Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (7)

plakát

Modré diamanty (2018) 

Velké zklamání. Celý film mě neustále vytáčel. Scénárista se asi rád dívá na porno a zařadil do filmu všechny sexuální klišé, která by se slintalům mohla líbit. Bohužel si film podle hodnocení ale tolik slintalů nenašel, takže ani hromada sexu jej nezachránila. Keenu má doma manželku, ale je momentálně až na Sibiři a dostane chuť zlobit. A to s první holkou, na kterou narazí - nesympatickou a pro mě absolutně antisexy Anou Ularu. Obsazení této role opravdu nechápu. S ní si vysloveně užívá, i když ho nutí myslet na manželku. Prostě nechuťárna. To celé na pozadí obchodu s diamanty, které celý film hledá, jelikož parťák se mu neozývá. Sprosté, bez děje, bez nápadu, bez konce. Závěr je bohužel úplně idiotský.

plakát

Favoritka (2018) 

Tak rozporuplný film jsem dlouho neviděla. Herecky naprosto grandiózní, že nominace všech tří hereček na Oscara jsou opravdu na místě. Perfektně zahrané po všech stránkách, spousta dlouhých emočních záběrů, kde hraje pouze mimika obličeje. Co se týče příběhu, jde o vyhrocené, v té době však běžné, intriky na královském dvoře. To je pro mě však všechno, co můžu hodnotit kladně. Hudba mě přiváděla k šílenství. Manžel vtipně poznamenal, že asi neměli na orchestr, když tam někdo "špidlá" neustále dva tóny za sebou. Ty ustát hned v několika scénách je úctyhodné. A kamera? Přestože jsem herečka a mám ráda i artové filmy a ocením zajímavou kameru, tenhle experiment a neustálý mix rybího oka s klasickými záběry, snímanými nesmyslně nízko, s šílenými švenky a prolínačkami bez ladu a skladu, mi opravdu nesedl. A u závěrečných titulků jsem se docela nasmála, když jsem nemohla pomalu přečíst ani slovo. :) Kameru a hudbu bych bohužel hodnotila jako odpad, ale famózní herečky tenhle film vyšvihly na tři hvězdičky. Přála bych jim výsledek v mnohem klasičtějším pojetí.

plakát

Faunovo velmi pozdní odpoledne (1983) odpad!

Bohužel mi experimentální filmy tohoto typu nic neříkají. Kamera se zbláznila, nepochopitelné švenky a zoomy, které mi dávaly smysl pouze ve scéně koncertu, mi doslova vadily. Taktéž herecké výkony nebo spíš nevýkony. Artikulace u hlavní postavy ni nevadila, ale vytáčel mě projev a nepřirozenost. Vedlejší postavy přehrávají nebo nehrají vůbec. Jelikož není herectví jednolité, těžko se v tom hledá nějaký záměr. A prostřihy do psychidelické krajiny v kombinaci s hudbou Debussyho mají asi dokreslovat atmosféru, kterou film ale postrádá a nefungují ani jako kontrast.

plakát

Zrodila se hvězda (2018) 

Než jsem zhlédla poslední remake filmu, dala jsem si práci a podívala se na všechny ty starší verze. Vzhledem k tomu, že můžu srovnávat hned 4 filmy, bohužel musím říct, že nejnovější z roku 2018 je nejslabší. Chápu, že si Bradley Cooper toužil zahrát skvělou roli a klobouk dolů, že si film zrežíroval a napsal scénář. A je fakt, že herecky je famózní. Nelíbila se mi kamera, působí to na mě místy jako dokument. A na můj vkus je věnován zbytečně velký prostor písničkám. Chyběla mi tam hlavní myslenka, a to nezměrná láska. Tady mi připadalo, že se zase tolik rádi nemají a že závěr filmu řeší spíše jednotlivce a jejich problémy než obětování se pro toho druhého. Rozhodně nejlepší verzí je pro mě muzikálová s Judy Garland, pak originál, kde se hlavní postava stane herečkou, nikoli zpěvačkou, pak uzpívaná verze s Barbrou Streisand a nakonec ta s Lady Gagou.

plakát

Čarovný les (2014) odpad!

Něco tak děsivě nudného a blbého jsem ještě neviděla! Chtěla jsem film zhlédnout, abych si o něm udělala obrázek a musela jsem to udělat natřikrát. Delší dobu to totiž nejde vydržet. Má velká očekávání byla zborcena! Never more!

plakát

Dom Hemingway (2013) 

Šokující filmová role nesoucitného a sprostého kriminálníka ztvárněná Judem Law je více než překvapující. Počáteční monolog jako óda na penis přechází v další nečekané a brutální scény. Pro herce skvěle zvládnutý protiúkol, ovšem nutno podotknout, že pro křehké povahy tento film určitě není.

plakát

Zachraňte pana Bankse (2013) 

Arogantní a zároveň šarmantní humor Mrs. Travers v podání bezkonkurenční Emmy Thompson je podle mého gusta. Skvělý střih umocňuje dva paralelní světy - dětství a dospělost. Stejný záběr užitý na začátku a na konci filmu pozpátku je krásným obrazem prolínání snu, fantazie a reality.