Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (94)

plakát

Pygmejové, děti džungle (2011) 

Tento film se do cestovatelského festivalu expediční kamery hodil asi nejvíce. Je krásně vyobrazena Afrika a její malá skoro zapomenutá civilizace Pygmejů (až na neustálé natáčení povislých prsou Pygmejek). Cestu do nitra Konga prožíváte s Barabášovo partou až do úplného konce, kdy musí utíkat před vojáky. Je to celé trochu nasáklé myšlenkami "Musíme pomoct Africe." a "Třiďte odpad!" Filmu to však neubírá na kvalitě. Dokonce mě to nutilo nad tím i chvíli přemýšlet (a to nemám tyhle myšlenky rád).

plakát

Trabantem až na konec světa (2014) 

Přišlo mi, že měli pohodovější cestu oproti Africe. Možná proto, že se od dvou posledních cest lecčemu přiučili. Strašné stavy vozovek nahradily pětikilometrové rozdíly nadmořských výšek. Místo obyvatel Jižní Ameriky poznáváme spíše celou bandu cestovatelů a motorová vozítka. Ale kvůli tomu jsme přece do kina šli! Na trabanty. Ne na žádný obyčejný dokument o Jižní Americe. Pravda, že by filmu neuškodila hodinka navíc, která by nás seznámila s místní kulturou a vůbec vším, s čím se tam setkali, ale to už také rovnou mohli natočit seriál věnující se každé zemi. Film je nadupaný spoustou hlášek, u kterých se smálo celé kino Světozor. Cítil jsem se v malém sále jako doma a celému filmu to hodně přidalo! Nebudu psát, jaká scéna se mi líbila nejvíc, napíšu jen, že kromě rapování a společného koupání se mi líbily všechny. Za pět a už koukejte vyrazit někam ještě dál!

plakát

Mlčení jehňátek (1991) 

Tak dlouho jsem si to šetřil, až jsem na to měl moc veliké nároky. Možná při druhém shlédnutí dostane 5.hvězdu. Antony je zde parádní, Jodie mi zase tak skvělá nepřišla.

plakát

Bright (2017) 

Počáteční napětí sice postupem filmu vyprchává, ale jinak pěkná podívaná založená na originálním nápadu. Jen ten ork se mi zdál nemastný neslaný. Nebyl ani vtipný, ani silný, a tak z něj udělali jen obyčejného parťáka jiné pleti s lehce zvýšeným citem pro čich. Na rozdíl od Vůně ženy nemusel přijít o zrak.

plakát

Blok 99 (2017) 

Musím uznat, že nic podobnýho jsem ještě neviděl. Připomnělo mi to Tarantina.

plakát

Suri (2015) 

Pěkná výprava za kmenem pygmejů, padron suri. Film jako okopírovaný přes Pygmejové - děti džungle, kde mi ještě tolik nevadilo násilné "musíme to změnit". Pokud chce Palo něco změnit, tak toč anglicky! Možná si pak těhle problémů někdo všimne.

plakát

The Pamir Game (2014) 

Humorně pojatá výprava za Komunistou. Dva troubové baví celou dobu, ale filmařina jim zatím moc nejde, jak sami přiznali na přednášce, která následovala po promítání. Jen tak dál a třeba to dotáhnete dál.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

První film, kde jsem nejdříve znal nazpaměť soundtrack.. A byl jsem s ním nadšen i co se týče barevného provedení. Film nebyl nikterak výjímečný, ale jako kulisa ke skvělé hudbě to nemělo chybu. Spousta barev, nějaké ty emoce a a jakýsi náznak mírně komplikovaného příběhu.Olívie Wildeová kóča jako vždy a nějaké ucho, které jako hlavní hrdina nebylo úplně marné... Za Daft Punk bych dal 5, za film asi 3. Proto volím průměr.

plakát

RocknRolla (2008) 

Komplikovanější sbal prachy a vypadni, kde už ale herci vypadají moc sebejistě a vše jim až moc hladce vychází. Nevím proč ale něco mi na tomhle díle spolu s Podfuckem nesedí. Asi výběr herců..

plakát

Rychle a zběsile 6 (2013) 

O dost lepší než pátý díl. Řekl bych, že se konečně poučili ze svých chyb a splácali všechny předešlé díly dohromady (dokonce i černou ovci trojku). Akce je oproti pětce přehledná, auta jsou hezčí, fyzika reálnější, herci mají méně stupidní dialogy a celkově i příběh si přilepšil (až na pár hluchých nedůležitých míst). Parta jako by dospěla a už nemá pestrobarevná autíčka, ale namakaná auta s pořádným motorem, která stejně hned rozmlátí (proto asi tolik nemalují). Díl jsem si užil stejně jako kdysi jedničku, ale oddychová série prostě nikdy nebude záležitostí 5ti hvězd. 4 jsou vrchol, kterého po Cimrmanovských slepých cestičkách zase dosáhli.