Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Quentin Tarantino

Režisér, který dokáže (záměrně) béčkový materiál svým dokonalým řemeslným zpracováním vysoustružit do diamantové dokonalosti. Ovšem jen pro toho, kdo mu rozumí.

Stanley Kubrick

Vesmírná odysea, The Shining, Mechanický pomeranč atd... dokonalost sama...

Christopher Nolan

Jeden z mála režisérů , který dokáže podat i složité příběhy tak, že jim divák porozumí a přitom si nepřipadá jako úplný blbec.

Trey Parker

Prostě srandista:) Má rád stejně tvrdej humor jako já:)

Woody Allen

Můj oblíbený nejen režisér, ale i autor povídek, filmů, her a osobitých citátů a filozofie. Člověk nesmírně nadaný, který dokáže oslovit všechny - od spíše "klubových" a intelektuálních filmů až po ty komerčně úspěšné.

Oldřich Lipský

Herec a režisér s velmi osobitým (občas morbidním) smyslem pro humor. Limonádový Joe, Happy End, Tajemství hradu v Karpatech, Marečku, podejte mi pero... Pro mě asi nejlepší český režisér.

Clint Eastwood

Od skvělého herce ke skvělému režisérovi. Dokáže najít silný příběh a velmi citlivě ho zfilmovat...

Kevin Smith

Herec s velmi originálním smyslem pro humor. Jeho sranda je prostě vždycky sranda a, ačkoli se to na první pohled nemusí zdát, vůbec není hloupá.

Jiří Menzel

Čech, který dovedl natočit opravdové skvosty (hlavně podle Hrabalových předloh). Jeho milý, lidský a laskavý humor vrací klid do duše.

Karel Zeman

Český filmový mág. To on dovedl českou animovanou tvorbu na vrchol a těžko říct, zda se mu kdy někdo v naší kotlině vyrovná. Když prý Steven Spielberg viděl jeho film Cesta do pravěku, byl naprosto unešen. I já jsem unešen - a to u všech jeho filmů.