Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Thriller

Recenze (219)

plakát

Cesta do Vídně a zpátky (2007) (TV film) 

Na tv film velmi dobré. Sice je to stokrát omletý příběh, ale tvůrci tam dokázali dostat autentičnost, nadhled a humor. Ústřední dvojice opravdu hraje, ostatní neruší a ještě je tam zajímavá muzika. Kdyby se to trochu vypilovalo, aj 4* bych dal.

plakát

Czech Made Man (2011) 

Já jsem se výborně pobavil, Budař byl skvělý, bylo to suverénně zahraný a jeho styl vyprávění - hlasový projev je prostě boží.

plakát

Černá karta (2005) (TV film) 

Na televizní inscenaci to nebylo úplně špatné, avšak bylo to celkem zdlouhavé a vytváření atmosféry občas nefungovalo. Závěr byl spíše komický, kdy seschlý Brzobohatý zmlátil 30letého mlaďocha a stodvacetikilovou Jitku Smutnou.

plakát

Černočerná tma (2000) 

Docela dobré akční sci-fi, které sice vykrádá Vetřelce2, ale dělá to poměrně chytře, takže to není na škodu.

plakát

Čtverec mizení (1982) (TV film) 

Televizní detektivka mne pobavila, především díky kvalitnímu obsazení a civilnímu ztvárnění. Třešničkou jsou zejména Hanzlíkovy kouzelnické triky, pro dámy jeho rozhalená košile a taky neurotický Vladyka. Slušných 50%.

plakát

Ďáblova lest (2009) (seriál) 

Po dvou shlédnutých dílech dávám celkem vysoké hodnocení. Baví mne to více než Leonardo, holt Trojan umí. I když je to občas přitažené za vlasy a na efekt (jako celý tento žánr), tak pořád je to dost zábavné a donutilo mne to si nějaká fakta ověřit a ...světe div se, hodně jich bylo pravdivých. Základ je šikovně napsaný, Ďáblova bible a s ní spojená legenda je dobře vybraná látka, pěkné záběry na úžasné historické památky, herci, ketří opravdu hrají. Celkově mi to připadá nadstandardně zvládnuté na televizní film.

plakát

Děvčica z Beskyd (1944) 

Jak tam jezdí na lyžích, nebo jak sváží dřevo na saních, tak to je slušnej sportovní výkon.

plakát

Devět kruhů pekla (1987) 

Zajímavý film, ale také dost drastický. Na svou dobu bez obalu ukazuje krutost polpotovského režimu, vypadá to velmi autenticky a ani se mi to nezdálo být nějak politicky zfabulované. Někteří vyčítají filmu zmatek, že někdy Kambodžani mluví česky a někdy místním jazykem (tedy naskočí titulky), ale myslím, že to není podstatné. Navíc to má logiku, že s rodinou a přáteli mluví hlavní hrdina česky, s cizími jsou titulky.

plakát

Dívka za zrcadlem (2018) (TV film) 

Mne film docela zaujal, zafungoval koncept film ve filmu a náhled do filmařské profese. I manželská krize byla dobře zahraná, Kaiser výborný. Předchozí snímky jsee neviděl, ale i samostatně to celkem fungovalo.

plakát

Dokonalá loupež (2018) 

Loupeni bylo vymakane a zabavne, prestrelky zbytecne, prehnane, nerealisticke. Vytahnout kulomet v zscpe na dalnici apod.