Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (440)

plakát

Pevnost Boyard (2016) (pořad) 

U hodnocení je potřeba se odprostit od sentimentu, takže do toho. Prima si pronajala celou pevnost včetně již hotových rekvizit, úkolů, personálu, vybavení atd. Vlastně taková šou na klíč. Nic vlastního do toho český štáv kromě Rosáka nevnesl, proto nemá cenu dávat po technické stránce nějaké vysoké hodnocení. Celé to na mě působí tak, že to vzniklo jako VIP dovolená pro telebrity, které si splnily dětský sen a zároveň se to hodilo do televize, aby se tento drahý výlet několika málo vyvolených zaplatil. Je to smutné, zvlášť když vidíme, že v zahraničí to pojali jinak, zvou do natáčení "normální" lidi, takže se na to dá alespoň koukat. Palec dolů.

plakát

Co dokáže lež (2016) (TV film) 

Pochopitelně. Ruská propaganda neexistuje, Vladimír Putin je hodný pán, který o vánocích rozdává dětem dárky a o nic nestojí víc, než světový mír a silnou evropu. Ukrajina je semeniště nacismu, které je potřeba rozvrátit. Evropská unie i USA je židovské spiknutí s cílem zotročit celou zemi a většina čechů s láskou vzpomíná na doby, kdy široká ruská duše zahrnovala vše až po Berlín láskou a blahobytem... Bože.

plakát

Buster Keaton - génius, kterého zničil Hollywood (2015) (TV film) 

Řemeslně dobře zvládnutý dokument, který mě formou biografie přesvědčil, že jsem naprostý analphabet, protože neznám Bustera Keatona a jeho filmy (myšleno upřímě). Každopádně od toho nejdou odtrhnout oči, což znamená plný počet.

plakát

Pohádky pro Emu (2016) 

Sorry, ale slušnou produkci úplně zabily ochotnické herecké výkony všech představitelů. Dialogy působí sterilně a herci jsou jako voskové figuríny což by odpovídalo divadelnímu představení u nás na vsi. Vzhledem k tomu, že vím že někteří hrát umějí, tak to považuji za hrubou režisérskou chybu. Díky a už nechci.

plakát

Pustina (2016) (seriál) 

Na poměry České kotliny naprostá pecka, která nemá obdoby. Produkce HBO a tlak na kvalitu je tu hodně znát. K dokonalosti tomu chybí režijní stabilita, kdy jsou hodně znát skoky mezi díly Zachariáše a Nellis. Scénář by mohl být ještě o chlup lépe vychytán, ale to jsou detaily, protože to co celou sérii táhne je pochmurná atmosféra, která vás prostě dostane a bude se vás držet ještě dlouho po uběhnutí závěrečných titulků. Každopádně je potřeba se zamyslet nad tím, jak je možné, že takto kvalitní tvorba musí vzniknout pod taktovkou cizinců.

plakát

Doktor Strange (2016) 

Sázka na jistotu. Triky ok, epické jak se patří. Ohýbání reality ale už neohromilo jako v Inception, Benedict Cumberbatch odvedl průměrný výkon. Pokud jste fanoušek univerza, hvězdu až dvě přidejte.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (2016) (epizoda) 

Hodnotit remake Pokladu na stříbrném jezeře je snadné. Je prostě špatný a diametrálně odlišný od dílu předchozího, kde byl vidět alespoň nějaký pokus o kvalitní výstup. Starý film z roku 62 je rozhodně to nejlepší co s Vinetouem vzniklo. Smutné ale je, že v tomto případě se mu tvůrci snad ani nesnažili byť jen konkurovat. Záměr? Je to ale tak do očí bijící a natolik v kontrastu s předchozím dílem na který se koukalo dobře! Řeknete si, že když už nebudou bodovat příběhem, vyberou alespoň krásnou lokalitu, ale co bylo tohle? Kde to proboha natáčeli? Zatímco první díl působil poměrně autenticky, nebo minimálně zapadal do reálií starého Vinetoua, tentokrát vybrali ten nejtuctovější kaňon řeky Cetiny v chorvatsku. Na Plitvice to nemá ani vzdáleně. Ale vždyť dnes jsou filmařské možnosti mnohem větší než tehdy. Jak to shrnout? Druhý díl je smutné ochotnické vystoupení rezignovaného souboru. Za snahu by možná zasloužil tři hvězdy, ale ta tam bohužel nebyla.

plakát

Vinnetou - Vinnetou: Nový svět (2016) (epizoda) 

Fakt, že je nový Vinnetou kvalitnější než jeho předchůdce asi nepřekvapí. Stačí to ale aby se zavděčil těm, kteří na romantické pohádce, kterou je předloha, vyrůstali? Těžko říct. To musí posoudit každý sám. Je tomu ale velice blízko. Co se mi líbilo? Výprava. Na filmu je vidět, že si někdo dal hodně záležet. Příjezd Karla Maye na západ nemohl být zpracován lépe. Casting. Karl May je sympaťák svým vlastním způsobem, charisma mu rozhodně nechybí. Vinetou je na začátku spíše takový floutek, což se mi líbí. Nepůsobí to moc nepatřičně. Příběh, který nepůsobí těžkopádně a je poměrně osvěžující. Co se mi naopak nelíbí? Místy trochu moc okázalá kamera kdy Vinetou natřásá svoji postavu v nepřirozených pózách (naštěstí ne často). Až moc časté záběry do slunce které mají být krásné na pohled ale je toho trochu moc. Závěr: Rád bych dal 5 ale to asi ještě nemůžu. Uvidíme příště.

plakát

Kniha džunglí (2016) 

Perfektní přehlídka technických možností současné filmové tvorby. Zároveň ale důstojné zpracování nesmrtelné klasiky Rudyarda Kiplinga. Dospělejší ladění oproti starší animované verze od Disneye filmu sluší, ale kniha byla ještě o poznání více dospělá a bez "amerického konce". I tak bych dal pět hvězd kdyby právě tato látka nebyla mojí srdcovou záležitostí. Mohlo to být lepší. Bylo to ale velmi, velmi blízko dokonalosti.

plakát

Anděl Páně 2 (2016) 

Česko je asi nejvíc ateistickou zemí. Když ale přijdou vánoce (nebo migranti) najednou se najde spousta "obhájců tradičních křesťanských hodnot", vánoc apod... To co Strach záměrně (nebo náhodou) natočil je dokonalá sonda do dušičky typického čecháčka, kterému nejvíc vyhovuje typicky zesměšňující zobrazení všemohoucího, které pak brání do roztrhání těla. Když se zamyslíte odkud pramení úspěch tohoto díla, nelze si nevšimnout, že chybí tradiční pohádkové hodnoty jako láska (v pohádce ji nahrazuje chtíč) nebo jakákoliv laskavost (v pohádce výsměch a závist). Co si z toho vyvodit a jak to souvisí s úspěchem pohádky už nechám jako úvahu každému kdo to čte.