Reklama

Reklama

Anděl Páně 2

Trailer 2
Pohádka
Česko / Slovensko, 2016, 95 min

Obsahy(1)

Anděl Petronel stále pracuje u Nebeské brány, ale je přesvědčen, že by si zasloužil lepší službu. Jeho věčný pokušitel, čert Uriáš, začne Petronela ponoukat. Stačí utrhnout jablíčko ze stromu Poznání a bude vědět to, co ví jen Bůh! A cesta k zaslouženému uznání bude volná. Hádka Petronela s Uriášem o jablko Poznání ale skončí neslavně. V potyčce se vzácné ovoce skutálí až na Zemi. Anděl - popleta a jeho kamarád čert-pokušitel musí šupem na svět jablko Poznání najít a přinést zpátky. V předvečer svátku svatého Mikuláše se zamotají do podivuhodného reje. Setkávají se s malou Anežkou a její krásnou maminkou Magdalenou, partou nepoctivých koledníků, vydřiduchem Košťálem i sympatickým Párkařem. Než se jim podaří jablko najít a vrátit tam, kam patří, bude třeba zažít velké dobrodružství a projít několika nebezpečnými situacemi. A po řadě lidských i „božských" zkoušek, naši hrdinové nakonec zjistí, že cesta k poznání vede především přes sebe sama, přes objevení síly přátelství, lásky a schopnosti odpuštění. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (822)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Dosť milé a vtipné. Vynikajúci Trojan je doplnený Polívkom vo vedľajšej roli a celé to stojí na ich majstrovstve. Kerekes snáď prvýkrát nemusela hrať vyprsenú nánu. Je to rozprávka, ale mám obavy, že skôr pre dospelých, než pre deti. Pochopenie mnohých vtipov si vyžaduje totiž isté vzdelanie alebo minimálne znalosť Biblie. Porovnania niektorých užívateľov s Kameňákom ale vôbec neobstoja. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Anděl Páně po deseti (skoro) letech už není natočen podle scénáře Lucie Konášové, ale samotného Jiřího Stracha a Marka Epsteina. Druhý z pánů nějakým záhadným způsobem dokáže už léta přesvědčovat zástupy lidí o tom, že je dobrý scénárista, což je zázrak hodný nebeského panstva s Jiřím Bartoškou v čele. Není náhoda, že Šťastného Smolaře pana režiséra Stracha a pana scénáristy Epsteina jsem nehodnotil zrovna nadšeně. Ale zpět k Andělům. Jak jsem na prvním dílu oceňoval jeho atmosféru a ducha, který přebíjel nemálo formálních nedostatků, tady je situace naprosto opačná. Nádherná kamera, kulisy, světla, kostýmy, hudba, pochopitelně obsazení, jemuž vévodí perfektně sladěné duo Trojan - Dvořák... "jenom" ten příběh je tak nějak podivně poskládaný (a vůbec nechápu smysl scény s poutí hrdinů přes hory a doly do Českého Krumlova), obývaný hrdiny, jejichž jednání se nedá hodnotit česky, ale pouze anglickým WTF. Nejlepším vtipem, který je s druhým dílem Anděla Páně spojen, je několik let starý rozhovor s Vicou Kerekes, v němž se kriticky stavěla ke svým rolím řekněme spíše vizuálního doplňku na plátně/obrazovce:) Tady nemá smysl hledat hlubší smysl (yes, pun intended) v tom, že arcizloduch je ateista, nebo dumat o tom, co nám chce básník říci příběhem o sázce anděla a čerta, kdo z nich se dostane žádoucí zrzce minimálně pod živůtek. To by totiž musely dávat smysl i další věci, ale takhle to budou další výplody z generátoru náhodných myšlenek bez nějakého záměru;) Je až s podivem, že i tak se mi nechce Anděla Páně 2 potopit. Nějakým kouzlem jsem si od jeho uvedení v kinech, kdy jsem film prvně viděl, do dneška, kdy ho vysílala ČT, zapamatoval silněji to lepší, a moje výhrady jaksi vyvanuly. Teď jsou zpět v plné síle (a potvrdilo se mi, že jsem si nic nezkreslil), ale i tak nějak se cítím po závěru s "povinnou" moralitou a zpěvem Lucie Bílé příjemně, byť vrtím hlavou nad tím, co se to s tím příběhem proboha;) stalo... 60% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Inu, tak já ty tři hvězdičky dám, abych nebyl za škarohlída, ale příliš přesvědčený o nich nejsem. Nesrovnatelně lepší filmy se na ČSFD často nacházejí v modrém poli. Jistě, v rámci české filmové tvorby je to nadprůměr, ale co si budeme namlouvat, iluze o její kvalitě si většina z nás valné nedělá. Co funguje, je chemie mezi dvěma hlavními představiteli, velmi solidně ztvárněnými Ivanem Trojanem a Jiřím Dvořákem, a část vtípků s křesťanskou tématikou. Jinak je ale Anděl Páně 2 ukázkou úpadku polistopadové filmové tvorby. Bolestně tady schází lepší financování, nejsem maximalista, ale k výpravnosti a filmovosti takových kousků, jako byli S čerty nejsou žerty nebo Jak se budí princezny a Tři oříšky pro Popelku, má tohle hodně daleko. Kulisy Českého Krumlova leccos zachraňují, ale jinak má Anděl Páně 2 televizní vizáž jako vyšitou. Scénář je jen průměrný a neumí využít svých postav a všech motivů, které rozehrává. Některé vtípky vyznívají nuceně, trojice zlodějíčků je spíš trapná, stejně jako je trapné, že jim zástupci nebes a pekel naprosto neumí čelit a opakovaně se zachraňují útěkem. Vadí mi přítomnost celebrit v kameo roličkách i leccos dalšího. Pokud Strachův snímek konfrontujete s žalostnou produkcí televizních pohádek poslední dekády, může vám připadat dobrý, ale čím víc bych o tom filmu přemýšlel, tím méně bych dokázal tu třetí hvězdičku obhajovat. Celkový dojem: 50 %. Možná za tu třetí hvězdičku vděčí Strach tomu, že jsem po odmítavé recenzi Kamila Fily čekal mnohem horší věci... ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že aj druhé dobrodružstvo Petronela a Uriáša má stále svoje vtipné a kreatívne momentky, no tentokrát mám pocit, že je to o trošku slabšie. Dvořák a Trojan sú vynikajúci, no situácie, do ktorých sa dostanú v tomto filme nie sú až také veľmi zaujímavé. Vizuálne a humorne to ale stále funguje. Ako rozprávka a komédia to funguje a zabavil som sa pri tom. A osobne si myslím, že to stačí. Hodnotenie: B- ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Sequely obecně nesnáším a obzvláště v případě pohádek je považuji za čisté zlo, ale v tomto případě mi to přišlo celkem ucházející. Úvod v nebi je stejně trapný jako v jedničce a dějová linka se zlým vykořisťovatelem Polívkou je vyloženě pitomoučká, ale vyvážilo ji to vtipné trio Majer & Liška & Taclík, které mě tam bavilo asi nejvíc. Z obsazení jsem ale jinak moc nadšený nebyl - Vica Kerekes hrát nikdy neuměla, to je známá věc, stejně tak její filmová dcera Anna Čtvrtníčková je tragicky hrozná, a překvapil mě tam poměrně početný výskyt přestárlých herců nad hrobem - myslím, že umění odejít včas na zasloužený odpočinek se u nás bohužel stále ještě nerozšířilo. Jinak se to celkem dalo, byť důvody nekritického diváckého nadšení v době premiéry mi jsou trochu záhadou, podobně jako skutečnost, že zde má dvojka dokonce o procento lepší hodnocení než jednička. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (22)

  • Rozprávka zarobila na tržbách z kín 127,1 milióna českých korún už po desiatich týždňoch. (Raccoon.city)
  • Čert Uriáš (Jiří Dvořák) si u nebeské brány čte knihu "Kladivo na čarodějnice". (sibuk)

Související novinky

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Zemřel Josef Abrhám

Zemřel Josef Abrhám

17.05.2022

České nebe se rozrostlo o další velkou hvězdu, ve věku dvaaosmdesáti let totiž zemřela jedna z nejvýraznějších postav naší kinematografie, Josef Abrhám. Oblíbený herec se poslední dobou bohužel… (více)

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

Na Anděla Páně 2 už přišel milion diváků

12.01.2017

Na prvního Anděla Páně vyrazilo do kin 188 138 diváků, takže Jiří Strach rozhodně nečekal, že jeho pokračování rychle zaútočí na milion. Právě tahle cifra ale padla v šestém týdnu promítání, čímž se… (více)

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

10 nej filmů roku 2016 dle ČSFD.cz

30.12.2016

Ani novým Star Wars se nepodařilo sesadit z trůnu nejúspěšnějších filmů roku 2016 v českých kinech pohádku Anděl Páně 2 Jiřího Stracha. Těší nás, že tento post drží český film, který si u nás vede v… (více)

Reklama

Reklama