Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (1 016)

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Dalo se na to koukat jen pro super obsazení hlavní dvojice. Ten příběh je tak dlouhý a nudný, že fakt nechápu, co vedlo režiséra k takovému výběru.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Znám z osobní zkušenosti. Prostě už někoho nechcete a ten to nechápe a pořád otravuje. Ale že by si ufiknul všechny prsty a nechal spálit barák ? Zdánlivou nelogičnost vyvažují nádherná panoramata, skvělí herci a taky dost zvířat.

plakát

Čuník (2022) 

Čekala jsem nějaký point, ale nic takového nepřišlo.

plakát

Téměř bez šance (1999) 

Banální a nezajímavý, koukatelný jen díky těm dvěma holkám.

plakát

Piargy (2022) 

Výtvarně vymazlený černobílý drama s nádhernou a jako vždy skvělou Judit B.

plakát

Můžu tě zničit (2020) (seriál) 

Velmi podvratný zpracování, výrazný herci. Jiný level přemýšlení o znásilnění. Hlavní hrdinka Bella je místy dost nesympatická a arogantní osoba, chlastá a bere drogy. Pak ji někdo znásilní pod vlivem něčeho, co jí nasypal do pití. Náhle se zhroutí a začne se chovat jinak. Rozjede kariéru přes sítě a pasuje se do mluvčí těch zneužívaných, používá i zavádějící metody a manipulace. Policie nemá dost důkazů a v závěru proběhne několik možných variant pomsty. Její kámoška na život a na smrt T je výrazně pomáhající a chápající postavou. Skvělý je ten fleshback z Itálie s trojkou:D. Jejich kámoš jede gayjoy přes Grindr a taky se jednou nevyhne zneužití. Je zde naznačeno i mnoho dalších rovin : způsob propagace všeho psanýho, jak to chodí v agenturách, pokrytectví těch nahoře. Nechybí ani vysvětlující okénko do školních let, i rodinný background. Celkově velmi zajímavý, dala bych to do škol v rámci sex. výchovy.

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

Ten příběh je natolik vyfabulovaný, že se na to nedalo skoro koukat. Jediný výrazný plus je už tady démonický Ralph Fiennes. Unylá představitelka dvourole byla nesnesitelně pasivní.

plakát

Domestik (2018) 

Sehrát ve třech postavách horror ala Cronenberg je skoro zázrak. Sport a jakékoli pravidelné mučení se je ZLO. Velké ocenění režisérovi za odvahu natočit film, který se v ničem nepodobá českým filmům.

plakát

Všechno nejlepší, Chiaro! (2021) 

Veselá oslava narozenin starší sestry, pak zjištění, že žije ve lži, hledání táty a pak rozhodnutí vše změnit.

plakát

Navalny (2022) 

Alexej není naivní snílek, v tradici ruských idealistů nakráčí dobrovolně do chřtánu Zla. Jistě ani není žádným demokratem ve smyslu západním.