Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi
  • Akční

Recenze (174)

plakát

Postav dom, zasaď strom (1979) 

Není nad příjemný překvapení: nečekala jsem skoro nic a dostala hodně. Pěkná kamera, zajímavý dialogy... Syrová realita, schopnost jít si za svým cílem příliš tvrdě, vs. bláhový snění, krásná příroda a krojovaný ženský na vesnickým fotbale (tento výjev mě dostal, nemůžu ho proto nezmínit :-)). Mrkněte na to, dzeci a nebud'te skoupé na hvězdičky, stávajících 65 % je ostudně málo! :-)

plakát

I ve smrti sami (2004) (TV film) 

"Jedna polovina národa zabíjí a zavírá druhou." Na televizní film nezvykle kvalitně odvedená práce, herecký výkony nevyjímaje. Pro mě velmi zajímavej úhel pohledu - sonda do tehdejší německé společnosti - fanatici, gestapáci, malí hajzlíci - Vůdcův "dorost", mezi obyčejnýma lidma pak nízký špinavý svině, ale i charaktery, který se nesehnou a nechcou hrůzám jenom nečinně přihlížet. Velmi působivý.

plakát

Zrůda (2003) 

Vidno, že některým nadrženým chlapům jde občas už výhradně jen o ten otvor mezi nohama a je jim fuk jak odporně působí jeho majitelka... Fyzicky, vystupováním... Ježíííš, jak mě celou dobu iritovala ta vzdorně vystrčená brada, neustále přítomnej ironickej úšklebek a blbý kecy o vzdušných zámcích! :-D Příběh o tom, kterak v sobě někdejší obět' objevila skrytý "vlohy" a vzala svůj život do vlastních rukou, si určitě pust'te.

plakát

Slepé lásky (2008) 

Výbornej dokument. Spousta dojemných, milých a něžných scén (kino), místy až úsměvných, absurdních, skvělá kamera... Zachyceno prostě, přirozeně, bez citovýho vydírání. Vyzní to v souvislosti s tématem blbě, ale... Nutno vidět... :-)

plakát

Mary a Max (2009) 

Těžko hledám slova. Zážitek, kterej ze mě jen tak nevyprchá. Páni...

plakát

Spolubydlící 2 (2005) 

Slabší průměr - dvě a půl hvězdičky :-). Děj je hodně předvídatelnej, ale stejně jsem se docela bála...

plakát

Flirt se slečnou Stříbrnou (1969) 

Závěr je zajímavej, ale co je to platný, když většinu stopáže zabírá trapný hopkání pana redaktora okolo frigidní slečny... Pomalejší tempo mi většinou vyhovuje, ale tady už se bohužel jedná o čirou nudu :-(...

plakát

Milovaný Joshua (2007) 

Film je určitě o fousek lepší než 43 %, spíš 50, takovej klasickej průměr, ale nedivila bych se, kdyby bylo hodnocení mnoha uživatelů sraženo českým dabingem, kterej ani tady bůhvíjak dobře odveden nebyl a já osobně ho, až na malý výjimky, opravdu nemusím, jenže jsem včera neměla jinou možnost než sledovat film takto. Dílko není ničím novým pod sluncem, natočeno podle klasické šablony "máme doma zvláštní dítě", ale, přiznám se, mám pro podobný témata trochu slabost, je zajímavý sledovat postupnou změnu všech lidí okolo. Jeden jedinej rušivej element dokáže naleptat a zničit spoustu vztahů: matka - dítě, manžel - manželka, snacha - tchýně. Postupná destrukce se navíc neděje za použití násilí, což vnímám jako pozitivum, děsit lidi držením uříznuté hlavy, ze které ještě odkapává krev, před kamerou, žádný velký umění není.

plakát

Dobyvatelé ztracené archy (1981) odpad!

Toto neberu ani jako parodii. Neskutečná hovadina. Hrůza. Tupost těchhle holyvůdských slátanin skutečně nedokážu rozchodit. Do konce jsem nevydržela, to fakt NEŠLO. 90 % je naprosto neuvěřitelný hausnumero. Všecko špatně.