Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do zdánlivě opuštěné chaty v horách se uchýlí parta mladých lidí, kteří si chtějí užít chvíle svobody v divočině. Netuší, že je místo pokryté sledovacími zařízeními a technickými vychytávkami. Ve sklepě narazí parta studentů na mnoho bizarních předmětů včetně starého deníku sadistické rodiny Brucknerů. Bohužel jedna ze studentek vysloví latinské zaklínadlo. Brzy se tak prázdninový pobyt v romantické chatě promění v brutální hon sadistických zombií na své kořisti a v boj o život mladých studentů... (TV Barrandov)

(více)

Videa (25)

Trailer 1

Recenze (1 581)

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Raimi na koksu pro 21. století. Tam, kde většina tvůrců končí (variace na Pátek třináctého #3789), se parta kolem Wheddona teprve rozjíždí. Film, který permanentně nabízí humor mezi řádky a nakonec se rozkročí na úplně všechny strany, kam až mu to žánrový rozsah potenciálně může dovolit (jen jedna věc mi chyběla, ale na licenci mého nejoblibenějšího vesmírného monstra už asi chechtáky v rozpočtu nezbyly). Hodně upřímný zásek do hororové pažby, film s obrovským nadhledem a fakt hluboká studnice fanouškovských nápadů. Ve světle vypravěčské odvahy padají všechny škatulky i bariéry a scénář skoro pořád kráčí o krok dva před divákem. Weddonovi teď zřejmě sežeru všechno a hlavně už nemám strach, že by tým Avengers nenaplnil nerdovská očekávání. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

A Whedon skóruje tento rok podruhé a znovu splněným vlhkým snem všech fanoušků, tentokrát ovšem ne komiksových, ale hororových. Něco tak šíleného, ale přitom do puntíku podloženého a propracovaného, s asi miliardou pomrkávání (možná pro zrychlení procesu používali cibuli nebo možná proto to trvalo dostat do distribuce tak dlouho), vyvrácením za..ojetých kolejí (a když se dívám na stav hororu, je to opravdu tak), bořením klišé a všeho, co někdo někdy vynalezl a vytvořením zcela nového typu filmu - fanouškovské nirvány. První hodina jakž takž drží typickou zápletku, až na to, že není vůbec typická (pochopíte), rejža si hraje s divokými prostřihy (a to vlastně už od úplného úvodu), které vystřelují některé scény až do atmosféry planety Absurd-1, nechybí však ani pravděpodobně vůbec nejvíce sexy scéna, jakou jsem kdy v hororu viděl, samozřejmě zase bezchybně obrácena naruby. No a pak příjde závěrečná půlhodinka/dvacetiminutovka a to už jste zcela pod vlivem, v extázi, zavalující vaše smysly tím nejlepším, co tu tento rok zatím bylo. Obrovsky originální, úžasně geekovské a šíleně odvyprávěné. Kéž by mohl být druhý díl, ačkoliv chápu, že po odhalení karet by to už vůbec nemuselo vyjít. Ale... Lepší, zábavnější, originálnější, nadsazenější, větší a natřískanější film/horor už jen tak neuvidíme. A to trochu kazí moji nesmírnou radost. Radost, že se občas stále najde něco nového, nebo alespoň zcela jiného. "Let's get this party started!" Znovu. PS: Jasný adept na film roku. Nikdy bych neřekl, že to jednou bude i horor. Ačkoliv, jak jsem napsal, film je tak všeobsažný a hranice překračující, že jednoduché zařazení do žánru tu podle mne není zcela košer. PPS: Nechápu lidi, kteří filmu vytýkají, že není dostatečně hororový.. Ale come on!! Když se chcete opravdu bát, vyhledáte si přece zcela jiný druh hororu. Whedon umí točit strašně zábavné filmy (myšleno jak ve smyslu "pobavit", tak ve smyslu "nenudit se") a že mu to po Avengers vyšlo znovu, jsem už napsal nahoře. Jen ten závěr tentokrát přidal ještě několikanásobný orgasmus ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Vyvražďování skupinky teenagerů nikdy nebylo tak vtipné, originální a v pár momentech působivé (výtahy). Chvílemi je možná ten černý humor (scény z "režie") trochu přehnaný a části, kde mládí bojuje o své přežití degraduje, ale posledních patnáct minut podtrhne záměrné boření všech hranic. Škoda jen, že nezbořil i jedno klišé o nesmrtelně zraněných hrdinech, protože s čím tyhle "američtí studenti" dokáží v klidu běhat a bojovat, by ani chudák Batman nerozdýchal:)). Zábavné, moderní a jiné, shlédnutí povinnost. A občasné pomrkávání tvůrců na fanoušky bych nechal úplně na jinou diskuzi... PS(spoiler): sobeckost zničí svět! Kdo by to kdy řekl!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se opravdu těšil, protože už první ohlasy mluvily o něčem nevídaném. A taky že jo. O tomhle filmu není možné napsat více, aniž bych nespoileroval, takže kdo film neviděl, tento komentář raději přeskočte. SPOILERY! První půlhodinu normálně tvářící se horor (až na pár výletů do nějaké prapodivné laboratoře) se najednou změní na reality-show, která se ke konci změní na hru o záchranu celého lidstva. A kdo už nějaký ten horor viděl, musí obdivovat, jak si Goddard hraje s žánrovými pravidly, jak si z hororového žánru dělá srandu (týpek, který má sloužit jako varování "nejezděte tam" a jeho následný rozhovor s centrálou) ale hlavně jak horor miluje. Protože jedině opravdový milovník hororu může udělat takový film a hlavně dát tam takový konec. K tomu role Sigourney Weaver potěší, hodně potěší. Druhá projekce je určitě podmínkou, ale už teď vím, že film je na hodně dobré cestě vyfasovat plný počet. 80 %. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné zklamání. Očekával jsem bezbariérovou pecku bourající klišé veškerých teen hororů, přičemž její pointa bude mířit za hranice běžného tisíckrát omletého konceptu. Dostal jsem jen neochucený guláš, snažící se být co nejvíc cool. Tvůrci skutečně originální byli a přinesli do žánru spoustu nového, což by mohlo v budoucnu někoho inspirovat, aby konečně po těch 40 letech teen vyvražďovaček v odlehlém lese, vymyslel kurva už něco nového. Bohužel ale vlastní originalitu pochcávají sami tvůrci skutečností, že celý film je vlastně nepřiznaná komedie bez špetky napětí a atmosféry, a veškerý film stojí pouze na pár vtipných hláškách a scénkách, kterých je za celý film asi tak pět. 55% ()

Galerie (369)

Zajímavosti (27)

  • Natáčanie prebiehalo vo Vancouvri, Coquihalla Canyon Park a Britskej Kolumbii. (Danny88)
  • Zásahovka v řídícím centru používá pušky Sig 552 Commando s nejrůznějšími doplňky. Ve filmu je okolo 10-15 variací, kdy téměř každý člen týmu má svou osobitou variantu výzbroje. Díky své ceně je její rozšíření nejen v USA minimální, jen DEA okrajově využívá odvozenou variantu SIG 553, filmu tedy využití exotických zbraní dodává na exkluzivitě. (jack_scott)

Související novinky

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

Hemsworth, Bridges a hotelové trápení

25.08.2017

Scenárista Drew Goddard (Monstrum, Světová válka Z) natočil Chatu v lesích a od té doby už se za kameru nedostal. Režii Marťana totiž předal Ridleymu Scottovi poté, co se rozhodl věnovat čas… (více)

Kdo natočí nového Spider-Mana?

Kdo natočí nového Spider-Mana?

03.03.2015

Studia Sony a Marvel se budou podílet na vzniku zbrusu nového Spider-Mana. Andrew Garfield se odebral za Tobeym Maguirem do pavoučího důchodu a na jeho místo nastoupí nová tvář, která ztvární buď… (více)

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Thor se akce neleká

Thor se akce neleká

01.07.2011

Chris Hemsworth nás jako komiksový Thor přesvědčil. Není důvod nevyhlížet urostlého sympaťáka i v jeho dalších rolích. Už má dotočený horor Cabin in the Woods (scénář Joss Whedon), remake… (více)

Reklama

Reklama