Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (291)

plakát

Adamova jablka (2005) 

Zajímavý námět, banda vyloženě WTF(?!?) postav, několik vážně povedených scén, jedna scéna vyloženě GENIÁLNÍ... Jinak ale bohužel kvalitativně extrémně rozkolísaná slepenina postavená na nedotaženém scénáři. Počítám, že film si divák užije tím víc, čím víc sjetý ho sleduje: u mě za střízliva na tři hvězdičky, ale věřím, že jako silvestrovská popůlnoční zábava by mohl být i na víc.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Míň hrozné než ten předchozí celovečerák, no pořád dost slabé. Rozjíždí se to slušně, ale jak začnou ústřední postavy řešit svoje osobní problémy a spory, upadá zábavnost celého filmu. Před koncem pak film nahodí hyperrychlost a pomocí nepochopitelných a násilných zkratek svou temnou kriminální zápletku, která byla celou dobu pozvolna budována, během pár minut zcela neuspokojivě ukončí, aby se opět vrátil k bezduchému tlachání, o kterém si k mému zděšení autoři očividně mysleli, že někoho zaujme nebo nedejbože dojme. Navíc režie akčních scén je žalostná, střih za střihem následují ve zběsilém tempu, a dohromady s natáčením bez stativu sice navodí atmosféru probíhající mely, ale jen v tom negativním, zmateně chaotickém smyslu (očividně si režisér opět myslel že tím zvýši 'coolovost' célého díla, a opět se šeredně zmílil). Pokud jste v pubertě tak jako já na Aktech X vyrůstali, dá se tento film přečkat bez jakékoliv újmy, bohužel však i bez jakéhokoliv zaujetí. U mě dvě a půl hvězdičky.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Velice hezky udělaný film podle velice stupidní předlohy, myslím že *** jsou férové ohodnocení výsledku.

plakát

Anděl smrti (1998) 

Pětihvězdičkový námět, který lehce ubíjí nízkorozpočtové zpracování. Pro mě i tak film na který se nezapomíná, slabší 4 hvězdičky.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Zajímavé zpracování pro mě ne zcela zajímavé látky. I když nelze režisérovi upřít originalitu co se formy týče, moc odvařený jsem z ní osobně nebyl. Co se obsahu týče, vadily mi různé vedlejší postavy a zápletky dané knižní předlohou, které dle mého filmu vůbec nic nedaly a jen ho zbytečně natahovaly. Herecky a produkčně bez výhrad až na obsazení blonďatého Taylora-Johnsona do role hlavního lamače - to neměli nikoho lepšího? Na jedno shlédnutí dobré, ale kdo neuvidí o nic nepřijde.

plakát

Argo (2012) 

Dobře uvařená omáčka kolem historických reálií. Celkem férově, vyváženě podané, krásně natočené, plné napětí, a až na to, že na kontrolní věži nemají telefon, i bez větších logických lapsů.

plakát

A-Team: Poslední mise (2010) 

Dvě hvězdičky, ale to fakt musím přivřít úplně všechno, co na těle mám. Jako obsazení fajn, zobrazení postav ze seriálu taky fajn, ale prostě dnes není rok 1980, a lidem nemůže někdo valit do hlavy AŽ TAKOVÉ sračky!! Protože jiné slovo se fakt použít nedá, ať se na mě nikdo nezlobí. Ani agentka ze Saltu, ani Bourne, ani Wolwerine by nezmákl ty capiny co zde ústřední čtveřice dělá dnes a denně. Hrozně milí herci, pár fakt hezký momentů, pár vtipných scén, a zbytek vyplněn něčím, za co se úplně stydím, že jsem se na to fakt díval. A ty hudební podkresy kdykoliv někdo vytáhl tetování Rangers... jsem netušil, žě někdo může dát do filmu až TAKOVOU trapnost!!!

plakát

Atlas mraků (2012) 

Roztomile barevné ... cosi. Lepší výraz se k té žánrově a tématicky nevyhraněné směsici s extrémně trapnými pokusy o "přesah" a "hlubší moudra" hledá těžko. Některé dějové linie by vydaly na několikaminutový krátký film, některé by nestály ani za to, ale pomocí spousty vaty, záběrů krásné přírody či hezkých tváří, je to nataženo na necelé tři hodiny. Prostě nepovedený pokus o masterpiece ze kterého čiší, že jeho autoři naivně věřili tomu, že jim pod rukama vzniká něco velkolepého.

plakát

Atomic Blonde: Bez lítosti (2017) 

Jsem rozpolcen. Vizuálně celkem milé, ústřední akční mlátička je úplně geniální, na herce i herečky se krásně kouká... ale příběhově je to takovej nesmyslnej Marvel-like mess. Řemeslně super, ale ten scénář je prostě slabej.

plakát

Avatar (2009) 

Kdyby mi bylo deset, dvanáct let, dal bych pět, v dospělosti ale ty nesmysly v ději/motivaci postav nemůžu jen tak přejít. I tak bych se styděl dát míň než čtyři hvězdy. Logika, fyzika i biologie dostávají na frak, ale filmařina je to úžasná - režie, kamera, obsazení - vše výborné. Nejlepší ze všeho pak samozřejmě Pandora sama - vodopád barev a roztomilost sama.