Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Krimi

Recenze (324)

plakát

Eugenie de Sade (1974) 

Rozhodně lepší počin než předchozí Francova verze z r. 1970. Obzvláště když Eugenie vytvoří se svým otčímem Albertem mileneckou dvojici. Po nádherných vraždách fotomodelky a stopařky se bohužel Eugenie zamiluje do své další oběti, a z toho jsem už předpokládal, jak film skončí. Mimochodem jsem si všiml, že Tanner (Franco) má ve své kanceláři na stěně mapu Československa.

plakát

Eva nera (1976) 

Celkově by se dalo říci, že film je až na několik pasáží nudný. Erotické scény brzy končí nebo ani nezačnou. Ještě, že Eva má větší zájem o děvčata, než o muže. K nejlepším erotickým scénám patří scéna ve sprše se svou pohlednou kamarádkou a show dvou Číňanek v ženském klubu. Nechápu, proč americký titul láká diváky na Emanuellu v Japonsku, když hlavní postava se jmenuje Eva, příběh se odehrává v Hongkongu a na konci filmu Evu uštkne mamba, čímž by celá série o černé Emanuelle skončila. Ke kladům filmu patří herpetologicky zanícený Jack Palance a jeho lehce vyšinutý filmový bratr Gabriele Tinti (manžel Laury Gemser). Mezi zápory bych vyjmenoval zejména hudbu, zvuk a uspávající ženský vokál, který spolu s nízkou kvalitou filmového materiálu na celkovém dojmu nepřidává.

plakát

Eve and the Handyman (1961) 

Vzhledem k tomu, že The Immoral Mr. Teas je sympaťák, tak v porovnání s panem opravářem jasně vede. Typ pana opraváře je určen pro jiný typ filmů, ve kterých by mohl sklidit více úsměvu. Absence nahoty také na atraktivitě filmu nepřidá. Prakticky se jedná o stejný film, jako výše zmíněný. Vypravěčem je tentokrát žena a není to ani tak vtipné.

plakát

Exorcismes et messes noires (1975) 

Jess Franco natočil a řádně si užil film, který by lépe seděl na něj samotného. Kněz na své křižácké výpravě se pokouší zbavovat svět lehkých holek v jednom pařížském klubu. Na to, že film natočil Franco, se jedná o malý úspěch, protože jeho role kněze mu dokonale padne. Jedná se vlastně o kriminálku. Policie pátrá po masovém vrahovi, který vraždí rituálním způsobem, jako by se snažil vymítat ďábla z těl hříšnic. Svůj příběh také sepíše a odevzdá místnímu nakladateli lechtivých časopisů. Zajímavostí filmu je, že postava kněze pochází z Československa odkud utekl do Německa, kde řádil podobným způsobem.

plakát

Fakír z kouzelné země Bilbao (2004) 

Jako pohádka to byl hezký kouzelný příběh. Občas byla i sranda, zvláště majitel pohřebního ústavu mě dostával svými morbidními hláškami. Jako zaměstnankyni keramické dílny bych maminku rodinky nechtěl, protože je roztomile "mimo".

plakát

Fallo! (2003) 

Ještě, že Mistr použil v tomto filmu povídkový rámec, neboť koukat na některé jeho filmy od začátku do konce, bez rychloposuvu by bylo opravdu úmorné. Takže já bych film nehodnotil nějak zle, jako povídkový je koukatelný. Výběr héreček je věc jiná, pro někoho nejvyšší slast, pro někoho jiného balast. V subžánru erotických pohledů a průniků je film průměrný, ocení ho spíše Tintovi příznivci. Nevím, zda-li na základě právě zhlédnutého se pustím do dvou titulků k jeho filmům, co jsem si plánoval.

plakát

Fantom kiler (1998) 

Playboy Late Night v ostřejším polském vydání. Pokud nebudu přemýšlet nad sériovým vrahem, který nosí takovou masku, přes kterou nemůže vidět, odpustím kvalitu digitální kamery, nebudu počítat efekty jako je např. prolínání obrazů, odmyslím si aranžmá hudebních videoklipů, tak mi nezbývá, než si pamatovat ta pohledná polská děvčata. To je totiž to jediné, co stojí za vidění. I přesto, že mají plasticky upravené poprsí. Nedoporučuji.

plakát

Fascination (1979) 

Anémie (chudokrevnost) byla vždy typickou nemocí lidí, kteří museli popíjet alespoň zvířecí krev kvůli své léčbě. Chuť zvířecí krve přestává stačit a tak se zrodil vampirismus (viz podobně Alžběta Bathory). Tento snímek však není ani příliš krvavý, ani zajímavý. Jedinou perlou filmu je krásná Brigitte Lahaie.

plakát

Fearless Tiger (1991) 

Pro mě milé překvapení, začátečnické, naivní ale milé. Když se ve filmu objeví i výbuchy a hořící postava, tak někomu na jeho tvorbě asi opravdu záleželo. Na Jalalu Merhim se mi líbí jakási jeho dobře skrývaná skromnost, jako i v ostatních filmech. Příběh je o drogovém kartelu Black Pearls, který do ulic vypustí novou drogu zv. Nirvána, kterou se předávkuje bratr hlavního hrdiny. Ten (hlavní hrdina) od pohřbu a chystané svatby prchne do Hongkongu, kde trénuje ve škole bojových umění (mj. se zde setkává s mistrem v epizodním podání Bolo Yeunga). Za pomoci přátel a policie pronikne na turnaj bez pravidel a ... Ještě bych vyzdvihl účast kanadského borce mistra Jeana Frenettea.

plakát

Fidel (2002) (TV film) 

Životopisný film o vzestupu Fidela Castra a jeho bratra k moci. Svým odvážným útokem na kasárna v Santiagu de Cuba s malým počtem svých stoupenců započala éra jednoho z nejkontroverznějších diktátorů na světě. Po svém propuštění z vězení uspořádal výcvik své guerilly v Mexiku za pomoci svého nového věrného přítele Ernesta "Che" Guevary a jeho věrné spolupracovnice Celie. Přemýšlel jsem, co pomohlo Fidelovi k moci. Určitě to byla jeho inteligence a do nekonečna opakující se fráze o získávání svobody, lepším řádu, podpoře školství a zdravotnictví. Jako zanícený fanatik se rozhodl do džungle Sierra Maestra povolat nejznámějšího amerického novináře, kterému lhal o skutečném počtu jeho armády. Tak jako za vlády pro Američany loajálního generála Battisty, se stejně tak soudruh Castro obrátil na Sovětský svaz se žádostí o pomoc. Vzhledem k tomu, že řada latinskoamerických zemí byla a je fakticky pod nadvládou americké CIA, která v tomto regionu rozhoduje o vládě, juntě či pučích, je těžké vydobýt pro zemi svobodu, vybudovat demokracii a zajistit samozásobitelské hospodaření. Revoluce požírá své děti a nejinak je tomu na Cuba Libre. Viva la Revolution.