Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (59)

plakát

Špión (2015) 

Nevim, kolik verzí v distribuci koluje. Já viděl tu, ve které se Melissa McCarthy pitvoří v uzoufání nudných konverzačních scénách proložených příležitostnou, neumně zrežírovanou akční scénou či rádobyhumorem v podobě postavy Jasona Stathama. Rád bych se ale podíval i na tu verzi, ke které je přibalený to piko, abych si to taky pořádně užil.

plakát

Herkules: Zrození legendy (2014) 

Škoda, že se film bere vážně a místo toho se nedrží brakovitosti krásně reprezentované ohavným CGI lvem. V téhle podobě je snímek pouze neúspěšným pokusem o coolovost třístovky a choreografické hody Spartaka. To vám ale nevyjde, když hlavní hrdina v životě neviděl, jak má člověk správně běhat nebo házet kopí. Dvě hvězdy za to, že jsem se u filmu dost nasmál a chyběl mu jen kousek k pořádně guilty pleasure.

plakát

Neutečeš (2014) 

Klasická hororová nuda bez nápadu, ale s přesvědčením, že je mnohem víc než to, co je. Z pohodlně odsýpající první půlhodiny se film překlápí do jedné hodiny opakování jedné a té samé scény v různých variacích. Snímek pak selhává ve všem možném, od navození atmosféry strachu po dodržování logiky chování "toho". Hloubku to nemá. Ty metafory si strčte někam. Stejně je to nakonec jenom prostoduchý sdělení o tom, že předmanželský sex je špatný. M'kay?

plakát

Vyšší moc (2014) 

Komorní studie zodpovědnosti a toho, co to znamená být hlavou rodiny. Ruben Östlund je neuvěřitelně talentovaný režisér, který dokáže vytěžit drama z běžných situací a to pomocí nekonvečních prostředků. Ve Vyšší moci si tak počíná pomocí absence hudby a zdůrazněním zvukových efektů, jež by bez kontextu málokdo bral jako dramatické (skřípání ocelové konstrukce, sněžení). Režisérova ruka je znát i na výkonech, které dokázal z herců Östlund dostat. Snad jen s vyjímkou dvou dětských herců se na adresu žádného z představitelů nedá říct nic špatného. Vyšší moc je autorské zjevení, které plně vyzdvihuje Östlundův talent a dělá z něj jednoho z režisérů, na které bychom měli v budoucnu dávat pozor.

plakát

Dick Figures: The Movie (2013) 

Takhle by asi vypadal animák, kdyby se ho rozhodla udělat skupinka pošuků z ulice, kteří celý den sedí u Tumblru, smějí se tamním bizarnostem a představují si, jak by je mohli zapasovat do normálního života, o kterém samozřejmě nemají žádné ponětí. Ale protože ho dělali jakžtakž normální lidé, je z toho jenom nejzábavnější animák roku..

plakát

Gravitace (2013) 

Vizuální veledílo, díky kterému se může do vesmíru podívat i Jarda ze sousedství, který si na zahradě staví z kusů kartonu první skutečnou vesmírnou loď na hyperpohon a na balení koček.

plakát

Hlas (2013) 

Nemastná, neslaná podívaná, jedoucí podle té již tisíckrát vyzkoušené šablony, kde si hlavní hrdinka jde za svým na první pohled nereálným snem. Možná kdyby nebyl film propagován jako čistokrevná komedie, mohl by si vysloužit lepší hodnocení. Takhle ale s tím minimem humoru, co nabízí, to na víc než dvě hvězdičky není.

plakát

Oggy a škodíci (2013) 

Další důkaz toho, že převádění krátkých animáků Oggyho typu na plátna kin nefunguje. Přece jenom se šváb lépe a uvěřitelněji rozšlapává během sedmi minut než během tří cca půlhodinových příběhů, které postrádají šílený záhul původního seriálu, jež díky své délce představoval pouze koncentrovanou akci a nápaditost.

plakát

Chata v horách (2012) 

Čtyři hvězdičky jenom proto, že s horrorovými filmy mám velice málo zkušeností a tak jsem zřejmě většinu odkazů na ostatní díla nepobral. Ale i tak mě svědil pravý ukazováček, který chtěl nekompromisně kliknout na maximální hodnocení. Snad se po zhlédnutí více horrorovek dostaví ta pravá filmová extáze.

plakát

Invaze slimáků (2012) 

Jediný originální nápad, válka slimáků proti lidem, nemůže zachránit celý film, ani ten, co trvá šest minut. Kreativitou tvůrci neoplývají a jestli to znamená, že u všech jejich filmů se budu takhle nudit, tak to můžou rovnou zabalit a jít si na pracák pro dávky. Chtěl jsem k tomuhle komentáři přidat ještě nějakou hezkou pointu. Když jí ale nemá Slug Invasion, tak se snažit nebudu.