Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (144)

plakát

Advokát chudých (1941) 

Snímek se mi zdál v některých scénách příliš patetický. Slavínský se nezapřel. Vyzdvihla bych výkon Otomara Korbeláře, ta role mu byla šitá na míru. Herecký výkon Lenky Podhajské byl dost podprůměrný a je škoda, že si party nemohla zazpívat sama.

plakát

Amir (2018) 

Snímek zaujal statickými záběry kamery a úhlem záběrů. Když pomineme, že každý hrdina prochází nějakým traumatem, je v mužské společnosti nejméně postižen krizí maskulinity právě Amir.

plakát

Austerlitz (2016) odpad!

Další film ve stylu slow cinema, tentokrát ve formě dokumentu. Proboha, to na to nemůže někdo upozorňovat v popisu filmu? Hodina a půl ztraceného času. Turistiku po koncentráčních táborech už jsem také provozovala a tady v tomto dokumentu jsem nenarazila, až na jednu pětivteřinovou scénu, na nic pobuřujícího. Nuda.

plakát

Bílá nemoc (1937) 

Téměř sto let stará divadelní hra a stále tolik aktuální tématika. Morální zásady se snaží zvítězit nad chamtivostí. Věčný boj lidí, kteří jsou označováni za idealisty, jdou proti všem. Doktor Galén, označovaný za naivního, trvá na své pacifistické podmínce. Bohužel lid už je natolik ovlivněn a zfanatizován, že není cesty zpět. Převedení na plátno se opravdu povedlo a Zdeněk Štěpánek zde naprosto přehrává Hugo Haase, který vedle něj vypadá jako herec druhé kategorie. Tehdejší kinematografie si dala na provedení opravdu záležet. Děj mě chytl, herci mě přesvědčili, líbila se mi výprava. Opravdu důstojné zpracování.

plakát

Blažiny lekce (2023) 

Námět a téma skvělé, ale ten konec. Co to jako bylo?

plakát

Budiž světlo (2019) 

Autentické vykreslení vesnického prostředí a "tradičního" slovenského klerofašismu. Vzhledem k historii má film v tomto bodě nač navazovat. "Normální" rodina se snaží těmto tendencím čelit a ochránit se navzájem. Vztah dědy - otce - syna, obavy nebýt jako ten před ním. Zůstat v davu, nemít problémy, nebo vystoupit ze stáda a zachovat se morálně v souladu se svým svědomím?

plakát

Byt č. 10-01 (2023) 

Silný příběh. A jestli si myslíte, že něco je nějak, zvrat na konci posune příbêh o level výš. A vše, co bylo v náznacích, do sebe najednou zapadne mnohem jasněji.

plakát

Citlivý člověk (2023) 

Fantasy s absurdními prvky. Neni to pro každého. Kvalitní hudba, kamera, herecké výkony. Napětí i humor.

plakát

Czech Made Man (2011) 

Budař mě svým hereckým výkonem zklamal. Myslela jsem si původně, že tato role je pro něj jako šitá, ale někde něco nesedlo a švy se nám rozjely... Hodně zajímavý příběh vyzněl poněkud nemastně neslaně. Ale dívat se na to dá, i díky zajímavé kameře. Hudba a zvuk bídný. Co to dává na konci tomu Havlovi? Přetáčela jsem to třikrát a nic.

plakát

Černobyl ožívá: Návrat divočiny (2007) (TV film) 

Dokument nabízí krásné záběry na přírodu trochu jako z katastrofického filmu - opuštěné město dobývá zpět příroda. Pak pár záběrů na kočičky, vlka a medvídky. Všude číhá radioaktivné nebezpečí a zvířata jej přijímají potravou, genetických mutací se objevuje minimum. Chyběl mi zde závěr s nějakou myšlenkou. Ta asi bude obsažena až v dalším díle natočeném za dvacet let.