Reklama

Reklama

Na úspěchy vojáků, kteří bojovali ve 30. komandu, by měl být hrdý celý národ. Tento film vypráví skutečný příběh jedné z nejdůležitějších elitních jednotek v historii britských ozbrojených sil. Kvůli tajnému charakteru akcí není mnoho lidí, kteří by o jejích osudech věděli. A přesto členové jednotky riskovali životy, aby chránili svou zemi. Film Čas hrdinů se s hrdostí nechal inspirovat jejich odvážnými činy. Čas hrdinů je britský akční thriller natočený podle skutečných příběhů 30. komanda Iana Fleminga během druhé světové války. Z jeho zkušeností čerpají britské speciální jednotky dodnes. Sean Bean (Pán prstenu, Zlaté oko) a Danny Dyer (Biznis, Hooligans) se přestavují v hlavních rolích adrenalinem nabitého akčního dobrodružství, ve kterém se naši hrdinové po bitvě na plážích Dunkirku vydávají do norských hor na nebezpečnou misi za nepřátelskou linii, která, pokud bude úspěšná, může výrazně ovlivnit průběh války. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (121)

ti88na 

všechny recenze uživatele

A začalo to celkom dobre. Úvod, zápletka, výcvik, skvelý Sean Bean, pohľadný James D´Arcy (v uniforme bol na zožranie) všetko by bolo fajn až to zrazu skončilo a niekde medzi vypadnutím z lietadla a dopadom v Nórsku si povedali, že kašleme na to, aj tak to bude sračka, tak načo sa snažiť. Spravili teda nejakú trápnu akciu (to bola najväčšia hrôza), zabili niekoľko hrdinov a zazvonil švédsky zvonček a vikingskej rozprávky bol koniec. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Veskrze přímočarý, až primitivní scénář nemastně neslaně opisuje 3 epizody Bratrstva neohrožených (a 100+ jiných válečných filmů) – tvrdý výcvik; seskok a navázání kontaktu s fešnou odbojářkou; exekuce speciální operace (tzn. odpálení ohavně CGI radiové věže a 2 videoherní přestřelky, přičemž třeba v té "fatální s morálním dilematem" na statku je onen sadistický esesák (přežil?) za totálního blba – podobně jako naši hrdinové proto, že ho na volném prostranství rovnou neodprásknou). Kamera se zhlédla ve stylu "protřepat, nekoukat", celá výprava vypadá lacině a ve výsledku nepřináší snímek nic, kvůli čemu by stál za pozornost, přestože úplně céčkově nezvládnutý zase není. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Laciná verze Tuctu špinavců, která za svým vzorem zaostává snad ve všem. Bean je celou dobu nějakej opuchlej a kromě Williama Houstona nikdo nedostane prostor cokoliv předvést. Někde se děj ukrutně vleče a je doprovázen zbytečnýma kecama. Jinde najednou poskočí o kilometry dál a některé věci zůstanou nevysvětleny. Dá se to ale zkouknout, když se některým částem člověk nevěnuje naplno. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nenápaditá, emoce nevzbuzující a podivně useklá podívaná, kde i můj milovaný Sean Bean vypadá spíš jak Mr. Bean a chvílema při tom poklusu skotskou vysočinou a norskou divočinou působí spíš než jako drsný major od commandos jako chlap prchající za druhou mízou a před prvním infarktem. Opomíjeným hrdinům jsem chtěla dát šanci, ale děti mám dvě, nervy jedny a času málo, takže to tentokrát za promarněnou hodinu a půl budou jenom dva zásahy, zbytek letěl kamsi mimo terč. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý vojnový film z britskej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o špičkovej vojenskej jednotke, ktorá dostane za úlohu splniť veľmi nebezpečnú misiu, byť vysadení hlboko za nepriateľskými líniami a zmocniť sa tajného nemeckého zariadenia, ktoré môže výrazne ovplyvniť celú leteckú vojnu o Britániu. Spracovanie sa síce určite dalo aj vylepšiť, ale som celkom spokojný. Ešte akčný úvod pôsobí pomerne nezaujímavo, ale potom sa to vylepší, začne dlhý zaujímavý tréning, následné vysadenie a už dlhá úloha za nepriateľskými líniami. A oceňujem, že sa film prakticky ani nevenuje žiadnym zbytočnostiam ako osobný život vojakov, ich lásky a podobne, jednoducho vojaci sa vycvičia a idú do nebezpečenstva. Akcie tu moc nie je a tá nie je zlá, ale mám z nej skôr len priemerné dojmy. Ak nepočítam krátky úvod, tak je tu prakticky len jedna väčšia hlavná akcia a ešte jedna menšia prestrelka a na obe sa celkom dobre pozerá, ale kazí to ten lacný vizuál. Herecké obsadenie je celkom slušné, síce viac zaujme iba Sean Bean a Danny Dyer, ale ani zvyšok neprekáža. Réžia a technická stránka sú skôr sklamaním, nemal by som problém, keby ako som už spomínal to celé nevyzeralo tak príliš lacno a navyše som celý čas mal skôr pocit, že sledujem nejakých súčasných vojenských nadšencov pri ukážke vojenskej akcie a nie vojakov, ktorí behom druhej svetovej vojny sú na skutočnej misii. Určite nie som sklamaný, na film sa celkom dobre pozerá a navyše som si nevšimol, že by nemal koniec, čo som si v mnohých komentároch prečítal, čoho som sa pôvodne obával, jedine ten nízky rozpočet filmu ubral na kvalite. 63% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (23)

  • Po tom, čo je Rains (Danny Dyer) vylúčený z čaty a je konfrontovaný rotným RMP seržantom majorom, golier jeho košele je na chrbte trochu nadvihnutý. V ďalšej scéne je golier uprataný. (Johnny.ARN)
  • V škótskej tréningovej scéne inštruktor Mac (William Houston) hovorí „..a pre tých z vás, ktorí ma nepoznajú, čakáte veľké prekvapenie“ a „...teraz to skúsme, náš prvý infarkt, však?" Tieto riadky sú takmer totožné s tými, ktoré nahovoril RSM Sandy Young (Jack Watson) vo filme Divoké husy (1978). (Johnny.ARN)
  • V posledných scénach Jonesov (Sean Bean) samopal Thompson strieľal s uzáverom, ktorý nielenže nebol natiahnutý, ale ani sa nepohol pri každom výstrele. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama