Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Babovřesky (2013) 

Párkrát jsem se zasmál, ale po většinu filmu jsem se nudil a od 3/4 filmu jsem se už těšil na konec. Troška už zřejmě není schopen natočit film, který by dokázal opravdu zaujmout. Princezna ze mlýna ještě ušla, Kameňák 1 se taky relativně dal, i Nejkrásnější hádanka se dala zvládnout, ale zbytek je již jen mlácení prázdné slámy. Babovřesky se dají definovat jednoduše: Nuda, nuda, nuda.

plakát

Barbar Conan (2011) 

2* za Jasona Momou, Rona Perlmana, oba hlavní záporáky a zpracování prostředí a kostýmy. Scénář, kamera, režie, střih - odpad. Hudba a zvuk - nijak mě neoslovil v porovnání třeba s Pánem Prstenů, Piráty z Karibiku apod. Jason Momoa je skvělý herec, což dokázal SG:Atlantis a zejména v Game of Thrones. Bohužel ani toto nepomůže, když to ostatní ve filmu jaksi nefunguje. Chyběla mi nějaká atmosféra, docela dost jsem se nudil. Napsal bych toho víc, ale nevím jaksi co, protože mě to nijak neoslovilo....

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Seriál jsem začal sledovat díky výbornému hodnocení na zdejším webu. Dlouho jsem zvažoval, zda tento seriál komentovat a činím tak po relativně dlouhé době. První dvě série mě doslova nadchly a to i přesto, že jsem zaznamenal některé nelogičnosti, které nemá smysl v komentáři k seriálu rozebírat. Následující série mě však naopak velmi zklamaly, po extatickém začátku přišlo plácání prázdné slámy. Výkony herců je velmi těžké hodnotit, nikdo z nich mě nějak zvlášť neoslovil, nikdo nepředvedl nijak výjimečný výkon. Bohužel musím říct, že pro mě je to seriál typu „jednou a dost“. 60%.

plakát

Čas hrdinů (2011) 

Směšné dialogy, předvídatelný děj, nedotažený konec, efekt výbuchu věže (kdejaký obyčejný grafik by to zvládl lépe) atd. Dalo by se najít mnoho mínusů. Naopak najít plus je docela problém, snad jen Sean Bean, téma. Dál už asi nic. Víc než 2 hvězdy nedám, dal bych 1,5, ale nejde to škoda. 30%

plakát

Dračí doupě 3 - Kniha děsivé temnoty (2012) (TV film) 

1 * za kostýmy a některé efekty. Jinak i přesto, že jsem fanda RPG a DrD, musím říct, že jsem měl sto chutí to vypnout po pár minutách, nakonec jsem vydržel tu hrůzu do konce. Ale uvedu jeden příklad za vše: ve vesnici kouzelnice zabije jednoho z bojovníků tím, že mu prostě strčí meč do podpaží (vzdálenější od kamery). V jednom okamžiku to jde nádherně vidět. Co k tomu dodat ?

plakát

Dva výtečníci (1977) 

Tohle je prostě nezapomenutelné. Zbytečné k tomu něco víc dodávat.

plakát

Fotbalový talent (2018) (seriál) 

Shlédnul-vytrpěl jsem všech 5 řad. Kdyby se seriál omezil na 1. řadu, která se opravdu motala kolem amerického fotbalu a problematiky gangů, pak bych jej hodnotil naprosto zaslouženě na úrovni 4*. Bohužel následující řady jsou pouze progresivně-levicovou agitkou, jednou na hnutí BLM, jindy zase na LGBTQXYZ.....a tak podobně. Většina hlavních hrdinů je neskutečně otravná v čele s Coop. Zpočátku seriál s velkým potenciálem se změnil ve sra.ku pro progresivní levičáky. Jednu hvězdu dávám za 1. sérii.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Jako neznalec této ságy jsem byl tímto světem okouzlen. Po prvním díle jsem očekával monumentální bitvy ve stylu Pána Prstenů či Statečného srdce, ale toto se nekonalo. Kupodivu však musím říct, že to vůbec nebylo na škodu. Výkony herců jsou na velmi vysoké úrovni a to mám na mysli i dětské role, zejména Eddard Stark v podání Seana Beana a Tyrion Lannister v podání Petera Dinklageho jsou skvostem seriálu. Šok přichází v závěru 1. série – smrt dosud hlavní postavy. Seriál musím hodnotit jednoznačně 100% - ty a nezbývá mi, než se těšit na pokračování. Jen dodám, že na základě tohoto seriálu vážně uvažuji o koupi knih. Při sledování tohoto seriálu mě napadá, jak by asi vypadalo filmové zpracování Tolkienova Silmarillionu. ;-)

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Jako fanda série SG jsem se nesmírně těšil na SGU. Prvotní šok, jakým způsobem byl seriál zpracován, byl vystřídán nadšením. Často je tento seriál srovnáván s BSC, ovšem atmosféra v SGU mi přijde mnohem více ponurá a vývoj nepředvídatelný, což je ku prospěchu. Každopádně je třeba říct, že seriál a zejména antická loď Destiny měla obrovský potenciál, který zatím nebyl využit a je otázkou, zda se tak vůbec někdy stane, neboť v současné době byly práce na seriálu ukončeny. Výborný výkon podává zejména Robert Carlyle v roli Dr. Rushe. 90%.

plakát

Chlupatá odplata (2010) 

Pobavil jsem, oddechl si u toho. Pro mě jako dospělého diváka to účel splnilo.