Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jakub Vrána, dnes už velmi bohatý muž, vypráví o své životní cestě za bohatstvím. Příběh začíná popisem dětství v rodině věčně opilého otce, které muselo skončit pobytem v dětském domově. Právě tady odstartovala Jakubova kariéra malého darebáka. A odtud po malé epizodě s prací na patologii a střetnutím s homosexuály, pro které byl osamělý bezbranný mladík snadnou kořistí, pokračoval do blázince, kde se seznámil s Petrem Nohou, se kterým po revoluci začal sázet na koně. Pomocí sázkových podvodů se jim dařilo vydělat velké peníze. Jenže jejich aktivita vadila již zavedeným podvodníkům. Jednoho dne Jakub v autě zabije svého kamaráda. Skončí ve vězení, kde podle svých slov dělá kriminálníkům sexuální maminku. Po propuštění už na něj čeká Noha, který ho posílá do Šanghaje, aby tam pohlídal jeho kšefty s falešným českým sklem. Výsledkem je jeho několikaletý pobyt v Číně, vztah s exkluzivní čínskou prostitutkou Sharon a následný útěk, když se o jejich podnikání začne zajímat čínská tajná služba. Jakub musí znovu začít od nuly. Chudý jako na začátku se setkává s mladíkem, který ho přivede na myšlenku registrace internetových domén. Díky tomuto nápadu skutečně zbohatne a už ví, že každý se dá koupit. Má už skoro všechno, a tak zatouží po rodině, kterou si vytvoří způsobem sobě vlastním... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprostá ujetost podle skutečného příběhu s Janem Budařem v hlavní roli. Začíná jako malý podvodník, a nakonec se vypracuje mezi a elitu a má peněz, že je může přehazovat vidlemi. I tak ale zjišťuje, že si za ně všechno nekoupí. Najdeme tu spoustu šílených situací z jeho života, jak v Číně, tak v Česku. Prostě dokázal najít vždy díru na trhu a vydělat na ni. Taky tu vidíme spoustu šílených drogových večírků. Najde tu hodně známých českých herců. "S poctivostí nejdřív pojdeš." ()

fremy 

všechny recenze uživatele

"Dejte mi sto dolarů a já je za měsíc votočim na deset táců. Talent. Ale spíš taková vychcanost." Takto začíná nekonvenční životní příběh jednoho štístka. Nebál se vkročit do čehokoli, kde z toho koukali prachy. Procestoval svět, padl několikrát na hubu a užíval si života, protože "nic není problém, všechno se dá koupit". A nakonec.... Janu Budařovi v roli vypravěče bohužel nebylo často rozumět. Zda-li je to chyba sálu Měšťanské besedy v Plzni na festivalu Finále 2011, nebo zvuk z filmu, netuším. Ovšem šponovat uši jsme musel při promítání často a odráží se to v celkovém pocitu z filmu. V Czech Made Manovi účinkují nové tváře mj. krásná dvojčata Nikola a Dominika Danosovy. Opravdu hezké slečny i na živo. Možná je to pouze můj dojem, ale přišlo mi, že opakováním starých scén si režisér jen natahuje výslednou stopáž filmu. Tedy styl, který mě na počátku zaujal, působí ve zbytku filmu otravně. Nikoli tak celý dojem. Odcházel jsem z besedy z pocitem, stejně jako Jakub Vrána, prožité jízdy na horské dráze "jednou dole, jednou nahoře". "Dobrej plán znamená jen jedno, že to prostě vyjde podle tvejch představ. Všechno ostatní je prostě blbej plán." http://www.fremy.cz/3753-czech-made-budar-man-2/ ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

Je to někde na pomezí tří a čtyř hvězdiček, ale převládá u mě pocit z dobře odvedeného řemesla. Dnešní české filmy mají totiž jeden problém. Buď, že jsou vizuálně skvělé, ale příběh nekonzistentní či nudný. Nebo naopak mají velkou myšlenku, ale neumí jí vůbec prodat. Tenhle film si však dokázal poradit téměř se vším. Vizuálně je to jeden z nejhravějších filmů, co sem od české produkce viděl (slow motion, detaily, kamerové filtry, rychlý střih, jindy zase dlouhé záběry, úžasná hudba). Co se týče příběhu, tak tam to trošku skřípe, přesto rejža ví, co chce odvyprávět a má to i svoji přehlednost. Hvězdičku ubírám za někdy trošku slabší komentář Budaře a za množství celebrit, které se do tohoto filmu nacpalo. Jisté však je, že režiséra jsem dodnes neznal, ale ode dneška budu na jeho další díla ohromně zvědavý. 70% ()

snaked 

všechny recenze uživatele

šponovat uši jsem fakt jako nemusela, že jo, woe... Czech Made Mana jsem celkem bez problémů přijala v jeho stylizaci a efektnosti, stejně pohodově jsem o něm nevěděla po skončení titulků. Kamera, střih, exhibice Budaře, hospoda "U Norberta" s Norbertem Lichým, stejně jako Šteindler, Čtvrtníček ad., to všechno více nebo méně potěší, ale scénář opravdu nepotěší /psát texty pro JAR a scénář k celovečeráku je fakt trochu jiný level/. Jakou reakci čekal po skončení filmu Oto Klempíř? Smích nebo potlesk? Každopádně jeho výkřik "Hovno" (nebo cosi podobného) k filmu sedl parádně... ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Prokreslení charakteru skřípe, jak může např. takovej (ve filmu ztvárněný jako víceméně) buran ovládat němčinu a angličtinu, jaktože je z něj najednou prvotřídní ajťák? Holé konstatování "V lochu jsem byl samouk" k tomu určitě nestačí. Motivaci k hloubce vztahu Budař-Brožová jsem nepochopil vůbec, vykrádačky Guye Ritchieho jsou taky úsměvný, jinak ovšem solidní zábava od začátku do konce! 75% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • Podle slov režiséra Tomáše Řehořka probíhalo natáčení v 56 různých prostředích. (Hroozley)
  • Natáčení začalo v pavilonu 34 psychiatrické léčebny v Praze Bohnicích, kde se točily záběry jak z prostředí psychiatrické léčebny, kam se hlavní hrdina Jakub Vrána dostane, tak i z patologie a ze záchytky. Prostory psychiatrické léčebny posloužily zároveň i jako kulisy pro natočení scén z temné kobky tajného vězení kdesi v Číně. (Taninaca)
  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)

Reklama

Reklama