Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Kolegyně GOtoUCSC uvedla, že se 120 minut smála. Tak já jsem asi viděl jiný film, protože pro mne to byl typický žánr - "horror". Četl jsem si recenze polských diváků a také se netrhali smíchy. Takže to označení COMEDY bych bral s rezervou :-) Ale k filmu. Hlavní hrdina sám vypadal jako upír a nebo nemocný herec. Také Toni Collette mi tam moc neseděla. Koukám na ní v seriálu Tara a její svět, kde hraje bláznivou manželku, která má několik osobností a jako matka v horroru, prchající před upírem, to prostě nebylo ono. Zato Colin Farell - paráda, skvělá role. Také není jen tak označován ve filmu jako Sexy-Bad-Ass a fanynky prý v kinech šílely. Filmu nechybí napětí, efekty a jelikož si nepamatuji verzi z roku 1985, nemohl jsem porovnávat. Rozhodně jsem se nenudil.70% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

''Oh no ! That’s a fucked-up vampire hand ! Now you believe me?'' Čekal jsem naprostou pitomost a taky jsem ji dostal. Jenže v dobrém slova smyslu. Fright Night si totiž na nic nehraje. Servíruje nám onu ''jednoduchou'' zábavu, při které se čas od času rádi v kinech odreagujeme. Chvílemi si dokonce utahuje sama ze sebe, což je u podobného stylu filmu velice důležité. Není totiž nic horšího, než absolutní propadák, snažící se o seriózní dojem. Takže za to příjemné překvapení, které se hlavně konalo asi díky Antonu Yelchinovi, přihmouřím obě oči - 70%. ()

Reklama

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Při váhání mezi 3 a 4 hvězdami mně ovlivnilo hned několik věcí. Když jsem do toho šel, tak jsem si myslel, že je to čistě horor, ale když jsem se v průběhu docela slušně bavil - a nebylo to proto, že by to bylo trapný, jak se u špatnejch hororů často stává - ale proto, že je to fakt prdel. A tak mi docvaklo, že to je horová komedie, a to víceméně silně nadprůměrná. Snímek se s ničim nesere, je celej tak nějak "cool", Colin Farrel je fakt výborně šílenej záporák a Anton Yelchin už dávno neni takovej usmrkánek. Nevím jestli to byl účel, ale přišlo mi, že film paroduje pár profláklejch věcí, třeba Crisse Angela. Kdyby šlo jen o horor tak je to podstatně slabší, ale takhle.. já se bavil. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Při všech těch dnešních upírech je tady ten v podání Colina Tepllera nejHORŠÍ. Samoúčelný debílek, který přemýšlí jen svým údem, ee hladem (po krvi) tak. Pochází z jakéhosi rodu krys-upírů (od slova potkan). Tenhle druh se "rozmnožuje" v rámci migrace a podněcuje si dnešní noční Las Vegas uúu. Na kloub tomu všemu přijde študák... opravdu je to ztráta času, bolehlav, a i když já rád tyhle homovampiro - gaye, no musím uznat, že třeba takový Daemon (ženská část publika určitě ví, o koho jde) má větší úd než tady ten, kdo to vlastně je? Bere se to moc vážně a je to hoší než polovina seriálů s danou tématikou, co se dneska pro ty děcka, ehm točííí. 2/10 a to jako z lítosti a prosím, už víckrát ne. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V priebehu osemdesiatych rokov minulého storočia sa v Spojených štátoch amerických vyprodukovalo nespočetné množstvo hororových filmov. Bol to zlatý vek tohto filmového žánru. Mnohé z nich si rád pripomínam dodnes. Sú pre mňa kultové. Medzi takéto tituly patrí aj snímok "Hrôzostrašná noc" (Fright Night) z roku 1985. Je to zábavný, tajomný, napínavý vamp horror. Keď som sa dozvedel, že v roku 2011 bol natočený jeho remake, tak som si ho hneď pozrel. Bol som naň fakt hodne zvedavý. Nezapôsobilo to na mňa tak silne ako pôvodný snímok, ale v podstate to bolo celkom dobré. Jednoduchý, priamy, zábavný, americký upírsky horror pre teenagerov. Na jedno pozretie to bolo fajn, ale predsa len zostanem pre budúcnosť radšej verný starej klasike. *** ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení filmu probíhalo v Nevadě a Novém Mexiku. (zuzatko1996)
  • Peter Vincent (David Tennant) má ve filmu zbraň Winchester Model 1897 ráže 12 gauge. Amy Peterson (Imogen Poots) má ve filmu zbraň Colt Single Action Army ráže .45 Long Colt. (dc125)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama