl mezi severem a jihem autentický, ale i kdyby byl jen z poloviny pravdivý, tak by byl i tak dost šokující. Scéna s vozidlem Jaguár, na které se chodí dívat celá severokorejská vesnice je nepřekonatelná. A hlavní hrdinka tomu nasadí korunu: Proč všichni okukují to auto? Vždyť je to obyčejný sedan??!?? Zeptejte se mě na jediné jméno ze seriálu a neuspějete. Nicméně, až potkáte charakter jako měl hlavní hrdina, pošlete ho za mnou. Že takový existuje jen v jiné dimenzi? Tak to si budu muset tuhle 22 hodinovou pohádku pustit při další covid karanténě znovu.

plakát

Láska s čokoládovou příchutí (2019) (seriál) 

Divím se zdejšímu nízkému, 73% hodnocení. Podle mě je tento seriál čímsi odlišný od jiných doram. Vyvolává emoce. Líbí se mi odmítavý postoj I Kanga k hlavní hrdince, líbí se mi eskalace jejich vztahu i rodinných patálií a finální vyřešení napětí mezi bratranci. Líbí se mi propagace paliativní péče pacientů. Scénárista má patrně velkou slabost pro jídlo, protože to, na co se budete muset dívat ve vás patrně vyvolá chuť na bílý sex a to i o půlnoci. Díky hospicovému prostředí se dočkáme i častého loučení se s vedlejšími postavami, a možná proto, že se seriál nesoustředí pouze na hlavní dvě postavy, ale na každodenní koloběh života se vším všudy, je dorama diferentní. "Den, který jste dnes promarnili, je zítřek po kterém zoufale toužil někdo, kdo včera zemřel" mě bude patrně nějakou dobu provázet životem.

plakát

Last Christmas (2019) 

Dost netradiční romkom. Ale co.. všechno ostatní už tady několikrát bylo, tak proč ne..

plakát

Parazit (2019) 

Takový nepředvídatelný film s koncem, na který jsem nebyla připravena. I po měsíci stále rezonuje, stále mám potřebu o něm někomu vyprávět. O filmu, který byl zvláštní, divný a který se mi moc nelíbil. Přesto však cosi hlubšího zanechal.

plakát

Šťastný nový rok (2019) 

Jako nejnešťastnější počin vidím československý koncept. Někteří Slováci mluví česky, někteří mluví slovensky. Ti, co jsou předabovaní do češtiny mluví někdy česky a někdy přejdou do rodného jazyka. Část filmu se odehrává v Praze, část na Slovensku. Pak jsou tu Češi, kteří žijí na Slovensku a do toho celý film očekává příjezd váženého Čecha, majitele hotelu, ze kterého se vyklube Slovák. No, tohle mi hned vedle slabšího nedotaženého scénáře rvalo uši asi nejvíc. Myslím, že film měl větší potenciál.