Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Našimi hrdiny jsou lidé, kteří si nechávají život prokluzovat mezi prsty. Neměli by. Pro některé z nich to totiž dneska večer skončí. A proto se v jejich blízkosti objevili andělé. Jejich podoba a názory vás asi zaskočí. Ono je to vzájemné. Lidskému oku neviditelní strážci našich osudů bývají zase pro změnu překvapeni překážkami, které sobě a jim dobrovolně stavíme do cesty. Podle mimořádného románu Michala Viewegha "Andělé všedního dne" natočila režisérka Alice Nellis originální příběh, v němž pomyslné andělské perutě nosí Marián Labuda, Vojtěch Dyk, Eliška Křenková a Vladimír Javorský. Tihle čtyři se snaží provést své lidské svěřence jejich nejtěžším dnem. Učitel autoškoly Karel (Bolek Polívka) se souží v citově prázdném manželství s Marií (Zuzana Bydžovská), které si kompenzuje sny o své studentce Ester (Klára Melíšková). Ta však právě pohřbila manžela a zatím není připravená na nové vztahové dobrodružství. Zdeněk (Václav Neužil) se chce dneska večer zabít, protože mu jeho kamarád Filip (Ondřej Sokol) přebral ženu. Těžce to nenese jen on, ale i jeho esotericky založená matka (Zuzana Kronerová), která se kvůli tomu navíc rozhádala se svou nejlepší kamarádkou, výše uvedenou Marií, protože Filip je její syn. Tenhle složitý vztahový propletenec rozetne osud už za pár hodin. Přestože andělé mají být nestrannými pozorovateli, nedá jim to, aby se alespoň částečně nepokusili situaci zachránit. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (296)

GeusX 

všechny recenze uživatele

To byla doba než to vůbec začalo dávat větší smysl, zorientoval jsem se v tom propletenci (kdybych si býval byl přečetl hned obsah, tak je vše jasnější... ale obsahy většinou nečtu neb mnohdy moc vyzrazují) a začalo to být trochu zajímavější. Ale to už se blížil konec filmu a jeho pointa... :-/ Takový trochu zbytečný film zahraný dobrými herci. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Vtipně rozehrané hrátky andělů. Našeptávání a vyprovázení na poslední cestě. Ale ono to vůbec není tak špatné, jak tady mnozí píší. Vždycky jsem ráda, že si nečtu před sledováním filmu moc komentářů. Samozřejmě že předloha pokulhává a od Alice už jsem viděla silnější snímky. Ale i tak mě film bavil, andělé byli dobří až na slečnu, která mě herecky neoslovila. Opět ten citlivý ženský rukopis o vztazích a různých emocích. Má to takového klubového ducha. A výborný byl obraz i hudba. Očekávala jsem méně a dostala jsem více. 70% ()

Reklama

hansel97 

všechny recenze uživatele

Asi tu oproti většině budu jediným zastáncem postav andělů, které pro mě celý film ozvláštňovaly a vytahovaly jej z průměry. Jinak by to bylo takové klasické nepřekvapivé šablonkovité drama, v němž vás nic nepřekvapí. Takhle jsem ale spokojený hlavně ze strany výkonů a hravosti scén, například zastavování času, trochu mi vadil ten tablet andělů, ale dobře. A už vůbec bych nevyčítal zmatený scénář kvůli velkému množství postav, je to adaptace knížky a jinak to asi vážně nešlo, když všechny z nich nakonec jsou důležité pro celkový děj. Velmi příjemné, pokud se tak dá mluvit o smutném filmu. ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Pěkné to má, paní režisérka, pěkné. Nad logikou děje radši nepřemýšlet, protože jsou v tom andělé, kteří se dokáží i zjevovat, znají budoucnost, a přesto se jim tu budoucnost moc nedaří pozměnit, i když by chtěli, ale jinak všechno to kolem bezva. Pěkná kamera, dobrá hudební složka. A i ten v místech pro někoho nelogický děj je celkem fajn. Dá se na to v klidu koukat. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Alice Nellis se nesmírně snažila, to lze cítit v každém záběru. Bohužel se ukázalo, že velmi čtivá a kvalitní novela Michala Viewegha je nezfilmovatelná. Ačkoli jsou Andělé všedního dne herecky precizní a to mluvím o lidech i andělích, podpořeni nádhernou hudbou a pěknou kamerou, děj je příliš doslovný a postupně nudí, až unudí. Uznávám, že je to nesmírně těžké, ale možná se přece jen dalo občas vydat cestou náznaků či metafor než přílišnou upovídaností. Jsem zklamaný, ale přesto oceňuji snahu a úsilí, které si natáčení dozajista vyžádalo. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo například na střeše sportovní haly Folimanka, na pilíři Nuselského mostu a také 80 metrů nad zemí na střeše hotelu Corinthia v Praze. (Terva)

Související novinky

Best Film Fest 2014

Best Film Fest 2014

09.12.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 11. do 17. prosince tohoto roku Best Film Fest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama