Reklama

Reklama

Domestik

  • Španělsko Domestik (více)
Trailer
Drama / Psychologický / Thriller
Česko / Slovensko, 2018, 117 min (Alternativní 115 min)

Obsahy(1)

Roman (Jiří Konvalinka) je vrcholový cyklista, který se zotavuje ze zranění pomocí náročného cvičení a přísné životosprávy. Aby zlepšil svůj výkon, spí dokonce v kyslíkovém stanu, který si nechal postavit v ložnici. To ale těžce nese jeho žena Šarlota (Tereza Hofová), která už dlouho touží po dítěti. S každou další nocí v kyslíkovém stanu se jejich vztah proměňuje. Podaří se jim v tomto klaustrofobním prostředí ještě znovu nadechnout? Minimalistická studie rozpadu těla a vztahu v debutu Adama Sedláka, který byl v roce 2015 oceněn Filmovou nadací prvním místem za nejlepší nerealizovaný scénář. (CinemArt)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (163)

Juto 

všechny recenze uživatele

Vo filme nahliadneme na pár mesiacov do bytu manželského páru. Obraz a kamera dômyselne zobrazujú snahu o dokonalosť, úplnú kontrolu nad každým aspektom života. Od snahy o splodenie dieťaťa, cez udržiavanie hmotnosti až po nekonečné tréningy, vďaka ktorým, by sa rád dostal manžel na Tour de France. Pár prechádza krízou, pretože každý sa stará o svoje vlastné ciele. Je to intímny a brutálny pohľad na ich život a vzájomný vzťah. Hudba a zábery vo vás vyvolávajú pocit, že sledujete horor. A v psychologickom zmysle tiež sledujete. 8/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Je fajn vidět, že se česká kinematografie zase jednou posouvá o něco dál a dovoluje si trochu bořit tabu. Líbila se mi promyšlenost střihů a malé detaily podtrhující příběh (jak postavy chřadnou, uvadají i květiny v jejich bytě, ovoce v míse hnije). Bohužel je to celé opravdu hodně nedějové a příliš dlouhé. Charaktery jsou beztvaré karikatury na konci stejně jako na začátku. Co má diváka přinutit, aby ho jejich příběh zajímal? Musím přiznat, že jsem byl chvílemi myšlenkami úplně jinde. Objektivně si tohoto snímku mírně cením - je to zas trochu něco jiného, co v naší kinematografii chybí, ale bohužel mě to vůbec nedokázalo strhnout. [KVIFF 2018] ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Psychologická a vlastně až i fyziologická přestřelka mezi vrcholovou cyklistikou a snahou otěhotnět vygraduje do nepříjemného finále, které si svou cestu značkuje solidním vizuálem, skvělou hudbou, neokoukanými herci a hlavně tím originálním námětem. Nevěděl jsem, že Jiří Konvalinka je i herec, ale koukám, že se svou skupinou Vložte kočku se podílel i na hudbě, která tomu dává ty správné koule a je tím nejlepším z celého filmu. Podle mě to je film mezinárodních kvalit a je škoda, že se nepovedlo se mu nějak víc zviditelnit. Adam Sedlák si za tento počin zaslouží potlesk. A jinak chladící náplast na koule - to je sen každého muže, chch. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když umělé oplodnění a elektromotor ukrytý v rámu nejsou řešením.. Deficit v tréninku, sebeúctě, morálce, mateřství a partnerských vztazích řešen bojem s vlastním tělem. Statické záběry plné sterility a fyzičnosti, hudba chvílemi jak z útrob mimozemské lodě, případně jejího přistávání, přátelsky děsivý Hanuš jako doktor Ferrari z kotelny a s blížícím se koncem body horror, při kterém postavy vstoupily do telepodů jak kdysi Goldblum v Cronenbergově obtížném hmyzu a smíchaly své DNA…s čím vlastně? Škoda formy a často i obsahu dialogů, které tomu dávaly spíš punc trenažéru než ostré jízdy na rozpáleném asfaltu.. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na české poměry, řemeslně výborné a herecky přesvědčivé. Po prvotním nadšení však brzy dojde neuvěřitelná jednotvárnost a v pozdějších fázích i nesnesitelná nuda, kdy film na první pohled graduje do temného finále, ale nakonec vyšumí do prázdna. Veliká škoda, protože podobně odvážné filmy, v našich končinách chybí. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Před českou premiérou proběhla premiéra na Karlovarském IFF 3.července 2018. (Varan)
  • Jiří Konvalinka sa na úlohu závodného cyklistu Romana pripravoval viac, ako pol roka, keď pod vedením profesionálnych trénerov nacvičoval jazdu na valcoch i na cyklistickom ovále. Druhým domovom sa mu stala posilňovňa a absolvoval i povinnú cyklistickú depiláciu. (classic)
  • Nakrúcanie trvalo 24 dní a posledná klapka zaznela koncom októbra 2017. (classic)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

Nominace na Ceny české filmové kritiky 2018

03.01.2019

Rok se s rokem sešel a přichází na řadu rozhodování o nejlepších filmech roku. Tentokrát je řeč o ryze domácích filmech a ke slovu se dostanou pro změnu kritici, dnes byly totiž čerstvě oznámeny… (více)

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

Česko vyšle do boje o Oscara snímek Všechno bude

14.09.2018

Snímek Všechno bude režiséra Olma Omerzua (Rodinný film) byl vyslán za Českou republiku do bojů o nominaci na Oscara za nejlepší cizojazyčný snímek. O nominaci rozhodlo hlasování členů České filmové… (více)

Vary přivítají šestici domácích režisérů

Vary přivítají šestici domácích režisérů

02.06.2018

53. ročník Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary uvede v soutěžním programu rovnou šestici českých snímků. V každé ze soutěžních sekcí se představí dva domácí režiséři. V Hlavní soutěži se o… (více)

Reklama

Reklama