Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (180)

plakát

Město neřesti (2008) (seriál) 

Popravdě moc nechápu, proč má tato minisérie tak špatné hodnocení. Kromě jistého pocitu "roztříštěnosti" k ní nemám výhrad. Zajímavě zachycený Londýn poloviny 18. století a žít bych v něm teda rozhodně nechtěl (což naopak znamená, že se tam odehrávají zajímavé věci ke shlédnutí). Postavy zajímavé, jejich jednání nečernobílé.

plakát

VALL-I (2008) 

Roztomilá pohádka, která vzhledem asi k mým nízkým nárokům na žánr jim stoprocentně dostála. Žádný rozumný přesah kromě relativně prvoplánového dojetí se nekonal, takže 4*.

plakát

Větší, silnější, rychlejší (2008) 

Ani mi to moc manipulativní nepřišlo, jak někteří tvrdí. Názor si každý mohl udělat sám. Výborný dokument.

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Výborné. Přesný opak moderních rychlých a akčních amerických detektivek. Zde jsou ve středu zájmu lidé a jejich prožívání a atmosféra, která je obklopuje. S tím souvisí pomalé tempo, aby člověk mohl do hlav postav řádně proniknout a tu lehce depresivní a melancholickou atmosféru si mohl užívat :-) V podstatě přesně to, co bych očekával od britsko - švédské koprodukce. Podrobnosti si přečtěte v komentářích ostatních uživatelů (např. StarsFan), nemá cenu opakovat již napsané. Pokud vás přesně tohle taky baví a působí na vás, nenechte si ujít. Jen doporučuji neodpískat to po prvním díle, tento druh seriálu chce čas a klid.

plakát

All in This Tea (2007) 

Putování s Davidem Hoffmanem za pravým čínským čajem, pěstovaným farmáři v horách. David mluví s farmáři, ukazuje (ale jen velmi zlehka) jak je čaj tradičně vyráběn a vysvětluje jakým nástrahám musí tento čaj čelit v boji proti čaji pěstovanému v Číně velkými firmami, které používají automatizaci, hnojiva a pesticidy. Jako povzbuzení ke hledání a pití výjimečných čajů výborné. Umožňuje nasát atmosféru hor zahalených oparem, tam kde rostou ty nejlepší čaje. Nečekejte ale přednášky o rozdílech mezi černým a zeleným čajem či jakou konvičku si koupit. O tom tento film není.

plakát

Beowulf (2007) 

Kdyby to nebylo tak digitální, bylo by to za víc. Příběh a atmosféra 4+.

plakát

Edith Piaf (2007) 

Tyhle písničky se mi nelíbí, ženská by zasloužila pětadvacet a ještě je to tak útržkovitě natočený...nemohl jsem to ani dokoukat

plakát

Krvavá sklizeň (2007) 

Napětí dobré, příběh totální pitomost.