Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Oblíbené filmy (10)

Amores perros - Láska je kurva

Amores perros - Láska je kurva (2000)

Viděno zhruba milionkrát, poprvé před více než deseti lety. Geniální film, kterej mě naprosto rozsekal a nechal bez dechu. Originální zpracování, absurdní, do puntíku dotažený situace, spousta překvapení bez možnosti je předvídat, výborně vybraní herci, syrovost. Iñárritův první a jednoznačně nejlepší film. Ještě teď se směju, když si vzpomenu na příběh modelky a čokla pod podlahou...geniální nápad!

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Nesmrtelná komedie, kterou považuju za naprostej kult. Co postava, to originál, špičková zápletka, výborný gagy. Pitt jako vychcanej cikán už je jen třešničkou na dortu. Tomuhle říkám inteligentní zábava.

Harvie Krumpet

Harvie Krumpet (2003)

And the winner is...Harvie Krumpet. Pro někoho smutný, až depresivní, pro mě pravej opak. Harvie i přes svůj zpackanej život inspiruje. Seize the day, Harvie.

Klub rváčů

Klub rváčů (1999)

V malým, pražským kině se po skončení filmu ozvala obrovská rána. To jak mi spadla na zem čelist. Nikdy nezapomenu s jakym pocitem jsem z kina odcházela. Připadala jsem si jako podvedená a okouzlená zároveň. Cože, tak o tohle celou dobu šlo? Jak mi to mohlo uniknout? Pro mě největší twist ve filmu ever a jeden z nejlepších filmů ever.

Bourneovo ultimátum

Bourneovo ultimátum (2007)

Bourne je můj Bond. Tohle je důvod, proč má smysl chodit do kina. Velký plátno a pořádnej zvuk sluší. Od první vteřiny mě plátno pohltilo, a já se doslova propadla do světa Bourna. Jasona Bourna.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Prvních deset minut rozhoduje - ale pokud na tu lehce kýčovitou notu přistoupíte, Moulin Rouge se pro vás stane jedním z nejkrásnějších vizuálních a hudebních zážitků. Come what may.

Thelma a Louise

Thelma a Louise (1991)

Srdcová záležitost s nehollywoodskym koncem. Možná je to film spíš pro ženský, ale ne v pejorativním slova smyslu. S kecama o feminismu se jděte bodnout. Thelma s Louise si sbalí saky paky a vyrazí na dámskou jízdu, během který zažijou víc, než za celej dosavadní život. Chudák Thelma jako představitelka typický nanynky s despotickym manželem teda určite. Louise si s sebou veze tajemství a drží si všechny, včetně fajnovýho šamstra, dost od těla a Thelmu, urvanou ze řetězu, hlídá líp než vlastní máma. Leč neuhlídá, takže průser je nevyhnutelnej. A jak už to s průserama bejvá, maj tendenci se nabalovat. S přibývajícím časem se z ušláplý Thelmy a sarkastický Louise stanou šelmy, bojující nejen o svobodu, ale posléze i život a film vygraduje jednou z nejlepších scén v dějinách filmu. A co je na tom vůbec nejlepší, natočil to chlap.