Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (126)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Siberia nie je žiadnou cieľavedomou kriminálkou alebo napínavým thrillerom. Do žánru neprináša nič než podpriemernú snahu s výnimočným hercom, ktorý však pri podobne nezáživnom scenári nemôže urobiť žiadne veľké zázraky. Ak nepatríte medzi skalných fanúšikov Keanu Reevesa, filmu sa pokojne oblúkom vyhnite. A možno to urobte aj v prípade, že Reevesovi tak ako ja veľmi fandíte. Neprídete skutočne o nič. 3/10 ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Zajímavé postavy, K. Reeves hraje svoji klasiku, jen tak na 40%. Charaktery super, prostředí moc fajn. Tempo pomalejší ale filmu to svědčí. Celkem nápadité zkombinovat romantiku a thriller. Akorát po pár minutkách ale máte pocit, že už jste to všechno někde aspoň jednou viděli. Ale prvních 40 minut je pocitově tak 3 hodiny.... :/ ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Jako thriller nudné. Vlastně je to thrillerem maximálně ve čtvrtině stopáže, a i v ní se udějou pouze základní žánrové klišé. Zbytek je milostným příběhem, ve které americký manžel Keanu na opačné straně zeměkoule (Sibiř) souloží s osamělou ruskou servírkou. A zajde si na polovačku do lesa na medvědy s jejími bratry. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Keanu jede do Ruska kvůli diamantům. Hledá tam svýho parťáka, mezitím najde pěknou barmanku, která ho chce. Pak si dá pomerančový džus, baví se o jeho ženě. On jí vezme do města, kde ho zase chce. A mezitím jde s kámošema barmanky lovit medvěda. Jak absurdně ten film zní takhle v textu, tak možná ještě víc vypadá ve skutečnosti. Není to thriller, nemá to pěkné prostředí, Reeves vypadá, že nechápe co tu dělá, romantika nefunguje v nejzákladnějších věcech. Alespoň za Ana Ularu je pěkná ženská. ()

Kushina 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě neskutečně nudil. Kromě zajímavých rozhovorů s ruským mafiánem a asi milionů mrdaček se nic nedělo, kdybych to věděl, mohl jsem si pustit porno a vyšlo to na stejně. Konec také takový useknutý a hlavní hrdina celkem snadno a bez vyjádření emocí divákovi umírá a film tak nějak skončil, aniž by pro mě začal. 45% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Značka vodky Sibirskaya Rosa – v překladu „Sibiřská rosa“, která se objeví ve filmu, ve skutečnosti neexistuje. (ČSFD)
  • Natáčelo se Winnipegu v Kanadě a v Rusku v St. Petersburgu. (ČSFD)

Reklama

Reklama