Reklama

Reklama

Fantastická čtyřka: Silver Surfer

  • Česko Fantastická 4 a Silver Surfer (více)
Trailer 3

VOD (1)

Po smrti Dr. Dooma se tým Fantastické čtyřky vrací zpět do zaběhnutých kolejí. Reed Richards alias Mr. Fantastic se ožení se svojí přítelkyní Sue Stormovou, když tu náhle spolu se zbytkem týmu, Johnnym Stormem a Benem Grimmem, budou muset čelit zcela novému protivníkovi. Ten má jméno Silver Surfer a přišel jako předzvěst zničení celého světa! Je jenom na našich hrdinech mu v tom zabránit! Čtyřka se ale bude muset zapotit ještě více, jelikož v roli padoucha se vrátí také Dr. Doom, který samozřejmě netouží po ničem jiném než se pomstít... Japonští rybáři právě loví na moři, když náhle proletí po nebi cosi zářícího a voda v moři ztuhne. V Egyptě zase začne padat sníh a zasype pyramidy. Na západě Spojených států dojde po průletu stříbrné komety k výpadku elektřiny... Podivné fyzikální a klimatické jevy se začínají objevovat po celém světě a zajímá se o ně pochopitelně i doktor Reed Richards přezdívaný Mister Fantastic, který se chystá konečně oženit se Susan Stormovou alias Invisible Woman. Na svatbu se těší i dva zbývající členové Fantastické 4, Susanin bratr Johnny a Ben Grimm. Ti také přemluví Reeda, aby uspořádal rozlučkový večírek. Ten se zprvu brání, ale nakonec svolí. A právě když se baví s přáteli, přijde za ním generál Hager. Chce, aby Reed pomohl při identifikaci nebezpečných jevů a přispěl k jejich zastavení. Reed, který tuší, že jevy vyvolává kosmická radiace, navrhuje sestavit čidlo, které tuto radiaci zachytí a zabrání vytváření hlubokých kráterů, které na místě vznikají. Čidlo má být připojeno na vojenský obranný systém. Sám ho ale sestrojit nechce, nemá čas, bude se ženit. Doporučuje doktora Wagnera... Ve skutečnosti ale na čidlu pracuje. Právě ve chvíli, kdy stojí se Susan před knězem, dostává zprávu, že New York je ohrožen, hrozí mu sesuv. Susan se sice podaří zabránit havárii vrtulníku, škody po průletu Silver Surfera – jak pojmenují letící stříbrné těleso – jsou značné. Johnny – Human Torch – ho začne pronásledovat, dojde ke rvačce, ale Johnny se zřítí na zem. Od té doby se necítí dobře. A brzy se ukáže, že když se někoho dotkne, vymění se za něj – má v těle proměňující se molekuly. Média píší o Reedovi posměšně, Susan si stěžuje, že nikdy nebudou žít jako ostatní. Reed proto slibuje, že až tohle skončí, všeho nechají a Fantastickou 4 opustí... Mezitím je ohrožen Londýn, uprostřed Temže se vytvoří obrovský kráter a čtyři přátelé jen s námahou odvrátí smrt mnoha lidí. Generál Hager se domnívá, že Reed není schopen svět uchránit, a povolá Victora Von Dooma, přestože ho Reed před ním varuje... Reed pochopí, že energie, kterou je vybaven Silver Surfer, vychází z jeho prkna, od něhož je ho třeba oddělit. Začne na tom pracovat, což ale ve skrytu dělá i Von Doom, který se chce sám prkna zmocnit a stát se všemocným... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (495)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že po slabém prvním díle se nedá na pokračování nic moc pokazit. Stalo se. Dvojka trpí ukázkově všemi neduhami druhých dílů. Máme zde rozvíjející se linie vztahů. Například plánování svatby je naprosté fiasko. Změny k lepšímu se dostavují až s příchodem Silver Surfera, který v sobě ukrývá poselství stejně jako pohnutý osud. Takže určitě zajímavá postava, kterou stojí za to zkoumat. Cameo Stan Leeho náležitě zábavné. Marvel uvažuje o restartu "Čtyřky", já bych jim to nedoporučoval. Tim Story pokazil opravdu hodně, jenže je otázkou, zda se s tímto materiálem vůbec dají zázraky dělat. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Lepší efekty, jako celek nicméně o něco slabší než příjemná jednička. Co ovšem stojí za vmetení do tváře, je finální "zazdění" Victora Dooma, který se vší pompézností jemu vlastní nakráčí na scénu, aby mohl hlavním hrdinům znepříjemnit život (nejprve nevictorovskou ochotou pomoci, poté starým známým velikášstvím a touhou po moci) a během jediného pitomého okamžiku zmizet. Navíc takovým způsobem, že si toho - v případě chvilkové nepozornosti - možná vůbec nevšimnete a u titulků budete žhavit závity, co že se to s Vicem vlastně stalo. ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Juchúúú madafaka. Tak zatial čo pri utrápenej jednične FF4 som si od nudy skoro prsty objedol, tak dvojku som si pri všetkej jej naivnej infantilnosti príjemne užil. Ano je to pre deti (škoda), ano je to hlúpe (škoda), áno je to preplacané blbými vtipmi (škoda), ale sú stavy kedy podobne jednoduchá monohubka dobre padne. Celý ten príbeh by si zaslúžil úlpne iných tvorcov a úplne iný prístup, ale budeme tu bedákať nad rozliatým mliekom, keď presne toto všetci čakali? Silver Surfer je u mňa ultracool a Tim Story dorovnal Rattnera. Za poslednú pol hodinu, ktorá má naozaj spád nemôžem ísť pod tri. A popcorn lieta vzduchom! 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// výborný zvuk, technická stránka filmu, akce, vtip, příběh -stále celkem nenáročná podívaná, určitě né tolik vydařená hudba jako zvuk/// Já se přiznám bez mučení, že takovýhle pohádky mám rád. Sice pokuď bych přihlédl ke konkurenci, tak na ni v mnoha ohledech tenhle film nemá. Nadruhou stranu je zase jiný, než ty ostatní a to se mě na něm líbí. Dráždivé pohledy a požďuchování v partě je prima a samotný děj je zajímavý. Silever Surfer je dost výrazná osobnost a pořád ho budu mít raději, než protivníky ve Spider-menovi. Tuhle čtyřku si dám rád i potřetí. Přeci jen, oproti prvnímu dílu je zde mírné zlepšení. Každopádně kdyby ještě více přitvrdili, nebylo by to naškodu, takhle je to jen pěkná naivní pohádka./// Celkem 77%/// ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Silver Surfera už přestalo bavit být ve vesmíru věčně druhý. Všude kam přišel, hned dostával stříbrnou medaili. Pak se dozvěděl o malé, modré planetce, kde vládne hloupý skřítek George Bush a kde se nachází jakýsi fotbalový tým Slavia v jehož konkurenci nemůže skončit druhý. Stříbrňák tedy sebral svých pět švestek, stříbrné prkno a stopem chytil první kometu směr Země. Jenže se zde nachází také čtveřice superhrdinů, která chystá svatbu a Surferovo řádění zrovna neuznává. A již od Kill Billa víme, že rozzuřená nevěsta je to nejhorší, co vás může potkat. Fantastic Four: Rise of The Silver Surfer je stejně jako první díl bezpohlavní rádoby vtipná podívaná, které chybí jak dynamika děje, tak vtip či zajímavý záporák. Jen efekty se trochu zlepšili. Hlavně Silver Surfer v podání Douga "Neviditelného muže Hollywoodu" Jonese stojí za to. Na Jessicu Albu se pořád hezky kouká, ale její křivky nemůžou zachránit všechno ostatní. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku filmu při průletu "meteoritu" je možné si všimnout i pohledu na Pražský hrad z Loretánské ulice. (ledofredo)

Související novinky

Silver Surfer dostane druhou šanci

Silver Surfer dostane druhou šanci

01.03.2018

Pokud byste se marvelácké legendy Stana Lee zeptali, kdo je jeho nejoblíbenější superhrdina, odpověď by zněla Silver Surfer. Stříbrný mimozemšťan, který je rychlejší než světlo, se samozřejmě objevil… (více)

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

Stan Lee slibuje další hrdiny na plátnech kin

06.07.2013

Zakladatel Marvelu a duchovní otec většiny superhrdinů z této stáje má úctyhodných 90 let, ale pořád je vitální, velký sympaťák a s chutí hraje své minirole ve většině filmů podle svých předloh.… (více)

Wolvie už za rok?

Wolvie už za rok?

11.07.2007

Příští filmové léto ovládnou superhrdinové. Roztočí to plecháč Iron Man, pak přijdou Batman a Hulk a nakonec do toho svou kamennou pěstí praští Hellboy. A studio 20th Century Fox odvážně tvrdí, že by… (více)

Z komiksů k nezávislákům

Z komiksů k nezávislákům

03.04.2007

Minulý týden jsme psali o tom, jak se někteří herci díky Oscarům a jiným oceněním přehoupnou z nezávislých produkcí do hollywoodských trháků. Může to však fungovat i opačně. Třeba takový Chris Evans.… (více)

Reklama

Reklama