Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Sci-Fi

Recenze (25)

plakát

Dva výtečníci (1977) 

Tohle je prostě nezapomenutelné. Zbytečné k tomu něco víc dodávat.

plakát

Sudá a lichá (1978) 

Tato komedie mě vždy vrátí do dětských let. Je to paráda v podání Buda a Terence.....

plakát

Zaslaná pošta (2010) (TV film) 

Terry Pratchett. Co k tomu více dodat ? Výborné zpracování geniálního příběhu napsaného perem geniálního humoristy. Skvělá fantasy komedie, ve které zahlédneme Davida Sucheta alias Hercula Poirota či Charlese Dance alias Tywina Lannistera. Příběh nás zavede do Ankh-Morporku, kde na hlavního hrdinu čeká nesnadný úkol – obnovit Poštovní úřad. Výkony herců i zpracování samotného příběhu je na velmi vysoké úrovni a věřte tomu, že zpracovat příběhy Terryho Pratchetta tak, aby pokud možno neztratily své kouzlo, není zrovna jednoduché. Film zaručuje zábavu a návratnost k opětovnému shlédnutí snímku je skoro jistá. ;-) 100%.

plakát

Radio (2003) 

Pro někoho možná patetický film a laciný útok na city diváka, pro mě jeden ze skvostů filmové produkce současnosti. Tenhle film je třeba sledovat jako přepis skutečného příběhu na filmové plátno. Cílem filmu není diváka držet v napětí a udržovat jeho pozornost dynamickými změnami scén, ale naopak v dnešní uspěchané konzumní době nutí člověka zastavit se a zamyslet se, jak zbytečně nás někdy malichernosti této doby ovlivňují. Výborný výkon podávají jednoznačně Cuba Gooding Jr. a Ed Harris.. 100%.

plakát

Hvězdná brána: Hluboký vesmír (2009) (seriál) 

Jako fanda série SG jsem se nesmírně těšil na SGU. Prvotní šok, jakým způsobem byl seriál zpracován, byl vystřídán nadšením. Často je tento seriál srovnáván s BSC, ovšem atmosféra v SGU mi přijde mnohem více ponurá a vývoj nepředvídatelný, což je ku prospěchu. Každopádně je třeba říct, že seriál a zejména antická loď Destiny měla obrovský potenciál, který zatím nebyl využit a je otázkou, zda se tak vůbec někdy stane, neboť v současné době byly práce na seriálu ukončeny. Výborný výkon podává zejména Robert Carlyle v roli Dr. Rushe. 90%.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Jako neznalec této ságy jsem byl tímto světem okouzlen. Po prvním díle jsem očekával monumentální bitvy ve stylu Pána Prstenů či Statečného srdce, ale toto se nekonalo. Kupodivu však musím říct, že to vůbec nebylo na škodu. Výkony herců jsou na velmi vysoké úrovni a to mám na mysli i dětské role, zejména Eddard Stark v podání Seana Beana a Tyrion Lannister v podání Petera Dinklageho jsou skvostem seriálu. Šok přichází v závěru 1. série – smrt dosud hlavní postavy. Seriál musím hodnotit jednoznačně 100% - ty a nezbývá mi, než se těšit na pokračování. Jen dodám, že na základě tohoto seriálu vážně uvažuji o koupi knih. Při sledování tohoto seriálu mě napadá, jak by asi vypadalo filmové zpracování Tolkienova Silmarillionu. ;-)

plakát

Jan Hus (2015) (TV film) 

Film na dnešní dobu nadprůměrný, osobně se mi velice líbil. Bohužel dojem z filmu kazila naprosto, ale opravdu naprosto tragická hudba. Kocáb neskutečně zprznil potenciálně kvalitní dílo. Řekl bych, že právě ta tragická hudba tak nějak bránila vžít se do středověku. Paní režisérka měla najít někoho, kdo by tomu dal dobovou hudbu, atmosféře by to velice pomohlo. Hudba - odpad, zbytek - 80%.

plakát

Pán prstenů: Prsteny moci - Stín minulosti (2022) (epizoda) 

Skvělý prolog, záběr na Valimar, stromy Laurelin a Telperion a jejich zničení, jsou epické. Následuje cesta Eldar do Středozemě (1. Věk), kde na mapě naprosto nepochopitelně chybí Beleriand, co by dějiště epických Beleriandských válek, který byl po Válce hněvu zničen a propadl se do moře (po roce 587 1. Věku). Teprve potom na začátku 2. Věku vzniká Lindon a o něco později Eregion. Další záběr na nějakou bitvu, tipuji Dagor Bragollach (Bitva náhlého plamene) nebo Nirnaeth Arnoediad (Bitva nespočetných slz), jenže těchto bitev se neúčastnili létající draci, ti se objevili až v poslední (Válka hněvu či jinak Velká bitva). Nirnaeth se mimochodem neúčastnil ani bratr Galadriel Finrod Felagund, který byl v té době již mrtvý. Samotná postava Galadriel, co by vdaná (za Celeborna) dospělá žena oplývající moudrostí, věšteckými a magickými schopnostmi, je zde vyobrazena jako jakási bojovnice Xena, tak trochu v těsně postpubertálním věku. To se tedy sakra vůbec nepovedlo. Velekrál Noldor Ereinion Gil-galad působí docela v pohodě, tedy až na to, že své tetě Galadriel "nařizuje" návrat do Valinoru, to je v Tolkienově světě reálně nesmysl. Nakonec nejlépe působí Elrond a Celebrimbor. Dějové linky celkově jsou docela zajímavé, ale s žádným z hrdinů se na rozdíl od Jacksonovy trilogie nejsem schopen nějak ztotožnit, snad jedině Elrond je tak trochu výjimkou. Strach jsem měl z angažování herců s tmavší pletí, protože to neodpovídá dílu J. R. R. T., nicméně to kupodivu nepůsobí nijak rušivě, osoby do děje docela zapadly. Nejspíš to bude i tím, že seriál má mnohem větší nedostatky - výše uvedené dějové a časové nesrovnalosti, táhnoucí se děj s hluchými místy, ploché charaktery postav apod. Uvidíme co bude dál. Jako skalní fanoušek Tolkiena bych tento seriál poslal do ........, nicméně zvědavost zvítězí. Odpad si z mého pohledu tento seriál nezaslouží, ty investované peníze tam jsou vidět, kostýmy, prostředí atd. jsou skvělé, ale z Tolkienova světa za ty peníze šlo vytáhnout mnohem, mnohem více. Jako fantasy skvělé, jako zpracování určité části Silmarillionu, konkrétně Akallabeth, bída. Zatím opatrné 3*, snad se zlepší s příchodem Saurona do děje a nějakou tou bitvou.

plakát

Tunelové krysy (2008) 

Docela dobrý film, ikdyž jsem vůbec nepochopil nelogické a netaktické chování amerických vojáků při napadení tábora, kdy všichni nabíhají do zcela nekrytých míst a jdou tak vlastně na porážku. Šlo z tohoto tématu (zejména z napadení tábora) vyždímat mnohem, ale opravdu mnohem více. Nicméně je to snad poprvé, co mě Uwe Boll překvapil.

plakát

Chlupatá odplata (2010) 

Pobavil jsem, oddechl si u toho. Pro mě jako dospělého diváka to účel splnilo.