Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (139)

plakát

Rytíři ze Šanghaje (2003) 

Tak tohle je film, po kterém sáhnu, když si potřebuju zvednout náladu a moc u toho nepřemýšlet. Dvojka Jackie Chan a Owen Wilson je povedená a jde jim to líp než v předchozím díle. Přesun do Londýna filmu taky jenom prospěl. Co se týče záporáků, tak u mě vede Aidan Gillen. Z celého filmu je vidět, že se herci při jeho natáčení dobře bavili a to je hlavní. Owen má skvělý hlášky, Jackie Chan zas předvádí nápadité a vtipné bojové choreografie. Prostě super :-)

plakát

Tři veteráni (1983) 

Skvělá pohádka, ne-li moje nejoblíbenější. Při letošním vánočním sledování mi došlo, co tvoří ten propastný kvalitativní rozdíl mezi "novodobými" pohádkami a těmi předrevolučními. Když se podíváte na Tři veterány (nebo i jiné pohádky), tak se to tam hemží výbornými herci, nejen v rolích hlavních, ale také v těch vedlejších a tito páni herci dovedou dám těm postavám duši, pronést hlášky tak, aby zlegendárněly a tím pádem zlegendárněla celá pohádka, kdežto mezi moderními pohádkami je těžké najít nějakou, kde jsou alespoň hlavní postavy zahrány kvalitně (nebo nemají vadu řeči). Tři veterány jsem si zamilovala kvůli triu Hrušínský-Somr-Čepek, laskavému svěrákovskému humoru, poměrně originálnímu námětu, pěkným písničkám a ne nikterak vlezlému poučení na závěr.

plakát

Šťastný smolař (2012) (TV film) 

Tuto novou vánoční pohádku schválně nadhodnocuji, když vidím, jak si tady vede. Je to podle mě poctivý čtyřhvězdičkový film, který táhne především skvělý Ivan Trojan, ale i herci ve vedlejších rolích jsou báječní, dokonce i představitelé "mladých", Haničky a Filipa jsou sympatičtí a hrají dobře. Sečteno a podtrženo, rychle to utíká, nenudí to a hrdinové jsou na rozdíl od druhé novinky letošních vánoc, 12 měsíčků, sympatičtí. Strach prostě umí...

plakát

Anna Karenina (2012) 

Od Anny Kareniny jsem nečekala moc... hlavně kvůli hereckému obsazení. Jak tady už padlo, Keira Knightley je přeceňovaná herečka a myslela jsem si, že roli Anny nezvládne. Opak je pravdou, Keira je na roli sice mladá a málo charismatická, řekla bych, ale podle mého názoru hrála dobře (nebo konečně dostala roli, ke které se její stále stejný styl hraní hodí). Další věc, které milovníkům knižní předlohy moc nevoní je obsazení role Vronského... Aaron Taylor-Johnson je sice typově naprostý opak Vronského z knihy, ale tato změna oproti originálu mi nevadila, spíš naopak. Film sám o sobě je dynamický využití výhod divadelního prostředí a rychlé střídání scén mi přišlo nápadité a bavilo mě. Film sice ke konci trochu ztratil dech, ale pak přišlo finále, které rozhodně výsledný dojem nezkazilo. Tvůrci se rozhodli do děje zakomponovat jednu z neprokreslenějších postav z knihy - Levina - jen minimálně, což je trošku škoda, protože některé myšlenky zaniknou úplně nebo nevyzní jak mají. Ale na druhou stranu, kdyby mělo být na plátně vše, co je v knize, tak sedím v kině ještě teď. Velkou pochvalu na závěr si rozhodně zaslouží perfektní hudba a skvěle hrající Jude Law.

plakát

Fontána (2006) 

Zajímavé. Krásné. Je to komorní příběh o smíření se se smrtelností podkreslený magicky nádhernou hudbou. Pro mě tohle byl nejlepší herecký výkon Hugha Jackmana vůbec.

plakát

Leon (1994) 

Krásný film. Zvláštní vztah mezi Matildou a Leonem táhne celý film a je vykreslen báječně. Obě role jsou perfektně zahrané a navíc má film zajímavý soundtrack. Nejlepší na celém filmu ale asi byla role zkorumpovaného poldy Garyho Oldmana.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

V průběhu filmu jsem se přistihla, že na obrazovku koukám s přituplým úsměvem na rtech. Amélie, která tajně mění nudné životy lidí okolo sebe k lepšímu, mi příjemně zvedla náladu. Soundtrack hraje snad v každé pseudointelektuální kavárně, je strašně ohraný, ale přes to nádherný. Je to krásně pozitivní film, lék na špatnou náladu.

plakát

Černí baroni (1992) 

Výborný film, který mě nikdy neomrzí. Všechny figurky jsou napsány a herecky ztvárněny naprosto dokonale. I když znám film nazpaměť, tak vždycky netrpělivě čekám na jednotlivé vtipy a hlášky a směju se jim, jako bych film viděla poprvé. Černí baroni jsou ideální materiál na odreagování.

plakát

Klub rváčů (1999) 

Tomuto já říkám dobrý film. Je to překvapivé, má to poutavý děj, námět k zamyšlení, super herce. Výborné. Ale bohužel je Fight Club jen na jedno podívání... obávám se, že bez té nevědomosti jak to vlastně celé je, už to nebude ono.

plakát

Vratné lahve (2007) 

Včera jsem to viděla po druhé a musím přehodnotit svoje hodnocení, dávám plný počet. V českých zemích je to ve svém žánru něco neuvěřitelně nadprůměrného, docela vtipného, výborně zahraného a světe div se, dokonce i inteligentního. Je to takový pohodový film, u kterého se dá relaxovat.