Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Azazel je jeden z padlých andělů, které Bůh zbavil podoby a oni se za to mstí na lidech. Protože nemá vlastní tělo, žije v tělesných schránkách jiných lidí i zvířat, do nichž může vstoupit jediným letmým dotykem. Mluví všemi jazyky a je skutečným, téměř absolutním zlem. Nezničitelným, nepřemožitelným, nelítostným a bezcharakterním. Přesvědčit se o tom může filadelfský policejní detektiv John Hobbes, který sice chytil obávaného sériového vraha Edgara Reese a předal ho porotě, která ho poslala do plynové komory, jenže tím to pro něj neskončilo. Právě naopak. Objevují se další mrtvoly, stejný modus operandi a taky hádanka, kterou mu těsně před smrtí položil Reese. Zpočátku nevěřící a skeptický detektiv se přesvědčí, že si s ním krutě pohrává pomstychtivý démon, a s hrůzou si uvědomí, že se na něj nejen snaží svést podezření z dalších vražd, ale navíc se zřejmě velmi dobře baví jeho pozvolným ničením a deptáním. Detektiv se však nevzdává, a dokonce se zdá, že objevil způsob, jak ho porazit a zničit. Pomoci by mu mohla Gretta Milano, dcera policisty, který před třiceti lety spáchal sebevraždu, poté co byl obviněn z řady zločinů. S její pomocí se dostane k několika starobylým textům, které popisují, jaké má Azazel schopnosti a slabé stránky. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (199)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Výborně obsazený mysteriózní thriller, u kterého mě poněkud překvapuje množství nízkých hodnocení. Mě osobně film udržel v napětí od začátku do konce a závěrečná pointa mi taky přišla naprosto v pořádku. Ovšem pravda je, že jsem ochotná neklást moc otázek, brát věci tak, jak mi je filmaři (či spisovatelé) předloží... a navíc, ač realistka, jsem fascinována nadpřirozenem. Musím také uznat, že potenciál byl větší a "Fallen" bohužel místy působí tak nějak lacině, nedotaženě. Nicméně: podobných filmů se netočí mnoho a tenhle z mého hlediska patří mezi povedené (ikdyž ne dokonalé). Nebýt tria Denzel Washington, John Goodman a Donald Sutherland, zřejmě bych šla s hodnocením o třídu níž, takhle je to však z mého pohledu jasný nadprůměr - 75%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ve všech směrech průměrný až podprůměrný thriller s velice slabým výkonem Denzela Washingtona a minimem napětí. Nápad s démonem, který se převtěluje pouhým dotknutím je docela zajímavý ale tvůrcům se nepodařilo tento nápad jakkoliv využít a dvouhodinová délka je v tomto případě dost ubíjející. Velká slabota. ()

Reklama

predators 

všechny recenze uživatele

Denzel to charizma má a každý film s ním je netrpělivě očekáván. Těšil jsem se tedy i na Fallen, mysteriózní drama není nikdy k zahození. Ještě k tomu, když se kolem potuluje padlý anděl, kterého je těžké vystopovat, natož zabít. Něco šlo udělat lépe, rád bych se víc bál a víc hádal. Zde jsme dostali všechno na podnose a s tušením, jak vše dopadne...a že to tak i dopadlo. Ale napětí nechybělo a o nudě nemůže být řeč. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Je mi úplne jedno, či záleží len na čiernych životoch (Black Lives Matters), alebo záleží aj na životoch belochov, aziatov, eskymákov, či dajme tomu trebárs neandrtálcov. Túto politickú agendu mi tu nikto nepodhadzujte. A ihneď vám aj napíšem, že nemám žiadne rasové predsudky a ani netrpím komplexom nadradenosti bieleho muža. Takže si ušetrite svoje pseudo liberálne múdra, vy radikálni slniečkári. Poviem narovinu, to o čom som pevne presvedčený. Som toho názoru, že Denzel Washington nemá na to, aby dokázal utiahnuť v hlavnej úlohe mysteriózny kriminálny thriller ako je "Anjel smrti" (Fallen). Na to proste nemá. Nie je to typ herca, ktorý sa hodí do takejto úlohy, aj keď mu je takpovediac napísaná na mieru. Nie je v jeho schopnostiach to zvládnuť, ani keď mu sekundujú skúsení hereckí kolegovia a točí to ostrieľaný profi režisér. ** ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Film přensě na hraničním pomezí mezi "jen" mysteriózním thrillerem a horrorem, který jakoby z "oka" vypadl románu Údolí světel Stephen Gallaghera z roku 1995. Slušně rozjeté, dobré obsazení, škoda jen, že skvělý Koteas nedostal více prostoru, scény s Azazelovým přeskakováním slušně atmosférické (ta paní s čepkou z lišky byla fakt hustá). Jediný problém filmu je jeho dlouhá stopáž, které ke konci už uspává. 3,5* ()

Galerie (29)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v amerických městech Philadelphia, New Jersey a Los Angeles. (Terva)
  • Scéna, kdy se propadne strop ve sklepě chaty, který zrovna Hobbes prohledává, nebyla ve scénáři ani v hrubém střihu filmu. Původně měl Hobbes najít knihu a odejít. Během jedné z testovacích projekcí ale během této scény odešel ze sálu jeden divák na toaletu a zavřel za sebou dveře s hlasitým prásknutím, což vylekalo všechny přítomné. Produkce filmu tak získala nápad, že by se v tomto místě filmu mohla objevit náhlá "lekací scéna" pro posílení atmosféry napětí. (Morien)
  • První scéna, kterou scenárista Nicholas Kazan vymyslel, byla ta, ve které Azazel poprvé putuje z jednoho člověka do druhého a na jejímž konci dojde k posednutí Charlese Oloma (Robert Joy). Kazan přemýšlel nad tím, jak může zlo přecházet z jednoho člověka na druhého, jak může být nakažlivé, že když je jeden člověk zlý na druhého, tak ten bude zlý zase na někoho dalšího a tento řetěz se nikdy nezastaví. Tímto došel k vizuální představě filmové scény a od této scény se potom odrazila práce na celém filmu. (Morien)

Reklama

Reklama