Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (361)

plakát

Borsalino a spol. (1974) 

Tak nějak mi připadá, že takovéto gangsterky se už netočí. Chybí taková osobnost jako je Alain Delon, muž, který s pistolí vypadá děsně a skvěle. Nevím. Ale tento film byl prostě dobrý.

plakát

Bouře (2005) 

Zajímavý a poutavý kousek od začátku do konce. Skvělé střihy, výprava a fantazie. Nenudila jsem se, stále čekala, co bude dál. Vina, potlačené vzpomínky, připomínání - boj vnitřních pocitů a dobra se zlem v člověku. Otázka je člověk i přes své viny dobrý nebo zlý? Vše smíchání do poutavého výpravného příběhu plného vlastního podvědomí. Pro mě tento film má určitě 4 hvězdičky a přemýšlela jsem nad pěti. Ale jedna hvězdička dolů přeci jen pro některé nezodpovězené otázky - a pro mě jaké zvědavého diváka přeci jen podstatné ... bouře - proč najednou zmizela... nepochopila jsem.

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Prvně jsem četla knížku – asi dvakrát. Zcela mě unesla atmosféra knihy, ponurost a osudová láska či neláska. Hned jsem si pak sehnala film. Stále tvrdím, že kniha mě uchvátila více. Ale film s jeho anglickou sychravou atmosférou, ten je naprosto pro mne geniální. Krásná hudba a herecké výkony. Ralpha Fiennese bych se bála, jeho černota, smutek a vztek. K tomu skvělá Juliette Binoche jako jeho opačný světlý bod. Právem tento film patří mezi mé nejoblíbenější.

plakát

Bubliňák (2001) 

Praštěné a na pobavení.

plakát

Bylo nás pět (1994) (seriál) 

Začít klasicky ? My hoši, co spolu chodíme .... knižní předloha se dostala do povinné četby ... seriál se dostal do povědomí diváků a velké oblíbenosti všech - neznám nikoho , kdo by jej hanil. Já se vždy směji ... a to už jsem jej viděla x-krát ...

plakát

Byt (1960) 

Tak přesně tohle v současnosti chybí. Jednoduchost postavena na povinání a pocitech. Skvělý kousek. Proto mám staré filmy ráda.

plakát

Captain America: První Avenger (2011) 

Komiksový film.Občas se ale objeví nějaký dobrý kousek a tento se mi líbil. Přechod neduživého klučíka v supermasu - taky dobré. Ale mě se tak nějak více líbil ten neduživý. Ta supermasa přeci nestihla rande ... a to se nedělá ...

plakát

Cela 211 - Vězeňské peklo (2009) 

Nemám vězeňské filmy moc ráda, připadá mi stále stejná tématika – hodní a zlí, souboj mezi vězni a nebo souboj mezi strážnými a vězni. Na tenhle snímek jsem se podívala spíše ze zvědavosti. Ovšem mohu říci, že zvědavost se osvědčila. Výborný film – zaujal mě. Přechod z role strážného k roli vězně. Zajímavý, v tempu, syrový, pro mne černobílý. Snad jen za mne pouze výtka pro snahu ukázat přeci jen trochu sladkobolného nitra hlavního vraha a násilníka.

plakát

Cestovatel (2007) (seriál) 

Nejde mi dát více hvězdiček, původní myšlenka neovlivněného cestování v čase se mi líbila. Ale přeci jen mi chyběl nějaký stálý dovětek , ani nevím, jak to vyjádřit. Kevina McKidda mám ráda (moc se mi líbil v jiném seriálu Řím), ale zde mi něco prostě vadilo. Je pravda, že jsem zatím viděla pouze první čtyři díly... zkusím vydržet a možná změním mínění, ale to často nedělám ...

plakát

Cizinci ve vlaku (1951) 

Vynikající film - černobílý Hitchcock. Řekla bych, ač s temnou atmosférou a vraždou, stejně natočený v gentlemanském stylu. Prostě úžasný černobilý thriller. Záporná postava Bruna, cinyckého a pomateného a velmi inteligentního psychopata, skvěle vykreslena. Pochyby Guye mezi dobrým a zlým. Trochu naivní svou dobou, ale i tak perfektní a vygradovaný.