Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (13)

plakát

Jan Hus - Cesta bez návratu (2015) (TV film) 

Ani film, ani dokument. Kromě Javorského všichni herci odříkávají své linky absolutně bez zájmu či snahy o nějaké procítění. Možná není divu, ani scénář neměl co nabídnout. Vycpávky s nevěrohodnou nevěstkou jako by tam někdo vtlačil aby film měl potřebnou stopáž. Tohle bylo opravdu utrpení!

plakát

Gagarin: První ve vesmíru (2013) 

Patrioticky prvoplánové prkenné představení plné patosu. A jistě by se ještě nějaká ta "p" našla.

plakát

Život té druhé (2012) 

V podstatě jediný důvod vidět tento film je Juliette Binoche. Její příznivci budou spokojeni, ostatním film asi moc nepřinese.

plakát

Dracula Daria Argenta (2012) 

Argentův styl se zde dostal na hranici únosnosti. Přitom potenciál by tu byl - atmosféra a scenérie občas zablesknou. S hereckými výkony je to ale daleko horší, mírně řečeno. Až na výjimky jako je Marta Gastini, díky které se dal film alespoň dokoukat. A Dracula jako obří kudlanka...? - v tomto filmu se ani není čemu divit. Za mě dvě hvězdy když zavřu obě oči (ideálně tak na půlku filmu).

plakát

Sbohem, královno (2012) 

Film určitě není historickou rekonstrukcí a nelze ho tak brát. Spíše staví na jejích základech a snaží se zaměřit na poměrně krátké časové údobí, kde se historické souvislosti ani nemají šanci jaksepatří rozběhnout. Drama se zde naopak odehrává na jiné rovině, a to na vztahu mladé služebné a francouzské královny. Právě pohled mladé dívky, nezasvěcené zcela do nastalého všeobecného chaosu, koresponduje s pohledem diváka vrženého do dění právě se blížících revolučních událostí. Nepatrná gesta a náznaky nám zde umožňují postupně odkrývat svět ne ženy, která je středem zájmu celého Versailles, ale dívky, která prožívá své pocity stejně silně jako nejmocnější a neznámější lidé své doby, i když přeci jen poněkud méně výstředně. Ale žel, nic netrvá věčně a doba změn se nezadržitelně blíží. Uznání si zaslouží i herecký výkon hlavní představitelky (Léa Seydoux).

plakát

Středověk (2008) (seriál) 

Dokumentární série s trochu příznačným pomalejším tempem a vyprávěním. Nevidím to určitě jako nevýhodu a ani mi to nepřišlo nudné. Naopak jsem ocenil zpomalení tempa, což dobře kontrastuje s dobou dnešní a dobou, o které dokument vypráví. Mohl jsem se tak lépe při sledování přenést do oné doby. A to bez bombastických prvků a přehnaných dramatizací, které jsou pro moderní dokumenty příznačné. Informační hodnota mi přišla více než dobrá.

plakát

Buňka (2009) (seriál) 

Poměrně zajímavý dokument, pokud vás zajímá tajemství života a způsoby jeho manipulace člověkem. Je ale bohužel zaměřen hodně jednostranně. A to tak, že veškeré objevy a pokusy na poli genetických úprav jsou zde brány jako jedno a to samé. Člověk má pocit, že když umí zmutovat octomilku tak, aby jí narostlo deset očí, je super a fajn věc. Nepadají zde žádné morální otázky, možné problémy, které by takové pokusy mohly přinést. Což působí dost propagandisticky a dokumentární hodnotu docela dost sráží dolů.

plakát

Seznam smrti (2011) 

Po celou dobu si film držel moji pozornost. A to díky postupnému budování atmosféry, která se ke konci filmu jen zhušťuje. Nenápadné náznaky, sotva postřehnutelné dějové zvraty, to jsou prvky, které má film velmi dobře zvládnuté. Představuje svět ač obyčejný na první pohled, tak přece jen něčím tajemný, nezvyklý, kde není tak úplně vše v pořádku... Pro mě velké překvapení.

plakát

Noc hrůzy (2011) 

Remake původního povedeného snímku z roku 85. Tato verze se však nepovedla. Film postrádá cokoliv by diváka mohlo více zaujmout. Herecké výkony jsou průměrné, herci nevýrazní. Některé scény ač se snaží být vtipné postrádají invenci. Celý děj je neuspořádaný, dívák se nemá kde chytit. Dle mého zbytečný film a nemám důvod vidět ho znovu.

plakát

Shōnen Sarutobi Sasuke (1959) 

Příběh ze středověkového Japonska o malém chlapci, který se náhodou setká se zlou čarodějnicí, která v přestrojení za obřího salamandra sežere jednoho z jeho zvířecích kamarádů. Rozhodne se proto pro pomstu. To ale není snadné, nejprve se musí stát také kouzelníkem, vydá se proto na dlouhou cestu za jedním čarodějem, aby mu pomohl. Film jsem viděl několikrát jako malý kluk, s německým dabingem na VHS - a i když jsem většinou nerozuměl co postavy říkají, kouzlo příběhu a jeho zpracování mi to vždy vynahradily. Myslím, že Německo byla jedna z mála zemí, kde tento krásný animovaný barevný film běžel v televizi. Samotná přístupnost filmu na nějakém médiu je téměř mizivá. Což opravdu nechápu a je to velká škoda. Na dobu vzniku je opravdu výjimečný i po technické stránce.