Reklama

Reklama

Trabantem až na konec světa

  • angličtina Trabant at the End of the World (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Cestovateli Danu Přibáňovi a jeho partě nestačilo, že dokázali nemožné, když přejeli Trabantem Afriku a natočili o tom nezávislý film. Rozhodli se vypravit na ještě náročnější cestu. 21 124 kilometrů napříč Jižní Amerikou až na konec světa. A aby to nebylo moc jednoduché, tentokrát nepojedou jen Trabantem. Sestava snů v mezinárodním týmu Čechů, Poláků a Slováků patří podle Dana „buď do blázince, nebo na šrotiště." Dva Trabanty, polský Fiátek a Jawa 250 z roku 1957 se místo toho vydává vstříc tomu nejnáročnějšímu, co se dá v Jižní Americe najít. Amazonský prales, pětitisícové průsmyky And, pouště i oceán. Tahle šílená jízda rozhodně není bezstarostná, je ale fascinující a zábavná. Jak se dokáže snést osm lidí ze třech zemí, kteří se navzájem skoro neznají, čtyři měsíce ve žlutých ponorkách? Ta největší výzva není venku, ale uvnitř. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (264)

LiborGondek 

všechny recenze uživatele

Ona už cesta napříč Afrikou byla výjimečná, originální, poutavá, zábavná, no prostě velmi, velmi dobrá. Jižní Amerika? Přidala ve všech ohledech. Pokud se někdo snaží udělat něco na podobné úrovni britského TopGearu, z pravidla se mu to nepodaří. O to víc si cením toho, že se to podařilo Čechovi. A vozidla s kterými se mu to podařilo? To není nepravděpodobné, to je zázrak! ()

mike007 

všechny recenze uživatele

Oproti Africe to byla taková pohodovější jízda, moc technických problémů se tam neřešilo, ale nuda to rozhodně nebyla - naopak - problémy a blbou náladu zde nahradily velmi zábavné momenty. Častokrát jsem se přistihl jak jsem se v kině hlasitě zasmál. Jedna z nejlepších hlášek mi zní ještě teď v uších - "Kua, kdo sem postavil ten sloup?!!" A Marek, ten byl výbornej. On ani nemusel nic říkat. Stačil na něj pohled a každej se smíchy zakousl do sedačky před sebou :-) Určitě tento dokument doporučuju všem komu je cestování blízké. ()

Reklama

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

S ČT , alespoň co se zpravodajství a dokumentaristiky jsem se rozešel již dávno. Ale voni všichni, že prý právě todle je ten supermegahustejvtipnej vodvaz. -- Leda tak řídká stolice. Už jednou jsem si takhle naletěl-, že prý ty časozběry paní Třeštíkový to všechno posunou jinam (nedokoukal jsem tu ohromnou porci hyenismu ani jednou, takže jsem ani nehodnotil), ale proboha tohle? Možná na začátku ,,vtipný" nápad-kam až s těmi verky dojedem? Tak dojeli, kam dojeli, ovšem pak se to rozjelo. I ČT došlo, že prodat se dá všecičko, na co lidi čumí. Další a další řady byli v plánu. A tak dvoutakty (sem tam fiat) sjezdíme co se dá. Kdyby jen tohle, šlo by o nudnou stokrát mletou melánž, ale ty kecy...kecy-furt stejný ubohý (z prdele tahaný) ftipy, náčelník výletu nejistý uřvaný sociopat, naprostá absence pokory a debilní rasistický humory a zase další kecy.-- Kdykoli kamkoli jedu-jedno pravidlo je neměnný! Přizpůsobit se místním zvykům i lidem. Tohle je pro mě základní premisa slušnosti v rámci výletů do jinam (tohle ovšem očekávám i od návštěvníků k nám).--- Jsem zavilý odpůrce tzv. politické korektnosti (stejně nebezpečné jako náckovství), ale ta úporná snaha býti světoví, ftipný za každou cenu a přitom jen maskující své buranství-no to mě fakt nasralo! ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

jelikož jsem prvně viděl seriál, tak to z mého pohledu byla spíš taková rekapitulace, která neměla čím překvapit.. s Afrikou si příliš netroufám srovnávat, jelikož mé vzpomínky :) na ni byly dost nekompromisně přebity právě dvanáctidílným seriálem.. každopádně ale spokojenost a moc se těším na to, co Přibáň a spol. předvedou příště.. (Austrálie) ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jediné mínus, které by se dalo zmínit je ten, že další trabantí putování je dalším místy stereotypním pokračováním. Místy tomu tak doopravdy je, ale to bych s klidem přešel a rozhodně poznamenal, že nám parta kolem Dana Přibáně naservírovala opět velmi zajímavé cestování, o kterém se nám většinou může jenom zdát. Opět palec nahoru. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (7)

  • Videomateriál byl natočen zařízeními Canon 5D, Canon XF100, Canon 7D, Canon G1 a GoPro HD Hero 2. Z 80 % se natáčelo na fotoaparáty. (fox171cz)
  • Trabantí expedice vyjela 2. 9. 2012 a cesta trvala přes 4 měsíce. (Lucas87)
  • Celkem bylo pořízeno 480 hodin filmového materiálu. (willy1)

Související novinky

PF 2015

PF 2015

31.12.2014

Z celovečerních filmů, uvedených do našich kin v roce 2014, v ČSFD žebříčku nejlépe hodnocených filmů zatím vyhrává režijní mág David Fincher. Jeho precizní thriller Zmizelá o chlup porazil i Nolanův… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

10.07.2014

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a Mat pořádá od 10. do 16. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama