Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Krimi
  • Akční

Recenze (482)

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Geniální. Famózní. Od scénáře po kameru. Úžasné, vtipné. Oldřich Lipský je neocenitelný. Tohle je komediálněparodický koncert. Skvělé hlášky. Nádherná znalost národů a jejich povah. Hrušínský , Dočolomanský. To ladilo. Lohnivský v roli padoucha....no to je něco. Tento film stárne jako to nejlepší víno. S odstupem času zjišťujete, že je to poklad. :-))

plakát

Andělé v Americe (2003) (seriál) 

Tenhle film mě nenechal klidnou. Al Pacino a Thomsonová.....a Jeffrey Wright v jednom koncertu. Skvělé nápady a vize, fantazie propletená s horečnatými stavy. Téma homosexuálů a jejich života. Jak se nás všech uvědomění si sama sebe dotkne. Jak s náma zamává strach z nemoci u blízké osoby. O tom jak nacházíme přítelé v těch nejneuvěřitelnějších chvílích. Jak chápeme a milujeme. Jak trpíme. Jak nechceme být sami. O tom jak přijímáme své děti. Svůj vlastní život. Kobouk dolů. Je to dobrá sonda do životů. :-))

plakát

Andělé všedního dne (2014) 

To nemělo chybu. Pro mne úžasně zahráno . Každý herec v tomhle filmu má své nenapodopitelné charisma :-) Opravdu moc dobré. :-)

plakát

Anděl Páně (2005) 

Tak tohle je další film. které doma říkáme klasika. :-) Skvělá, povedená pohádka. Opravdu nádherná. Vtipná. Čert a Anděl jsou kouzelní, milí, legrační prostě naši :-) :-) Děkuji. Těším se na vychvalovanou dvojku :-)

plakát

Andula vyhrála (1938) 

Nádherná naivní komedie jak chudá holka ke štěstí přišla. A ta holka má své kouzlo. Je chytrá, inteligentní, vtipná. A nemá strach riskovat. Kdo obdivuje Věru Ferbasovou a Hugo Haase bude spokojen. Jejich komika je inteligentní, nestrojená. Vychutnáte si i vedlejší role elegantní Růženy Šlemrové a skvěle glosujícího Václava Trégla. Další námět pro dnešní divadla a hlavně.....pro nedělní odpoledne, na které se už léta těšívám :-))

plakát

Anynka a čert (1984) (TV film) 

Vtipná televizí pohádka, kde exceluje Hana Maciuchová. Vlastimil Harapes ji zdárně sekunduje. Jak je vidět i čertíci mají své starosti s láskou. :-))

plakát

Babel (2006) 

Film stojí za to vidět. Je to ten druh filmu, který Vás donutí přemýšlet. Chápat. Cítit. ze všech č píběhů mi v hlavě utkvěla jediná sekvence daleko silněji, než ty ostatní. Intimní chvíle, kdy dává manžel svou ženu na nočník. Tak to mělo takové grády, které se mě hluboce dotkly. Zbylé příběhy Vám na mysl vytanou hezky popořádku, jelikož postavy jsou provázané. Mxická chůva, puška z Japonska, chlapci, kteří tou puškou střílí na autobus...............Koukejte a vnímejte.:-))

plakát

Babička (1971) (TV film) 

Nemohu si pomoci,ale pro mě hodnocení nejvyšší. Všichni naši herci se tady blýskli. A nesnáším konec, kdy se můžu snažit jak chci, ale tesy sekerou do jabloně mi naženou slzy do očí. V té chvíli bych občas chtěla vrátit čas a ještě jednou bych si přála vidět a pohladit ruce a tvář mé prababičky, která byla stejně moudrá, milá i zásadová jako babička Boženy Němcové. Film mě hází zpět do dětství, kdy jsme i my chodili na pouť a hltali vyprávění dospělých. :-))

plakát

Babička (1940) 

Vždy s dojetím. Vždy s pokorou. Vždy s nostalgií. Tak takhle vidím babičku já. A děkuji Františku Čápovi, že se mu podařilo tak překrásné dílo. A děkuji hercům, protože navždy bude černý myslivec Gustavem Nezvalem aViktorka Jiřinkou Štěpničkovou a babička bude Terezií Brzkovou a Marie Glázrová bude hraběnkou..... :-))